Rada k uspávaniu metódou kontrolovaného plaču

tamarka9
14. mar 2016

Maminky ktoré ste svoje deti naucili zaspavat medodou kontrolovaneho placu,potrebujem radu. My máme malý byt,dcéra nemá vlastnú izbu,večer keď ju ulozime,mozme odísť do obyvacky,no v noci spi s nami v izbe a podla knihy,keď sa preberie,postupuje sa rovnako,ale neviem,máme z izby odísť alebo len ticho ležať v posteli a chodiť k nej v daných intervaloch...lebo ona nas vidí že sme tam. K tejto metode sa uchylujem po skusani rôznych mojkacich,hladkacich a iných skuskach. Už niekoľko mesiacov to stále odkladam,no už nevladzem. Dcéra má 13 mesiacov a 12 kil, večer aj dve hodiny skacem na fit lopte a v noci detto niekoľkokrát . Nie je ina cesta a preto prosím matky,ktoré by to nikdy neurobili,aby buď nereagovali,alebo poradili ako inak,za to budem vdacna.

timea7
14. mar 2016

@tamarka9 neodchádzaj od dcérky a nenechávaj ju plakať. Si pre ňu niekto, komu dôveruje, u koho hľadá útechu a zrazu zistí, že nereaguješ na jej plač, ona nakoniec rezignuje - to je výsledok tejto metódy 😖 😖 😖 . Ideš podľa mňa z extrému do extrému. Doteraz s ňou skáčeš na fitlopte a zrazu ju chceš nechať samú v izbe plakať. Zruš skákanie na lopte s dieťaťom v náručí. Večer ju daj do postieľky, ty si ľahni k nej na posteľ, tak, aby si ju dočiahla, hladkaj ju, šepkaj jej, môžeš jej pustiť potichu relaxačnú hudbu. Jasné, že bude skúšať vstávať, jedovať sa, plakať, ale neodchádzaj od nej. Vždy ju láskavo znovu ulož, môžeš kúpiť nového plyšáka na spanie, alebo handrovú bábiku. Prvých pár dní bude krutých, možno pomôže, ak bude uspávať ocino. ale dieťa postupne pochopí, že inej cesty niet. Viem, že by si chcela mať už večer aj ty kľud, no keď si doteraz mohla dve hodiny skákať na lopte, čo neviedlo k ničomu, len k vytvoreniu návyku, môžeš teraz byť dve hodiny pri nej. Postupne sa tento čas bude skracovať, o pár mesiacov jej už môžeš povedať, že ideš vedľa, ale prídeš sa na ňu pozrieť, čo aj dodrž. Ak sa zobudí v noci, ten istý postup - príliš sa neprihovárať, nezapaľovať svetlo, je noc, v noci sa spí. Pomôže jedine vytrvalosť, držím ti palce.

llnnaa123
14. mar 2016

Ahoj, ja si myslim ze nechat dieta vyplakat je zbytocny stres pre nvas obe. Ta moja sa budila do roka dost az privela dakedy, nenechavala som ju plakat ale ked uz bola vacsia uz som ju tolko nepestovala. Proste si chvilu porevala a spala dalej.dakedy deti potrebuju si chvilu poplakat,len bud pri nej,ona z toho vyrastie. Postupovala som podobne ako radi timea,dakedysom junhladkala,dakedy odmietala setok kontakt.A dakedy som sa ju snazila utisit,neuspesne,ta som sa proste otiocila chrbtom a mala si 5 min porevala a spala dalej. Vsetko vsak len ak jej nic nebolo,choroba,zubky a pod.metoda kontrolovaneho placu je to iste ako nechat dieta vyrevat,moznomsa to zda miernejsie ale nie je. Ak sa na to das musis byt pripravena na to ze sa ti moze povracat a ty sa na to budes pozerat.suhlasim ze je to trovha drasticke zrazu dieta nechat tak ked si zvyklo na pestovanie.13 mesiacov uz dieta co to rozumie,skus jej vysvetlit co najviac pred spanim ze v noci sa spinka a neviem,davas jej nieco,napit vody al.tak.mozes skusit.
Ja totizto stale kojim a pred par mesiacmi som si povedala dost v noci neni mliecko a dakedy do nemoty opakujem aj 5 min mliecko az rano trvalo asi tyzden kym prestala vyrevuvat a ked sa zobudila dostsla len vodu.zacala spat dlhsie,inak sa budila aj mkazde 3-4 hodiny a zrazu prespala od 8 do 5tej.teraz uz ked sa naucila uz viem odhadnut ci pomoze len voda ci musim kojit. Uplne chapem tvoje zufalstvo, ja som nespala pol roka viac ako 2 hodiny vkuse,ale ma 22 mesiacov a od toho roka je to lepsie,podla mna aj vek robi svoje,mozno by ste mali hladat len nieco miesto toho skackania co ju upokoji. Ak teda place. Lebo to nepises ze preco skackate

sardinka335
14. mar 2016

Ješkove oči...to je nejaka nova moda ,,uspavanie skakaním na fit lopte,,. By som mala stehná ako Claudia Schiffer...To čo ste si naučili tie decka??? Ulozit do postielky a nevyberat...bud pri nej pohladkaj a povedz, ze teraz spinkame. Pripadne na par minut odid...a zase pridi a povedz spinkame a pohladkaj....a tak dokola. Zakladom je ze dieta vie ze si tam pre neho keby niečo ale jednoducho je to čas spania. Ja by som 2 hodiny neuspavala ani ,,zadarmo,, ani som to nikdy nerobila ani nebolo nejako treba, jednak by som asi ja zaspala skor ako dieta. a jednak mam toho po celom dni akurat tak nad hlavu od rana od 7:00 krpata a domacnost potom na obed 2 hodky pospi a potom zase kolotoč so zvyšnými deťmi ...chcem si sadnut konečne na gauč a odychnut si - nech si mysli kto chce čo chce.

misscelaneous
14. mar 2016

Nasa ma 13 mesiacov tiez. este pred 3 tyzdnami nezaspala inak ako udrndanim v kociku, na noc, cez den, v noci ked sa budila... vzdy do kocika. to bolo dost o nervy tiez, hlavne kocik v kuse umyvat, stat pri nom den noc... skusali sme vsetko mozne, citala som aj o tejto metode, no nemam na to nervy ani srdce. skusala som s nou v ramci hry, skor pred spanim aspon pol hodinku, polozim si ju na seba, ja lezim. ona si bud lahne tiez alebo sedka na mne. naucila om ju aby mi dala hlavicku na hrud a chvilu sa mojkame. hovorim jej basnicky, potichu spievam, niekolkokrat som jednoducho posepky pocitala do 500 alebo kolko vyjde :D posledne dni jej hovorim pribeh o psickovi co mal cierne ocko a cierne usko, co robil cez den a vlastne opisujem vsetko co sme cez den robili a zazili odznova (poradila mi to mamina, vraj to na nas fungovalo a funguje to aj na malu ) popritom sa kolisem jemne do stran. Ona sa uklada a uklada, keca si, niekedy jej dam aj nieco do rucicky. Zatial mi vzdy zaspala, niekedy do 5 minut, no mali sme aj stavy ked to trvalo vyse dvoch hodin, no treba vydrzat. ona si zatial vzdy nasla tu spravnu polohu a zaspinkala. mozno skus pockat kym bude na bomby unavena, parkrat to skusit a spravit z toho rutinu. alebo skusaj nieco co by mohlo platit u vas. kazde dietatko je ine, no podla mna tato metoda kontrolovaneho placu je na vsetky deticky drasticka :(

martinap120
3. máj 2016

Ahojte,no ako to tu citam nie som sama co v noci nespava.Ja mam 11,5mes dcerku a uz si neviem rady.Mala mi vecer zaspi kludne no ked si uz idem aj ja konecne lahnut zobudi sa....place az kym ju nezoberem a hned na mne zaspi.Skusala som ju aj vyplakat no vydrzala som daco no ona by revala aj pol hod vkuse.normalne v postielke dupoce a je nervozna.poradte mi ako na nu.tak uz meviem ci vyplakat ci utesovat,ci zmenit postielku ci izbu.Čitala som o dakom sirupe SEDALIA no pisali ze nepomohlo.

tamarka9
autor
3. máj 2016

@martinap120 ťažko sa radi,ale pozor ,mi je nechat vyplakat ako nechať vyplakat. Keď ta ona vidí to je zle,jasne že nechape preč ju nezoberies. Ja som si vsimla ze našu malu proste rusime tým ze sa prevalujeme,chrapeme,chodime na wc. Tak sme sa odstahovali do obyvacky a budi sa oveľa menej. S sedaliu nekupuj,je to homeopatikum,cukor si nariedis aj doma za zlomok ceny. Skuste na zaciatok odísť z iby a uvidíte 😉

martinap120
3. máj 2016

tamarka9 dakujem za radu no kef idem prec z izby ona mo normalne ze zachvat dupoce....nervy ma ze tam niesom.....

martinap120
3. máj 2016

@tamarka9 dakujem za radu no kef idem prec z izby ona mo normalne ze zachvat dupoce....nervy ma ze tam niesom.....

tamarka9
autor
4. máj 2016

@martinap120 aj v noci keď sa zobudi? Možno by sa však toľko veľa nebudila

martinap120
4. máj 2016

@tamarka9 ano v noci.....sa furt budi...zoberem ju na ruky a je ok.Len toto juodnaucit ne iem....nicsa nevuspim

tamarka9
autor
4. máj 2016

@martinap120 no to chapem,ale ja som to myslela tak,ze keby ste sa odstahovali z izby,tak by sa možno menej budila. Musela by si k nej ist,ale možno mi tak často. A my sme nakoniec do toho išli,dopadlo to super,zachranilo nas to a teda protesty boli minimálne,na to ako som k nej aj 15x v noci musela prísť a uspat ju na lopte,to zvladla mala super. A žiadnu dôver vo mňa nestratila,naďalej ma mohla,keď je jej smutno príde ku mne,donesie keď niečo nevie...

martinap120
5. máj 2016

@tamarka9 ja som skusila s nou spat v inej izbe....bolo to lepsie len ked je v postielke ci cez den ci cez noc ma z nej asi depku.ale vedla mna spi lepsie nie uplne bez zobudenia ale lepsie....no ta postielka je asi vinou

lucinka246
3. sep 2017

My mame tiez dvojizbak a dieta v postielke v spalni tym padom, a ja som urobila toto rozhodnutie uz ked mal maly 5mesiacov. Dnes bude mat 9mes a odvtedy sa budieva vysmiaty. Cele je to o tom ze chodis v nejakom intervale do izby a podavas cumlik. Pohladkas a zavres. Oni sa naucia zaspavat. V noci to iste, kde tu sa pomrvi a ja mu podam cumlik. Raz mu davam aj papat priblizne v strede noci. Zvladnes to neboj, na zaciatku bude plac ale potom uz vobec. Treba vydrzat. ja som na druhu noc aj sla spat vedla lebo som mala pocit ze sa budi kvoli nam. Ale teraz sa mozno aj zobudi lebo suchoceme ale podam cumel alebo pohladkam a spi dalej. V noci uz ziadne svetlo, ziadne hovorenie, ziadne vyberanie z postielky pokial nie je pokakane alebo hladne babo

saty.predaj
8. okt 2017

@martinap120
@tamarka9 Ahojte maminy, chcem sa spytat tie co ste tuto metodu skusili spali vam deticky troska dlhsie? U nas je ten problem, ze nielen spi zle celu noc ale od tretej je hore kazdu chvilku. Nic nezabera. Niekedy ked nemam silu ho uz tisit, tak sa prebudi uplne a den sa zacina aj o 4. Dakujem

tamarka9
autor
8. okt 2017

@saty.predaj áno aj lepšie buvala,resp keď sa zobudila,dokázala potom opäť sama zaspať. Aj teraz k nej musím ísť len má zlý sen,je chorá, idú zuby,ale to bežné zobudenie zvládla sama. A koľko má vaše bábo? Nespí cez deň veľa?

zuzka1008
8. okt 2017

@tamarka9 presne ako píše
@timea7 u nás to pomohlo , dieťa ta musí cítiť sledovať a bude sa mu dobre zaspávať
u nás to fungovalo

saty.predaj
8. okt 2017

@tamarka9
@zuzka1008 Dakaujem.10mesiacov ma dnes. skusame prave tu metodu. Dnes je treti den. ale stale sa budi tak skoro :D. Ja som mu skusala aj skracovat denny spanok ani to nepomohlo aby spal dlhsie. Len bol hrozne nervozny a aj tak stale potreboval spat cez den vela. Tak neviem co je vela. Starsi spaval 45minut neviem ci 2 alebo 3x v jeho veku. Tento spi tak do 2h 2x do dna. Je to vela? Rozmyslam, ze ked sa toto ustali tak ho budem davat o hodinu neskor ak sa stale bude budit tak skoro. Kolko vase deti spavali? Ked si zoberete ze je hore od 5 do 8 tak 4h denne asi nie je vela.

zuzka1008
9. okt 2017

@saty.predaj staršia správala každé 2-3 hodiny po 30 minút a mladšia detto , celkový denný spánok je cca pri najlepšej voli 2 hodiny

zuzka1008
9. okt 2017

@saty.predaj
vstávame o 6 ráno a spať ide o 19

saty.predaj
9. okt 2017

@zuzka1008 ja poznam dieta co spi cez den 3h ide spat o osmej a spi do deviatej. ma rok a pol. podla mna je to individualne 🙂 ale dakujem

saty.predaj
9. okt 2017

@zuzka1008 viete ja som mu ho skusala skarcovat a vobec to nefungovalo. a nie raz. ja som uz vlastne vyskusala uplne vsetko.

flower72
9. okt 2017

Akoze pardon. Naco si robite deti, ked uz v roku odmietate sa o ne starat? Netvrdím, ze mas okolo dietata kruzit ako druzica, ale trochu rozumu aj citu do vychovy.