Prosím o tipy na knihy o spánku a hrách pre deti

kattien1992
11. mar 2021

Ahojte 🙂 prosím máte nejaké osvedčené knihy co sa týka spánku bábätiek, vytváranie režimu, samostatný spánok v postieľke? Ďalej hľadám niečo o hrách s deťmi do roka, poprípade dobrú knihu o prikrmoch. Ďakujem za všetky tipy 🙂

tehotna40
11. mar 2021

Pripnem sa

ichbinich
11. mar 2021

"The no-cry sleep solution" od Elisaneth Pantley
Ma dokonca aj verziu pre novorodencov, ale tu nemam (moje deti su uz velke 😀)
Samostatne spanie v postielke - nevyhovuje vsetkym. Ano, su deti, ktore sa zobudia na kazde suchnutie a je lepsie, ked su same. A su deti, ktore naopak stale potrebuju citit mamu. Takze treba "pocuvat" najma dieta - ale samozrejme vyskusat nejake tipy a triky moze pomoct.

O vyvoji vseobecne je super The Wonder Weeks, v tej su aj aktivity, ktore podporuju jedntolive fazy, resp. v nemcine je ku nej aj extra knizka s "praxou" - este viac hier.

Prikrmy - mala som nejaku knizku aj s receptami, ale kedze syn bol nejedak, rychlo ma preslo mu varit extra 😉 a skusila som baby led weaning. Len som sa snazila dodrzat odporucania, kedy ktore potraviny, a najma, najlepsie je zaviest aj mozne alergeny este pocas dojcenia (napriklad lepok). Ako mi vtedy odporucal pediater.

engynka
12. mar 2021

Velmi dobra kniha o prikrmoch je Prve prikrmy. Je to tam velmi jednoducho “ po lopate” napisane. Stacilo precitat par stran a fakt som nemusela uz nic hladat na nete. Je tam sice menej receptov ale skor je tam dobre vysvetlene ako postupovat.
Co sa tyka knihy o aktivitach tak je kniha Mamou hrave 0-12 a potom vydala este jednu sa mi zda ze do troch rokov.
Tiez knizka Montessori od narodenia do 3 rokov - tam sice nie su konretne aktivity ale je tam vysvetlene ako treba dieta sledovat a vystihnut senzitivne obdobia a podla toho mu prisposobit prostredie.
Ja citam a nejako neviem furt docitat, pritom je to velmi dobra kniha, Samostatne dieta alebo ako sa stat lenivou mamou a k tomu vyslo druhe vydanie Motivacne aktivity lenivej mamy - s touto druhou uz nemam skusenost.