Prvá noc u babky

martinka117
4. feb 2015

Ahojte chceme dat malu prvy krat spat k babke a dedkovi a otazka znie ako reagovat ked bude plakat? Mame tam bezat a zobrat ju domov len zas co ked si nato zvykne ze vzdy to tak bude robit alebo potom ju tam nechat nech to dako vyriesia len zas sa bojim.lebo ked bola mala a niekam som isla tak mala dost velky hysak aj pto tatovi..tak akoze zas nechat ju nech tak velmi place moc nechcem. Inak cez den je u nich v pohode ani si na nas nespomenie. Tak co myslite?

moni244
4. feb 2015

@martinka117 moja bola na noc prvy krat, ked mala 14 mesiacov, sice plakala, ale zvladli to, ved moja mama vychovala 3 deti, svokra 4 a ani mi nevolali, ze place, ucicikali ju a ziadne nasledky to na nej nenechalo,druhy krat ako 1,5 rocna na cely vikend, to uz ani nezaplakala, uplne v pohodicke to zvladla, odvtedy chodim na brigady, je s otcom a ziadne sceny, hysaky.

zita19
4. feb 2015

Ak mozte pockajte kym zaspi a potom odidte. Ak bude v noci plakat, tak nech si ju babkovci vezmu k sebe do postele. A rano vstane a bude uplne v pohode. Na prvy krat je toto dobre riesenie. Postupne sa nauci aj s babkovcami zaspavat. Keby bolo uplne najhorsie, ze by sa nedala utisit tak dôjdite. Ale skusenosti su zvycajne take, ze kym mama dojde dieta uz zas spi.

martinusik91
4. feb 2015

Neviem možno to preháňam ale môj malý má skoro tak ako tvoja dcérka a tak skoro ho neplánujem dávať ku niekomu spať.Podľa mňa je na to skoro.Ale to je len môj názor.

nyusika
4. feb 2015

@martinusik91 dieta nie je vec. pokial mate so starymi rodicmi dobry vztah a su zdravi, tak to vsetkym len a len prospeje.

mariannan
4. feb 2015

Ak u nich spi pocas dna a dokonca uspia oni,nevidim dovod nedat aj na noc. Moja zabka je od malicka zvyknuta spavat u babky...dokonca ked som bola 4dni v nemocnici spala u babky cely cas bez problemu ani si nespomenula.

martinka117
autor
4. feb 2015

@moni244 tak to by bolo super keby to aj u nas bolo takto 🙂 @zita19 hej len my praveze ju tam chceme nechat uz od obeda aby to zvladli sami lebo keby vedela.ze sme tam tak by nehrozilo ze zaspi alebo ak by som ju uspala ja a zobudi sa a ja tam niesom len babka to tiezoc nechcem...a @martinusik91 tak my to chceme vyskusat hlavne kvoli tomu ze cakam druhe babo a jednoducho potrebujem.vedet zee ked budem v porodnici tak to chvilu s nimi zvladne ked muz bude so mnou pri porode alebo tak proste..nerobim to ze akoze chcem si uzit volny den alebo tak :D

martinka117
autor
4. feb 2015

@mariannan no pocas dna praveze nespala u nich lebo to ona je taka ze ked je mimo domu nespi nikde..tak ale s tym viac menej ratam ze potom aj keby im nespala tak o to lahsie a skorej im zaspi vecer 🙂

moni244
4. feb 2015

@martinka117 a aj keby si si chcela uzif volny den, na tom nic nie je, to len teraz je moderne, nedovolit starym rodicom vnuka/ vnucku na noc, drzim palce, aby to zvladla v pohode, aj malej to prospeje, spoznat inu atmosferu, zazit nieco nove

bajana
4. feb 2015

@martinka117 len smelo do toho! a keby si si aj chcela uzit volny vecer, no a? je len dobre, ked dieta a rodic na seba nie su privelmi naviazani - je to dobre pre obe strany, podla mna 😉

zita19
4. feb 2015

@martinka117 tak potom nech babkovci vymyslia taky program aby bola dostocne utahana, babka navari nejaku oblubenu lahodku a dedo si pripravi ine zabavne aktivity na vecer. Myslim si, ze to bude v pohode.

martinka117
autor
4. feb 2015

@moni244 no ved hej som zvedava aj ja nato 🙂 dam vediet po vikende ako to dopadlo :D

martinka117
autor
4. feb 2015

@zita19 to hej este je tam aj manzelov mladsi brat ten ma dost energie sa s nou blaznit 🙂

moni244
4. feb 2015

@martinka117 bude to dobre, hlavne sa daj do kludu ty, aby necitila nervozitu 😉

mariannan
4. feb 2015

Kazdy ma narok na volny den a stary rodicia na vnucatko....skus a uvidis...keby fakt ju nevedia upokojit tak pojdes tam a zostan tam s nou spat..ona si zvykne. Len neurob to,ze ju v noci ponesies domov...musi vidiet,ze aj u babky je super a moze tam spat🙂

martinusik91
4. feb 2015

@nyusika ved prave to ze dieta nieje vec...
@martinka117 to chápem aj som si to myslela =D

nyusika
4. feb 2015

dolezite je (ale to az pri trochu vacsich detoch) mat uplne vyjasnene, ze ked aj babka dovoli viac, nez rodic...co je absolutne pochopitelne, decka maju u starych rodicov raj..tak to plati vylucne u babky, doma je doma a doma platia domace pravidla 🙂

martinka117
autor
4. feb 2015

@mariannan vidis to.mi nenapadlo to je dobry napad 🙂

tova
5. feb 2015

ak by to bolo len koli porodnici, tak pre dieta by bolo jednoduchsie aby babka prisla spat k vam k nej kym ty budes prec. Ja som koli oddychnutiu deti nedavala k babke, ta sa s nimi vybavila dost pocas dna, isli az ked mali okolo 3r. sice zaspali okolo pol noci, ale bolo to bez problemov, odvtedy uz sa tesia ked idu spat k babke aj ked to neni casto. bude to pre nu zmena naraz spat u babky aj novy surodenec, aby sa necitila odstrcena a potom ti bude visiet pri nohach non stop.

ejuska79
5. feb 2015

@martinka117 radsej skuste, za to nic nedate... ako vidim budete mat babo, ja som to mala podobne, dcerka nechcela byt s nikym, len pri mne.. na moju mamu zvyknuta bola, ale vzdy so mnou... no a potom ked som sla rodit, isla tam spat, prvykart, lebo muz musel hned oslavovat a pravdupovediac ani by ju nezvladol.. a bola to katastrofa... cez den o.k. a v noci strasne plakala, zobrala si cizmicky a stala pri dverach a mama mama do polnoci, vtedy plakala aj moja babicka... a musela som sa vypytat z porodnice skor, lebo uz nevedeli ako ju uspat,a aby neplakala tolko... potom sa mi asi dva mesiace budievala s placom, stacilo ze som jej nieco povedala a uz spala.... druhy krat bola v babicky ako 4 rocna aj s bratrancom adamkom... skuste, ak mozte 🙂

martinka117
autor
5. feb 2015

@ejuska79 no ved prave preto to chcem skusit uz teraz kym je este cas a zas ako pise @tova tak moze.dojst aj babkaa k nam spat ale to budr tiez sok pre.nu ze napriklad spi my budeme muset ist a zrazu sa zobudi a nikto tam nebude len babka

ejuska79
5. feb 2015

@martinka117 a toto sa stalo presne mne, ešte som ju večer uspala, už som mala slabé nepravidelné kontrakcie, lenže takto som ich mala 4 deň, ale po uspatí som nabehla do sprchy a potom to začalo, o pol 12 som už šla (maly sa o hodinu narodil) a Ninka sa zobudila asi o 2 v noci, proste vycitila ze tam nie som, tak sa moja mama s nou do 6 rana hrala, potom zaspala, to bolo este o.k., ale tie dalsie noci horor.. skuste to, ak sa dá, ak nebyvate nejako daleko a pripadne mozte po nu ist, alebo tam ostat s nou... ja som sa cely pobyt v porodnici len trápila, že sa tak trápi malá, aj som si poplakala, nakoniec som sa vypýtala, i ked ma pustili len o den skor...a hovorim po tom som sa nemohla od nej hnut a budila sa v noci...

martinka117
autor
5. feb 2015

@ejuska79 hej jasne byvame tak 10 min autom od nich teda ked nie je daka premavka takze v pohode aj spat by sme tam mali pripadne kde no uvidime v sobotu to riskneme 🙂 lebo sak ako mohla by byt aj s manzelom.len tam.uvidime ako.dostane dovolenku potom pretoze robi aj.nocne a.nahodou by musel byt v praci tak presne ze.nechcem sa stresovat ze ja som v nemocnici a nezvladne to s nimi alebo co uvidime mame este do porodu cas len sa bojim aby som zvolila vhodny pristup ze aby sme.ju to dako postupne naucili alebo co nie ze budeme stale chodit prenu alebo nebodaj sa ona dako zatne a nebude tam chcet byt vobec toho sa bojim..

ejuska79
5. feb 2015

@martinka117 tak skuste najskor cez den ju nechat 2-3 hodinky, nech si zvykne byt bez vas, potom trosku predlzit, nechat vecer a tak..inak v 24 tt som bola objednana na 4D sono do BA (preto tak daleko, ze muz tak mal nejakeho znameho) na 8 vecer... Ninka mala 15 mesiacov, cely den nespala, tak prisla mama, hovorim je das je sunar a ona hned zaspi... dojdeme o 10 domov a mila Ninka hore, ze vobec nezaspala, chuda cakala, tak nas potom hladkala...

martinka117
autor
5. feb 2015

@ejuska79 no ona je zvyknuta v pohode cely den byt u nich len tiez.ju naobed nevedia uspat :D no som zvedava kazddopadne

sosanna88
5. feb 2015

tak nasa mala spava u nasich od babatka. ak sme kamkolvek potrebovali ist, alebo aj chceli (oslava, svadba atd.) nebol ziadny problem a je to na nezaplatenie. ved co su stari rodicia cudzi???tak ano...zalezi na vztahoch. no u nas su mimoriadne dobre.
nasa ma 2roky a aspon raz mesacne chodi spavat k babke..tesi sa a ked odchadza vzdy reve, tak asi preco? 🙂
tam sa jej inak venuju, v podstate cely den...tak je spokojna. vecer si s nou ide lahnut mama (babka), tak je spokojna o to viac pretoze doma zaspava sama...
neviem si predstavit, zeby som mala takto stresovat.
sestrenica ked mala ist rodit druhu dceru, tak vtedy supli vtedy 2rocnu k babke, ze nech si zvyka a mala robila taky ramus, ze sa museli pre nu vecer trepat. tak ked isla do porodnice, babka prisla k nim.
nemyslim si, ze pacham na malej nejaky zlocin, ze bude mat traumu ak nestravi jednu-dve noci v mesiaci pri mne. prave naopak...preboha zeny, uz neprehanajte!

p_etrisha
5. feb 2015

Moja mala 4 mesiace, ked som ju pre moju chorobu (a strach, aby to nechytila) dala k nasim. Tusim na 3 noci to bolo. Bola vtedy mala, viac-menej jej bolo jedno, kto jej v noci poda flasku. Tym,ze sme u nich byvali,ked sa narodila, bola na nich zvyknuta, nebol ziadny problem.
Teraz ma 14 mesiacov, uprimne? Neviem si to predstavit 😀 Vecer vymysla, chyta druhy dych, nie a nie ju dostať do postele, uspat. Skusame kadeco, sama v postielke nezaspi, musi pri nas, vo velkej, najprv mlieko, potom hladkame, hojdame a pod. Nikdy sme ju na to neucili, zaspavala aj sama a potom blbe obdobie a rev rev rev...Takze z tohto hladiska by som ju nedala, ale iba akoze z ohladu k nasim, aby nemali oni nervy. Potom uz pekne prespi, ale tento vecerny boj ma tak jedine odradza...Ak mas babatko dobre naucene, inak by som problem nevidela. My chceme skusit v lete, ked budu mat dovolenku, aby si ju uzili, uz ju aj pytali, tak snad dovtedy nastane daka uspavacia zmena 😀

lucinocka
5. feb 2015

@martinka117 my sme nechali prvykrat minuly rok v zime, mala 1,5 roka...uspat vecer sa im dajak podarilo s velkou biedou, v noci, ked sa zobudila, tak samozrejme cirkusy velke , kde je mama...ale nakoniec ju 4 ludia spacifikovali, takze zaspala a druhy den uz bol ok:D Dostali upozornenie, ze kym nebude treba s malou letiet na pohotovst a treba im karticku poistenca, tak nech mi nevolaju 😀 boli v strese ale zvladli🙂

martinka117
autor
5. feb 2015

Dobre baby pekne sa to cita 🙂 tak vidin ze ste zvladli tak musime aj my ja som tiez.toho nazoru ze vecerne vymyslance by ju dako.mohli unavit a zaspi ale fakt sa bojim ze v noci sa zobudi ze kde je mama no uvidime

martinka117
autor
7. feb 2015

No taak mala je dnes uz od 14tej u babky zatial v pohode tak uvidime co vecer 🙂