Maminky, rada by som našla kompromis medzi barefoot a klasickými topánkami. Takú zlatú strednú cestu. Viete o nejakej konkrétnej značke? Vďaka
@p_etrisha Ďakujem, idem pozrieť 🙂
My máme ddstep, majú aj bf aj alternatívy. 😊
my sme mali topanocky znacky Rak
@ellieellie bobux
Nechápem ako niečo medzi...má to spĺňať kritériá bf alebo nie?? Teda chceš širokú špičku bez klby a opätku alebo ,,klasickú nech bf obuv?? Ak si na FB pridaj sa do skupiny bose nôžky bez prekážky tam sa dozviete aj aké sú alternatívy k bf 😊 je dolezite aká je nozka široká lebo niektoré topanky sedia na široké a niektoré na úzke nôžky a tiež záleží od toho aký má Martin 😉
@ellieellie malo byť nart nie Martin 😂
@michaella94 Takže je to buď-alebo? Buď kúpim barefoot alebo tvrdé “lyžiarky”? Verím, že existuje niečo medzi tým. 🙂 Preto sa pýtam mamičiek, ktoré poznajú nejakú takúto konkrétnu značku. Inak nožičku má širokú, nart neviem. Keď sa vyznáš, prosím, vieš mi povedať, aká obuv spĺňa tieto kritériá?
- pevne fixovaná päta
- široká špička, nie zdvihnutá
- stielka bez vyklenutia, z pružného materiálu
- nulový podpätok, prípadne čo najnižší
- ohybná, pružná
@sophie148 akurát dnes som ich obzerala v obchode 🙂 škoda, že u nás mali len topánky, nie papučky
@ellieellie nápis akú má dĺžku a šírku nôžky 😊 ale z tvojho opisu chceš bf topánočky 😊 mňa zmiatlo slovo klasické...pod tým si predstavujem klasické napríklad Nike ale podobné topánočky ktoré kúpim niekde v čínsku či značkovom obchode...myslím že dr step by boli fajn ale tam tuším len 015 rada?? Nech poradia baby čo kupovali dd step ja som nekupoval moje deti majú široké nohy ako plutvy takže nám alternatívy nesedia ja musím čisto bf kupovať 😊 a ešte tie topánočky chceš ako papučky či vonku na leto jeseň??
@michaella94 ďakujem, no už som z toho celá domotaná. Jedny bf máme, fyzioterapeutka ale odporúčala pevnú obuv. Chcela by som papučky na doma.
Nasa mala papucky rak
@sense A tieto papučky majú akú podrážku prosím? Je úplne pevná alebo sa dá ohnúť?
Z toho,co pisete,ze by ste chceli,ide o barefoot alternativy.skuste dd step 015 radu,mam s nimi dobre skusenosti,cenovo tiez ok.zalezi,ci dieta len zacina chodit alebo chodi uz dlhsie
pevna klasicka idealne ortopedicka obuv - pokial dieta chodi po rovnom, dlazke alebo asfalte. bf je vhodne skor na luku, do parku a pod..kde si moze tu klenbu aj trenovat. inak v tom zmysel moc nevidim..
Rak, Wanda na prve chodenie
@ellieellie tusim ohybnu ale uz si moc nepamatam dcers ma 5rokov a uz ich nenosi ale najdes ich takmer v kazdej.obuvy
Ahoj my mame papucky -sandalky znacky Superfit a som nadmieru spokojna....tu je popis..
Detské textilné sandálky - extra ľahké, ohybné a pohodlné. Ideálna obuv pre deti, ktoré sa učia chodiť.
Vlastnosti:
Obvodová šírka obuvi - M IV - mittel - stredne široké a užšie chodidlo
Materiál zvršku: textil
Stielka: anatomicky tvarovaná kožená stielka tlmiaca nárazy.
Podrážka: flexibilná, protišmyková (polyuretán)
Zapínanie: suchý zips a pracka s aplikáciou kotvy
Dostatočne dlhý a pevný opätok (časť topánky obopínajúca pätu zboku a zozadu) udržuje nohu v správnom postavení
@ellieellie ak na doma asi by som kupovala capacky ale osobne si myslím že na doma ti papučky netreba...alebo kúp tie také ponozkove papučky čo sú ako ponožka ale majú takú hrubšiu látku na podrážku...čo sa týka ortopedické ho topánok ako sú tak tie nebudú spĺňať tvoje požiadavky a dieťatko v nich bude mat malo miesta na prsty čo ich môže deformovať tiež klenba a opätok nie sú vhodné pre správny vývoj nôžky 😊
@ellieellie ahoj. ake si nakoniec kupila?
Ahoj aj mňa zaujíma čo si nakoniec našla? Naša mala sem tam Rak na doma, ale dosť dupoce a Rusi to susedov. Tak chodí v ponožkách.
Ale napríklad ja keď doma dlho nosím len ponozkye tak ma bolia nohy a potrebujem normálne ortopedické seriózne papuče aspoň na týždeň aby ma prestali bolieť nohy. Preto uvažujem že aj jej aspoň niekedy ob den dám serioznejsie papucky než len capacky ktoré sú vlastne ponozky..
@lyci
@anastazia93 zakotvili sme pri Superfit-kách a som nadmieru spokojná. Kupujeme z tejto značky všetko, papuče, sandále, čižmy, prechodné topánky.. som veľmi spokojná s kvalitou, vidím aj rozdiel v chôdzi oproti tomu, keď sme skúšali iné značky. Starší syn má 3 roky, ten už má teraz Rak papučky, ale mladší 1,5 ročný má Superfitky.
@michaella94 ale bf nema fixovany clenok takze chce alternativu nie bf
@ellieellie inak ved papice nemusi mat mne chodia baby doma len v ponozkach a vonku mju dd stepy ale ja niesom uplne za bf tiez som nieco medzi,nam vyhovuju dd step Moj dcer mal bf papuce tie sk nandy,no to noli otrasnw papuce,radaej tvrde papice ako tie bf ozaj
A preco chodite k fyzio?Mtw nejaky problem co sa tyka chodze ci predcasniatko?
@ktochytavzite chodili sme so starším synom, ale to sme tam boli asi len 3-4x, ešte nemal ani rok vtedy, mal mierny hypertonus, ale necvičili sme Vojtovku, ukázala nám asi iba 2-3 cviky , tie sme chvíľku cvičili a bolo ok
Na siraiu nozmu sedia papucky Beda podla autorkinych kriterii, ak by niekto hladat nieco podobne. Papucky maju pevnejsiu patu (napriel tomu, ze su deklarovane ako cisty barefoot...mame ich doma aj my na sirsiu nozku) a zvysok ako poisujes.
Pridaj sa na FB na "Bose nozky vez prekazky", baby predsvaju aj uplne nove papucky a topanky. Albumy topanok su podelene podla vnutornej dlzky topanky, je to tam prehladne 🙂
mne sa nakoniec najviac pozdavaju Rak inovativne. s kaucukovou podrazkou. ani som nevedela, ze take existuju predtym. ale len podla obrazkov. ziadne som zatial nevidela nazivo. pojdeme kupit az ked bude chodit. uz par tyzdnov lieta po dome s tou velkou oranzovou tatrovkou, ktoru mal snad kazdy ako dieta. pouziva ju ako choditko 🙂
@ellieellie Superfix ,pevna pata,ohybna podrazk odporucaju fyzio aj
Milami