Dobrý deň
Máte prosím skúsenosť alebo je normálne ak 13 mesačné dieťa robí prvé kroky napr stojí pri nábytku a vyberie sa smerom ku mne, prejde celý byt ale teda dá sa chodiť tak že od nábytku nedvihne sa ešte zo zeme a tak, z 2 nôh na 4 v pohode a teda prevažne ešte stvornozkuje chôdzu po 2 urobí pár x za deň? Ešte len začala par dni nazad... Je to bežné, že to deti ešte v začiatkoch takto kombinujú?
Nechcem ju nútiť, ťahať za ruky a podobne.. Všetko nechávam na ňu.. Nábytok obchádza už od 8 mesiaca, stvornozkovanie prišlo až potom, teraz skúša sama prvé kroky
Ďakujem
Ja mám dojem, že ta skôr trapi, že stoji pri nabytku a odtiaľ sa púšťa chodit aj bez držania a že sa nepostaví v priestore. Postavenie sa vo voľnom priestore je ťažké, na to ešte musí spevniť a nadobudnúť odvahu 🙂. Ale príde to a je super, že skúša prvé kroky. Naša začínala len krátkymi úsekmi odo mňa k ockovi 🙂.
Čo sa týka kombinovania, áno je to normálne. Čím ďalej si bude chôdzou po dvoch istejšia a tá pomaly bude nahrádzať štvornožkovanie.
Moje deti tiež tak začínali. Až tá posledná išla podľa "tabuliek" najprv brucho, štyri, šikmý sed, postavenie v priestore a tak chôdza. Ale teda oveľa neskôr, ako prvé dve deti 😃 tak neviem čo je výhoda, či nechať a trápiť tabuľkami, alebo pochváliť že chodí aj bez toho všetkého. 😉 Nikto toto nerieši, kým nemá prehnuty chrbát, alebo nohy do X.
ano je to uplne normalne - nas tiez najskor chodil, potom sa postavil v priestore sam a tiez ked sa citil neisty sa hodil naspat na styri
Je to uplne, ale uplne ok
Je to trochu chaoticky napisane, ale ak sa spytujes,ci je normalne, ze dieta kombinuje stvornozkovankie a chodzu, tak ano, je to uplne normalne