Prvé kroky - topánky

mama4444
14. apr 2022

Ahojte maminky rada by som počula od vás názor ako ste Vy ucili/neucili deti.
Okolo stola ci okolo gauca na koberci sa dieta pohybuje. Zdvihnut sa zdvihne vsade. Ma rok a mesiac.
Ale uz som pocula ze mam kupit aspon papucky aby bola pata v tvrdom lebo doslapuje na prsty aj stoji na nich.

A deuha otazka !?
Po byte ste chodili za ruky ? Bo ked ja s dietom obcas chodim tak sa presmykuje , stupa na prsty, jednak mam rychle teplo na neho.
Viem ze diwta sa nauci same chodit a chce to cas. Len ze ci nie je obcas VYPOMOC ( chytenie za ruky a prejst s nim kusok) predsa ukazka chodenia a ta stabilita NIEKEDY NA DOBREJ CESTE.

DAKUJEM

miriamik77
14. apr 2022

ja som nechala malého len tak v ponožkách alebo pančuškách doma behať. neprišlo mi potrebné obúvať mu niečo ďalšie. však aj my chodíme doma na boso. detičky vo väčšine prípadov najskôr dostupujú na špičky, to sa časom upraví. a papučky by to nezmenili, tiež by len po špičkách chodilo dieťa. za ruky sme s ním chodili, ale nie tým štýlom, že sme mu natiahli ruky dohora, aby sme sa nemuseli krčiť pri ňom.

ivangeline
14. apr 2022

Nie topanky pokym nejde von. Jedine..ze by zima na nohy bolo.. a ked uz take papucky barefoot.. ci pevne ponozky..aby nezliezali.. A urcite nie za ruky. xD Vonku sa aj tak inac chodi. Bude sa tazsie. Bude si zvykat. Ucit sa. Ine je po chodniku. Ine hore /dole kopcom. Po trave..

mama4444
autor
14. apr 2022

@miriamik77 a ako ste s nim chodili? Dakujem

babydesire
14. apr 2022

@mama4444 ja vobec nechapem naco sa aj vyrabaju topanocky velkosti babiky,ked to dietatko ich v postielke,kociku nepotrebuje..zdrave je foma na boso,ponozky,capacky...a vonku v lete po travicke tiez tak alebo sandaliky,v zime clovrk velmi po vonku nechodi, dieta je v kociku...poznam mamy co do kocika nazuly boty a dieta tak aj spinkalo..naco ked doma spravi par krockov...a tahsnie za ruky nie, ruky dospeleho maju sluzit,len ako opora,,takze zohnut a vydrzat

zadarmo1
16. apr 2022

@mama4444 mne sa sama naučila.Doma sme jej urobili “dráhu” gauč+stolík+obývacia stena všetko mala vedľa seba do tvaru U a vždy sa niekde k tomu postavila a prešla celú tu trasu sama a tým získala istotu postupne sa odvážila do priestoru medzi gaučom do U a tak sama skúšala. Kúpili sme capacky kožené na von inak bosá. A papuče nemá rada doteraz. Choditko, tlačítko, a za ruky som zakázala všetkým členom rodiny. Aj vonku mohla liezť a kde chcela chodila ale bolo leto v zime neviem čo by som robila.

itka1
16. apr 2022

max som davala capacky ked bola studena podlaha a vobec som za ruky nevodila a pekne sa o chvilku naucil sam chodit