Mamičky, kedy vás vaše detičky prvýkrát oslovili "mama"? Je mi jasné, že veľa detí, hlavne dievčat, to stihlo veľmi skoro. Ten náš, skoro 1,5 ročný, už dávno hovorí tata a veľa iných zvukov (mňam, ham, bum, zvieratká napodobňuje atď.), ale mama nechce povedať ani za svet a zdá sa mi, že sa baví na tom, keď ho k tomu nabádame. Jeho typická reakcia: Povedz mama. Tata! :D :D Smejem sa na tom, ale zároveň mi je to trochu ľúto.. Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem za odpovede 🙂
ja viem, že ťa to trápi, tento môj príspevok je len na odľahčenie 🙂 mojim deťom sa tiež nechcelo povedať mama, prvé bolo mňam, potom baba, dedo, tato a kadečo. pravdupovediac, ani neviem, kedy prvýkrát povedali mama. ale tak do 2 rokov to bolo. zato teraz sú vo veku (4 a 7), kedy som vyslovene šťastná, keď nepočujem "mamiiiiii, mamiiiiii, maminkaaaaa" aspoň 5 minút :D a vlastne vtedy si uvedomím, že asi je nejaký prúser, že odo mňa tak dlho nič nepotrebujú 😀 😀
Nas syncek mi povedal prvykrat mama ked mal 6 mesiacov.
@radkaradix tak na to si ja už ani nespomínam. Ale viem že medzi jej prvé slová patrilo ,,piči,,. No bola som zhrozená, ale ona stále za mnou cupitala a rúčkou ukazovala daj, daj, piči, piči. Po dlhej dobe som zistila, že chce tyčinky 🤷.
Neboj sa raz ti povie a ver mi niekedy aj budes rada ze to mami chvilku nepocujes ja mam doma 5 deti a vermi to mama prosim ta mozes mi pocujem za den stokrat skoda ze najmladsia mi to asi nikdy nepovie je autistka a nerozprava vobec ale mne staci aj jej najkrajsi usmev a podanie ruky a smiech ked ma vidi
ja uz neviem, ale najskor som bola nána 😀
@radkaradix neviem prečo, ale aj moja mala povedala skôr tata ako mama 😂 mna ako matku to trosku zamrzelo, ale čoskoro už bolo aj mama a odvtedy stále mama, mamaaaa, mamaaaaaaaa 😂
Keď to počuješ aj 100krat za deň, niekedy si povieš, čo neostala len pri tatovi 😂😂😂
@weronika171717 môj práveže tiež tak v polroku brblal mama, ale to si podľa mňa neuvedomoval, čo vraví ..takže to nerátam 😆
@majamat áno občas mi vraví ňaňa alebo také niečo, ale to musí mať fakt náladu..
@radkaradix no ja to ratam ze to povedal a nie ci si to uvedomil, ale jasne ty myslis, ze kedy to povedali deticky cielene 😉 moj syncek v 7 mesiacoch povedal uz aj tata, baba, dede, ham
@weronika171717 veľmi šikovný
@radkaradix ale zase napriklad sam zacal chodit v 15 mesiacikoch, kazde dietatko je ine a v inom sikovne 🤗
Tiež bol najprv tata, baba, ham, mňam... Dlho som bola proste maaa... Prvé vedomé "mama" povedal, až keď mal 1r10m...
Od 2r melie vkuse 😀