Prvá dlhá cesta vlakom s deťmi

barbora_3008
23. máj 2021

Ahojte 😊 potrebujem poradiť 🙂 o 2 týždne budem cestovať s 2 deťmi vlakom . Starší bude mať 3 roky a mladší 1 rok nechodí ešte . Pôjdeme okolo 7 hod neviem či ísť nočným alebo cez deň ako tie deti zabaviť . Nikdy sme vlakom nejšli s deťmi pôjdem s kamoškou čiže pomôže , len áno zabaviť deti a hlavne mladší ten spánok cez deň .keby sme žili nočným ide o 23:00 a problém že večer keď okolo 20:00 uložím musím budiť muž má odvezie na stanici a tak na vlak a to dosť deti zobudiť deti odviesť ak budú revat tak neviem či budem mať chuť aj niekam ísť 😪 už mám z toho nočné mory babi poraďte prosím 😑🙏🙏🐍♥️

pribinak
23. máj 2021

@barbora_3008 určite cez deň. Ak ide viac deti, prehrajú sa. Personal vo vlaku čo ja mam skúsenosti je maximálne ochotný. Ľudia sú tiež ok, deti si požičiavajú hračky, ponúkajú sa papanim

simca06022011
23. máj 2021

Co je to dlho? Ak je to teda nutne ist niekam, takto, chodte normalne cez den, urcite to zvladnete, maj jest a pit, a nieco na zabavenie, stasi moze kukat von oknom... a vyspat sa vyspia aj na sedadle. Nerob si zbytocne stres. Ostatne vyriesis po ceste, naa co sa stresovat...

felicita027
23. máj 2021

@barbora_3008 určite cez deň tak malé deti možno ani vo vlaku nebudú vedieť zaspať tak to by som v noci neriskovala. Cez deň sa pekne pohrajú a ani nebudú vedieť ako rýchlo im zbehne cesta

zuzikak
23. máj 2021

suhlasim. Sla by som cez den - to ich troska utrmaca a unavi to okolie a pospat mozu aj tam. Na vecer by som nesla - mozu byt velmi unavene a nervozne a nebudu sa chciet ani pohrat - budu len chciet spat. Pocas dna sa da zabavit - chodit po ulicke, idealne byt v detskom vozni, kde sa nikto nebude hnevat na detsky pripadny krik. Treba vziat nejake zabavky pre nich, drobnosti na chrumkanie. Neboj sa, zvladnes to. Riesit budes az na ceste. Ludia byvaju ochotny pomoct.

hettinka
23. máj 2021

@barbora_3008 niektore vlaky majú detské kupé, alebo aj vozne. Zisti si, či sa nedá ist takým.

erickatt
23. máj 2021

@barbora_3008 rozhodne cez den. Moje decka od malicka milovali cestu vlakom

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
23. máj 2021

Po skusenostiach odporucam to iste, co @viestta.
Ak budete cestovat 7 hodin, tak to je moc. Take 3-4hodky by sa mozno dali zvladnut cez den, ale 7 je vela. V noci aspon trochu pospia a utecie to rychlejsie.
Mala som velky problem zabavit 3 rocneho, ktory miluje vlaky. Chvilu obsedel, ale po case mu to zacalo byt dlho. Sli sme detskym kupe, cize hracky, telka, farbicky, malovanky.. po case ho uz nic z toho nebavilo a bol umrcnany. 7 hodin je vela aj na dospelaka.

euka210
23. máj 2021

@barbora_3008 my sme sli z KE do BA 4r a 2r, boli sme v detskom vozni, dalo sa celkom dobre...skor ze tam nebol klud. Najvacsi problem bol so spankom 2r. Nase deti maju velmi radi vlaky, lebo nimi casto nechodime.