Ahojte idem si opäť pre radu. Maly má skoro 3 týždne, plne ho dojcim a posledné 3 dni sa stále pučí a tlačí. Kaka 2-3 krát a prdka celkom často. Pri tom pučení mrnčí a je nespokojný. Je to kolika? Stravu som nemenila. Budem rada ak mi poradíte.
@danielalaura neviem co to je a nedavame nic take
Vigantol je vitamín D a neverím že.ti ho nedala detská doktorka, berie ho každé malé bábo, aj n robil zle a prešli sme na Dvit. Môžeš dávať espumisan alebo sabsimplex kvapky, tie sú na prerobené a aby deti nemali koliky.
@vanesateo my sme skúsili Espumisan l, Infacol a Sab Simplex. Na koliky nám pomohol až Coliprev.
@vanesateo vy neberiete vit. D?
@malinajahoda nam nikto nič nepovedal o tom, no neverim ze to takto zanedbala doktorka. Co teraz?
@vanesateo nepočula som ešte o tomto. My od narodenia máme Vigantol. Kedy idete na poradňu?
@vanesateo my sme síce na UM, ale aj v lete stále som malej musela dávať.
@malinajahoda 27 ideme. Išla by som hneď pondelok keby nie su sviatky. Toto je ako naschvál, mam ist na pohotovosť?
@vanesateo aj my máme poradňu 27. Nie, nechoď na pohotovosť. Spomeň to dr na poradni. Som zvedavá co povie. Nemyslím to v zlom. Ale naozaj som prekvapená. Ale niečo na to pučenie a tlačenie kúp v lekárni zajtra.
@malinajahoda to som aj ja velmi zvedava. Ale určite neprizna ze na to zabudla. To určite kupime, ďakujem za rady.
@vanesateo dcére dal vigabtil až od 3 týždňov keď bola plne dojcena. Veaj sa dáva až takto neskor, ale to bolo pred 6 rokmi
To je možné, že kojenym deťom sa dáva neskôr.
@malinajahoda nedava, dáva sa všetkým rovnako naša bola plne dojcena a doktorka sa má stále pytala či jej dávam dcko
@vanesateo môj maly tiež bral Vigantol a stále berie, ale poznám viac doktoriek, ktoré ho neprepisuju- určite ta tvoja nic nezanedbala ani sa nemusíš ničoho báť- ona je odborníčka, nie MK😉pre pokoj v duši sa jej na to opýtaj v najbližšej poradni
@vanesateo Vôbec sa neboj, bábätku sa nič nestane. Teraz som písala so svagrinami, jedna má trojtyzdnove bábätko, jedna dvojmesačne a oni dostali vigantol až po dvoch týždňoch. Vraj sa tak dáva, každa ma iného pediatra každý to tak povedal
@vanesateo Urcite ti ho na poradni napise
@vanesateo ak dávate vigantol tak môže s toho mat kolíky