Radikálna zmena spánku u 8 mesačného dievčatka

4stanka4
16. apr 2021

Ahojte.
Mám čoskoro 8 mesačné dievčatko. Náš problém nastal pred 2 týždňami kedy sa doslova z noci na noc začala často budiť. Odmalička pekne spala, budila sa 2x max 3x za noc na kŕmenie - kojím. Lenže pred 2 týždňami akoby uťal a je hore doslova každú hodinu. Z 10x čo je hore ju viem uspať len 1x, ostatne pokusy vždy skončia na prsníku. Cez deň spí 2x po cca 1,5-2 hod. Niekedy prespi celý spánok sama, niekedy sa zobudí a musím ju douspať prsníkom.
Toto obdobie nastalo ako prekonala 6 chorobu (zrejme lebo vysyp nemala). Od tohto času odmieta aj prikrmy-na obed zje max 100g aj to je už strop, desiata detto a na večeru začala posledné dni o

4stanka4
autor
16. apr 2021

@4stanka4
Odmietať aj kašu ktorá jej predtym veľmi chutila. Môžu to spôsobovať zúbky? 2 spodné už má. Alebo spankova regresia? Ja viem ze deti sa menia ale môže byť zmena až takáto radikálna? Mali ste to niektorá tiež tak? Po akom čase sa to upravilo? Cez deň je to jedno úžasné bábätko o ktorom ani neviem.

anulienka99
16. apr 2021

@4stanka4 možno je to rastový špurt, keď zrazu dieťaťu nestačí mlieko a veľmi často sa kojí, aby sa zvýšila jeho produkcia. My to máme tiež podobne. Vždy keď už mám pocit, že sa to konečne zlepšilo, už je to tu zas 😉 samozrejme môžu to byť aj zúbky. Starší syn mi napr. pekne papal a potom zrazu odmietol príkrmy a kojili sme sa plne skoro do jedného roka a potom som mu v podstate už dávala všetko (teda čo mohol) 😊 pekne priberal a tak som to neriešila. Treba byť v kľude a ono to prejde 😊Držím palce.

4stanka4
autor
16. apr 2021

@anulienka99 cez deň ju kojím len 2x v podstate pred spánkom. Tak neviem či potrebuje dobehnúť zameškané alebo čo. Obed mi už pekne jedla celú porciu a dnes napr. dala iba 40g. Teraz som ju dala spat a na moje počudovanie zaspinkala sama-pohrala sa s paplonom a odkväcla. Ja sa veľmi bojím toho aby si nezvykla (co už si asi zvykla) na uspavanie vylucne na prse, cumlíky odmieta odmalinka. Akože dá si ho ale skôr ako zábavku a nie ako prostriedok na upokojenie.
Dnes chceme skúsiť že manžel bude spať vedľa v izbe a ja s malinkou na posteli lebo mam aj teraz problémy s chrbticou a panvou (keď to neprejde budem musieť malú odstaviť koli liekom co je posledná možnosť ☹) tak som zvedavá aká bude noc.

anulienka99
16. apr 2021

@4stanka4 ....a možno potrebuje len byť s maminkou... Ja keď vidím, aké má dcérka zdurené ďasienka, nečudujem sa, že si ich potrebuje "masírovať" neustálym cuckaním a mliečko pôsobí ževraj hojivo. My sa v podstate ešte plne kojíme. Jedlo iba ochutnávame a skôr je von z úst ako dnu. 😁 Cez deň kojím aj 8-10x a v noci vstávame asi 2x. Pre ňu je mliečko ešte pitie aj jedlo zároveň. A cumlík tiež nemáme... Áno, rozumiem Ti, že nechceš, aby Ti stále visela a zaspávala na prsníku. Spočiatku som bola z toho nervózna, lebo mi neustále chodilo po rozume, že mi stojí celá domácnosť a ja si tu ležím... No potom som si povedala, že práve toto je ten vzácny čas, ktorý môžem stráviť s mojou malou a nebude to naveky predsa 😊 a tak spolu oddychujeme a riady neutečú 😉 zmena postoja mi pomohla... Teda hlavne psychicky to zvládnuť. Hovorí sa, že keď maminka je v pohode, tak aj bábo je v pohode. 😊
A inak my sa kojíme vždy po ležiačky, inak väčšinou odmieta jesť. Ale krásne priberá, napreduje a je spokojná a usmiata a to je hlavné. Toto náročné obdobie prejde raz dva, ani sa nenazdáš.
Neviem, aké máš konkrétne problémy s chrbticou, či sú chronické a boli aj pred tehotenstvom... Napr. mňa chrbát bolel po pôrode od nosenia malej a pomohlo mi cvičenie na posilnenie chrbtového svalstva. 😊
Snáď som Ti pomohla 😊

4stanka4
autor
16. apr 2021

@anulienka99 ja mam teraz čas len a len na malú môžem sa jej venovať na 200% keďže sme ešte u svokrovcov a svokra vidí že mi nie je dobre koli tej panve +malinkej nespatie tak teraz porobi chvalabohu všetko ona(už sa ideme sťahovať do domu). Aj my sme si s malou zvykli na kojenie poležiačky, tak nám to vyhovuje najviac. Doposiaľ som aj ja kojila na požiadanie, čo je vlastne aj doteraz tak len sa pokúšame už zaradiť aj nejaký prikrm. Prikrmujem ešte len mesiac a pol takže väčšinu jej potravy tvorí mlieko. Inak presne som sa aj ja zamyslela nad tým ze kedy mi tak rychlo vyrástla a ze potrebuje hlavne mňa a snažím sa to užívať si zo všetkým. Inak je úplne úžasná cez deň sa pekne prehra aj sama, nemusím jej byť stále za zadkom. Nechcem aby môj príspevok vyznel ako stazovanie to nie len mi nejde do hlavy ten náhly zvrat 🤔 inak by som dopriala každej mamine také skvelé bábätko. Ona naozaj nezaplace ako je deň dlhý. Len tie naše terajšie dlhé noci no

anulienka99
16. apr 2021

@4stanka4 napadlo mi, či to nie je aj tým, že sa jej už všeličo aj sníva 😉😊 viac si uvedomuje už aj seba a vníma svet okolo a výsledkom sú aj divokejšie sny. 😁 Jedno, čo som sa však naučila pri svojich deťoch, je, že všetko sa časom utrasie. Len vydržať. 😊
Tú svokru Ti aj závidím... Občas by som sa chcela zobudiť a mať už poupratané. 😁

4stanka4
autor
16. apr 2021

@anulienka99 s tou svokrou to zase nebolo vždy ružové ver mi tak toto je len taky bonus. V podstate teraz len odplaca všetko čo som pre ňu urobila ale to je kapitola sama o sebe 🙂 sama som zvedavá verím ze je to len obdobie a ako to príslo tak to aj odíde

andreatytler
17. apr 2021

@4stanka4 Neviem ci to mohla sposobit ta choroba, ale mam skusenosti ze spanok sa pokazi a zase sa plepsi. Vzdy je to len obdobie aj ked niekedy trva aj 6 tyzdnov.
Na druhej strane, spanok treba upravovat, ako dietatko rastie, lebo ono dokaze byt hore stale dlhsie a dhsie. Je mozne ze nie je dostatocne unavena a potrebuje menej spanku

4stanka4
autor
17. apr 2021

@anulienka99
@andreatytler dnes v noci som ju skúsila dat ku mne do postele a bola hore 2x na papanie (raz v noci a druhy krát nad ránom) medzitým sa zobudila 2x ale pomrvila sa a zaspinkala. Keby som nebola hore ani neviem ze nespala-pozitivom je ze vie zaspať aj sama nielen s prsníkom. Dala som jej večer aj Nurofen tak žeby predsa tie zúbky? Zvedavá som na dnešnú noc.

andreatytler
17. apr 2021

@4stanka4 Som rada ze nieco pre vas fungovalo... kludne to mozu byt tie zuby. Presne takto to je skoro u kazdeho... mama konecne najde nejaky sposob ako s dietatom spat aby to vyhovovalo obom a potom sa toho drzi urcity cas pokial to funguje, az kym sa to zase nezmeni a hlada sa dalsi sposob. Toto bolo pre mna jedno obrovske prekvapenie... ze mam doma kazde 2-3 mesiace nove dieta.😲

4stanka4
autor
18. apr 2021

@andreatytler takže fungovalo to len 1 noc... Dnes hore asi 12x 😵 ale budú to tie zuby lebo slini neuveriteľne a vybehla jej aj teplota 😢