Púšťate von s kamaráti svoje deti teraz? Moji dvaja mi stále hovoria, že všetci môžu len oni nie, náš okres je na tom teraz dobre, ale aj tak som proti. Argumentujú, že môžu mať vonku rúška, ale dosť o tom pochybujem. Rozmýšľam, že ak sa od toho 19. otvoria obchody atď. tak by som ich pustila s pár kamarátmi.
Samozrejme, nikdy som nezakazovala, keď sa dá ide dcéra von - na prechádzku, na korčule ..a pod. inak by to bolo na zbláznenie
Tešíme sa, kedy konečne pôjde do školy
Ja nasich nepustam. Oni su dvaja tak si viac menej vystacia sami. Ale nestacime sa divit ako sa vsetci tuna stretavaju vo velkom, bez rusok, skupinky deti z roznych rodin, domov...no ja neviem kde to ten lockdown je :/ V nasej obci uz teda poriadne dlho urcite nie. My sa snazime nestretavat, ale ked vidim jak ostatni na to s...ú ... fakt sila.
Este aby som upresnila, VON samozrejme chodia kazdy den, ci na dvor ci na bicykle, na korcule, le teda nie s kamosmi. Len sami dvaja alebo spolu ako rodina
ano,chodia..tu na sidlisku je vsade plno deti...
@silvike No práve moji majú 12 a 17 takže si samy nevystacia, ale vzhľadom na to že by mal byť lockdawn ich nechcem pustat
ved ich pusti a najma,ak ste v dobrych cislach...pre tie deti to musi byt riadny zaberak,kedze su,uz polroka doma aj zo skoly...
Jasne ze ju púšťam, je jedináčik, neviem si predstaviť ze by mala byť sama v izolácii celý rok. Dosť že osprostieva lebo rok nebola v škole, ešte aj aby bola úplne odrezana od sveta sama v izbe za počítačom.
Akoze v čom je ona väčšie riziko ako o rok mladšie deti ktoré môžu v pohode chodiť do školy? Prečo sa spolu môžu hrať skolkari a ona nesmie? V celom svete epidémia ale takýto výpadok škôl nemajú nikde. Vo fabrikách ľudia natlačený hlava na hlave, v obchodoch davy to akože nevadí ale keď sa zopár deciek stretne vonku na vzduchu už hned "porušujú pravidlá a šíria epidemiu". Jediný koho úplne odrezali od sveta sú staršie deti, ostatný ludia si žijú ďalej svoje životy, chodia do prace, stretávajú sa. Co s mladými spraví rok izolácie? Stojí to za to? Aky ma zmysel izolovať iba decka 11 - 19 a ostatných nie?
Akože co sme v praveku že niekoho vyberieme ako ludsku obetu nejakému bôžikovy?
Ano. Nikdy s nimi von chodit neprestali. Navstevy domov nie. Virus sa siri dnu, nie von. Nepoznam nikoho, kto by ochorel von, je to nerealne, pokial na seba nekaslu a nepluju.
Ano, samozrejme, cely cas chodi von s detmi
Moja má 17 rokov a von s kamarátkami zvykne chodiť možno 3x do mesiaca.
Deti potrebuju sociálny kontak s rovesníkmi, je to prirodzene a keďže do školy nechodia tak ho môžu získať len vonku... ak sa nesocializuju tak to môže mat dopad na ich psychiku a najmä ak vidia, že ostatní môžu ísť von a oni sú zavretí doma. Čoraz viac tínedžerov ma depresie a určite to nebude len z toho, ze sú zavreté školy ako píšu niektoré média
Ano samozrejme. Kazdy den su vonku.
Vonku by som s tym problem nevidela, ako pise niekto vyssie - nepoznam dieta, ktore by sa nakazilo vonku. Co sa tyka toho ist k niekomu domov hrat, tak to som opatrnnejsia, kazdy ma len 1-2 kamaratov, kde pravidelne chodi a to si sledujem a viem, aki su rodicia, co sa tyka opatreni. Ale trosku im dovolit proste treba. Myslim, ze uplna izolacia vie spravit strasne veci s psychikou deti.
Áno, normálne tu púšťajú ľudia deti von, aj sa hrajú spolu, navštevujú a podobne. Testy co sa robia, sú úplne negatívne u všetkých každý týždeň. Toto už je choré, čo sa deje, veď by človek umrel v izolácii. Ako nič v zlom, ale keď vidím, alebo čítam ti, akú sialenu paniku niektorí ľudia majú, handra na tvári aj sam v aute, či vonku, kde nikto okolo, alebo umiera od strachu že pri gastro vyšetrení chytí koronu, už je to prehnane. Vírus tu ostane, a do smrti sa tak žiť nedá.
Mladsieho nie, on tu kamosov ani nemá, keďže chodí do školy do iného mesta. Staršia (dospela) chodí obcas, možno raz za mesiac do prírody na prechádzku s 1 kamoskou, ktorá tiez inak sedí doma a predtým sa idu obe otestovať a majú po cely čas rusko.
My s manželom sa nestretávame tiež so žiadnymi kamarátmi, ani so širšou rodinou.
Ale moji dvaja si vystačia aj spolu. Hoci už je to dlho a dolieha to na každého.
Ja si vravim prvy krat ze vdaka bohu, ze su styria a vedia sa spolu pohrat, porozpravat, travia spolu cas, celkovo surodeneckemu vztahu tento rok strasne prospel...ale nie kazdy ma to stastie, ze ma tolko surodencov. Co sledujem u kamaratok, tak vela riesi kadejake psychozy, zavislost na mobile, internete, hrach, zachvaty paniky, depresie a to uz u malych skolakov.
moja bola od Vianoc asi 3x von s kamarátkou "odvedľa", inak tiež tu nemá nejak veľa kamarátov, v našom baráku je málo detí a celkovo chodí do triedy, do ktorej chodia deti prakticky z celého mesta. čiže má málo kamošov. tie 3 razy mala normálne rúško aj ona, aj dievčina. pripájam sa k
@hettinka ani mojej to nejak veľmi nechýba, dokonca ju tá kamarátka volala ešte asi 3x von, ale nešla, nechcelo sa jej. ide radšej so mnou a mužom. chodievame na dlhé prechádzky, keď počasie dovolí, asi jej to vyhovuje viac.
@panelacikova nas by siel, len je to nerealne. Aktuálne sa ani nedá ist do iného okresu, kde má školu, kamosov.
@jaskolka presne... Alebo s respirátorom sám na prázdnej ulici. Už som aj bežca s tým stretla, hlavu mal od pridusenia bordovu ako orangutan zadok, akože wtf? Nabudúce nech si skúsi dat sáčok na hlavu koľko zabehne bez kyslíka.
Nepodcenujem vírus, ale niektori ľudia svoju korona paniku vyšperkuju do neuveriteľnej podoby. .
Nechápem logike: ak sa otvoria obchody, pustím deti von.
Na mojom živote covid nezmenil nič. Stále sa stretávam s ľuďmi ktorí za to stoja. Deti chodia von, ja rovnako.
Je to veľmi ťažké udržať deti doma hlavne v pubertálnom veku,ale bohužiaľ poznám prípad keď sa stretli traja kamaráti bez rusok a všetci to dotiahli domo a tatino jedného už dlhšiu dobu na pľúcneho ventilácii. :(:(:(
Áno. Púšťam dcéru pubertiacku vonku s kamarátmi,len má zakázané chodiť k niekomu dnu a musí mať vonku rúško. Chodí sa každý týždeň testovať,a aj jej kamarátky a kamaráti. Taktiež chodím so synom vonku medzi detí.
Ano, chodime von.
Starsi s kamaratmi, ja s mladsim s kamoskami a deckami.
Áno, púšťam syna von s kamošmi. Však by umrel od nudy. Deti potrebuju sociálne kontakty. Potrebuju byt v kontakte s rovesníkmi. Je to prirodzene