Prvá prechádzka so zimným dieťaťom

anjelik_majka
25. feb 2013

kedy ste boli prvýkrát vonku na prechádzke so "zimným dieťatkom"? moje prvé deti sa narodili na jar, resp. takmer v lete, takže kým som s nimi išla prvýkrát von, už bolo teplo.... a zajtra ideme s malou prvýkrát von, do poradne, už sa neviem dočkať čerstvého vzduchu 🙂, a aj počasie je znesiteľné (nemrzne, je celkom teplo), len mám obavu, či som ju nemala začať "predpripravovať" skôr, napr. spávaním pri otvorenom okne a pod....

horana
25. feb 2013

Moje druhe dieta sa narodilo v zime, treskucom mraze. Isli sme von na prechadzku hned z porodnice, ja vystradana, porodnica bola pre mna vzdy basa, mat moznost "vychadzok" idem aj skor. Nechapem dovod nejakeho cakania, ved som dostatocne nababusila, vrch kocika spravi striesku kde sa tak rychlo nevymiena vzduch. Babo aj po dlhsej prechadzke rovnomerne teplu tvaricku, samozrejme aj telicko.

xenicka13
25. feb 2013

dceru mam januarovu,isli smevon na siedmy den,boli mrazy 🙂

kyska
25. feb 2013

ja mam obe julovky, no von chodia od narodenia kazdy den, ked ide pes idu aj detska - mrnata zababusit v kociku, starsie chodiace vhodne obliect a sup ho ist sa vencit 😀
nie je nevhodne pocasie na vychadzku - treba sa vhodne obliect

ingrid16
25. feb 2013

syn sa narodil v decembri a von sme isli hned z porodnice.

barbora21
25. feb 2013

Maly sa narodil v decembri a na druhy den ako nas pustili z porodníce sme uz kocikovali...zatial sme vynechali len dni kedy bola brutalna snehovo metelica 🙂

cokolada
25. feb 2013

pediatrička nám vravela, že s bábom môžme ísť von tak na polhodinku hneď po príchode z pôrodnice, jedine nemáme ísť von vtedy, keď je hmla a strašne fúka

k_a_j_k_a
25. feb 2013

@anjelik_majka neboj, uz nie je tak zima, takze to v pohode zvladate. My sme so starsou dcerkou boli vonku na treti den z prichodu z porodnoce, t.j. na piaty den od narodenia. A boli minusove teploty, najvyssia denna -5st. a fukalo. Ja som musela do skoly, tak sa inak nedalo. Bola poriadne oblecena a zabalena. A nijako sme sa predtym nepripravovali. Odvtedy sme chodili von takmer vzdy a ked nie na prechadzku, tak spavala na balkone 🙂

gyarmati
25. feb 2013

Ahoj!Prvá dcérka je januárová,a druhá má 4mesiace,narodila sa v novembri.Ja som prvý krát išla von s dcérkami keď mali 2,5 týždňa a prvý krát sme boli vonku 30 minút 🙂!A odvtedy chodíme von každý deň,lebo v kočíku mi krásne spinká,a teraz to ťaháme 2,niekedy aj 3 hodiny vonku 🙂 !

sympa1
25. feb 2013

teraz je uz pocasie v pohode...keby boli vysoke mrazy a vetry tak by sa trebalo viac babušiť 🙂 moja prva dcerka narodena v decembry..na prvu dlhsiu prechadzku sme sli asi po 10 dnoch, boli dost mrazy a aj tak sa nam stalo ze malej sa spravili omrzlinky na líčkach..napriek vankusu, deke a malinkym priestorom na kuknutie do kočika...

majka1981
26. feb 2013

moj syn je narodeny koncom oktobra a na prvu prechadzku sme boli von po 1 tyzdni. kludne chojte von, zacnite s pol hodinou, dobre obliect, ciapocku dat, do fusaka a sup von s kocikom. vynimky su len ked velmi fuka vietor a ked je hmla.

burina4
26. feb 2013

@anjelik_majka už si snim mohla ísť po týždni ak bolo pekne na pol hodinku.A postupne pridavaj viac 🙂

vanilka123
26. feb 2013

ahojte, prosim vas a co vsetko mam obliect 2tyzdnovemu mimi? dik

anjelik_majka
autor
26. feb 2013

baby, ja vás obdivujem, ísť na prechádzku pár dní po pôrode.... ja som bola rada, že som minimáne týždeň nemusela nikam chodiť, lebo však aj chodenie po dobe bolo na mňa občas viac než dosť... ale už mi to po takmer troch týždňoch aj chýbalo.... tak sme si dnes užili trochu tepla a slniečka 🙂

anjelik_majka
autor
26. feb 2013

@vanilka123 ja som jej obliekla body, dupačky, svetrík, ponožky a zabalila ju do takej kombinézky a v tom dala do vaničky - do kočíka.

barcelona94901
26. feb 2013

@horana pretože novorodenci nemaju ešte také "dýchanie" ako ty ,preto,tam nejde o nababušenie

vanilka123
26. feb 2013

@anjelik_majka dakujem za info🙂 a teda uz bez fusaka, hej?

vanilka123
26. feb 2013

@anjelik_majka A este sa chcem spytat, co si dala do vanicky do kocika na spodok? len deku?

anjelik_majka
autor
26. feb 2013

@vanilka123 ja nemám fusak pre také malé bábo (nebudem kupovať na mesiac, dva, načo?), a sestra mi dala taký overal, kombinézu, a je to dosť teplé, tak to mám namiesto fusaku....

anjelik_majka
autor
26. feb 2013

@vanilka123 áno, len deku.... a na deku som dala ešte perinku ("zavinovačku"), ale v tej kombinézke sa mi tam zaviazať nedala, tak len tak pro forma 🙂

vanilka123
27. feb 2013

@anjelik_majka dakujem za info🙂

sonkab
2. mar 2013

@vanilka123 moja mala ma 17 dni a davam jej pyzamko co ma doma, na to zimny overal (neznasam ju tam pchat ☹, a tak do fusaku - mam lodger bunker, nie taky uplne zimny kozusinovy fusak. Ked prideme domov, je teplucka, ale nie prilis 🙂

mita9
3. mar 2013

rozmyslame s manzelom ze by sme isli na chvilku von s malym, nie je to este skoro?