Prosím o radu ohľadom spánku 9-mesačnej dcéry

1simuska01
22. jún 2020

Ahojte,naša mala začala 9mes.a posledné tri dni je to so spánkom.katastrofa. od narodenia spávala zle má.proboemy zaspať,je uspávana cez deň v kočíku a večer na.lopte.v noci cecek. Nedávno sa naučila si sadať sama, štvornožkovať predtým. A tieto posledné tri dni stále v tom.kociku len sedet ani za pána si ľahnúť aby sme ju uspali,ok beriem nemusí to ísť stále ale ani na lopte,vykrúca hlavu dozadu keď s ňou skacem,postavuje sa všetko.robi len asi aby nemusela.zaspat..a keď sa jej podarí zaspať v kočíku tak len polhodku (lebo po 3m.sa nám.ptocila a spí po polhodinach no na obed vždy som ju uspala ďalej a spala aj hodku a pol.), posádi sa a je po spánku. Noc. Strašná 12krat hore.doteraz kým.doslo.toto tak 6az 7.a nevie prejsť bez zobudenia z cyklu do ďalšieho ale.na to sme.si zvykli už. Môže ísť o spánkovu regresia? Dokedy to potrvá? A vráti sa to do tých kolaji aspoň jak to bolo? Aj keď to bolo peklo ale toto sú tri pekla. Včera spala za celý deň hodinu není tak.malo na tak.par.mesacne bábo?? Dnes hodku 50min. Nasilu šok.ju ale mala.pocit že uspavam.

mimibb
22. jún 2020

Čím menej spi dieťa cez deň, tým horšie spi v noci, aspoň u mojich to platilo, možno by som skúsila šatku, alebo nosič a v čase spánku ju tam dala, robila si po pritom (napr upratovala) a bola hlavne úplne v kľude.... Takto som uspavala najmladšiu... - ona do šatky a ja som vysávala,ked som dovysavala celý byt, dieťa spalo ako dudok... Možno si nervózna, že nespi vtedy, keď to od nej očakávas a ona to cíti...

1simuska01
autor
22. jún 2020

@mimibb to je nemožné ona v nosiči a šatke nedokáže byť,nemôžeme ju mať otočenu k sebe ale len. Od seba..ako náhle ju vezmeme na ruky ihneď sa tak zapiera do každého a chce sa otočiť. Takže neviem ako by som ju v Tom.uspavala

1simuska01
autor
22. jún 2020

@mimibb a to viem že keď spí malo a zle cez deň aj noc je zlá už som si to vyskúšala ale ako ju donútiť zaspať. Doteraz spala 3ěaž 4krat a zrazu by nedbala keby spí dvakrát ako včera..

mimibb
22. jún 2020

@1simuska01 tak už potom asi len vydržať, je zvedavá 🙂 mne dcéra úplne odmietala kočík, od narodenia bola v satke najspokojnejsia no tiež som si "užila" večerné 3 hodinové uspavanie skakanim na fitlopte pri zapnutom vysávači, či bielom šume, neskôr preferovala relaxačnú hudbu, či môj "spev".... Treba skúšať, no plne chápem, že je to vyčerpávajúce.

nika1108
22. jún 2020

Tak ja myslim, ze si meni malinka rezim. Ked 9 mesacne dieta spi 2x za den, to uplne staci. Nenut, pozoruj ju a sama ti ukaze, ze je unavena. Moje deti od 1.roka spali uz iba raz za den. To kojenie robi vela. Ona si bude pytat celu noc este dlho. Az kym ju neprestanes kojit. S tym sa musis zmierit.

1simuska01
autor
22. jún 2020

@mimibb ďakujem.za pochopenie je to na zblaznenie. Od narodenia ako bábätko má problémy so zaspavanim,bývalá aj niekoľko hodín hore a potom.mavaoa hysterické revy od únavy. Nechápali sme.co je snjou až po čase sme prišli na to že má.pronlsmy spať plynule.

1simuska01
autor
22. jún 2020

@nika1108 dvakrát za deň ok,ale nie hádam len po polhodke. Veď ty je dokopy hodina denného spánku to je malo predsa

nika1108
22. jún 2020

Kazde dieta je ine. Moje spavali niekedy iba 20 minut,inokedy potiahli aj 3 hodiny. Zo zaspavanim to tiez nebolo jednoduche. Vela krat som sa zo zufalstva rozplakala. Anajviac mi liezli na nervy reci: to prejde, z tobo vyrastie ..bla,bla,bla. Sucitim s tebou. Drzim ti palce, chce to klud a veeelku trpezlivost. Mozno sa skus vcitit do svojho babatka, najviac potrebuje teraz teba, a teba miluje najviac.

luccy89
22. jún 2020

Tie prechody cyklu u nas trvaju dodnes 18m🙈 tiez si skoro vzdy sadne a nastupuje cecek🤦🏼‍♀️ Inac ani nezaspi. Ja ani neviem kolkokrat sa v noci preberie, pre svoje dobro to neratam a spim s nim v posteli s holymi prsiami a uz si najde aj sam😂 Na jeden spanok sme prešli este asi okolo 11m. Dnes napr nespal vobec, pritom od 14 som videla aky je unaveny, ale proste nie.

patys123
22. jún 2020

Ahoj moj syn bol taky. Skusala som kadeco, kocik satku nosic nosenie po rukach, vnoci sa vkuse budil stale na prsniku, no uplne ta chapem. Trvalo to do roka a pol. Katastrofa.
Kazde dietatko je ine, teraz dcerka je presny opak.
Teraz z odstupom casu si myslim, ze som mozno nebola celkom v pohode, maly to vycítil a z toho bol aj on nervozny.

nika1108
22. jún 2020

Ja som.aj neznasala, ked mi niekto povedal, ze jej dieta prespalo v noci "IBA" 5 hodin. V tom momente som mala chut jej vylepit. Ja som prespala zo zaciatku v kuse asi max 2 hodiny. Co by som ja vtedy dala za 5 hodinovy spanok, aj 4hodinovy by stacil. Ale naozaj, vsetko preslo a pri druhom som to brala uz ako normalnu vec a hlavne som uz vedela do coho idem. A bola som pripravena aj na tie najhorsie scenare. Teraz ma mladsi 6 rokov a uz vsetci pekne spime!

1simuska01
autor
23. jún 2020

@nika1108 ako keď sme.boli hore tých 7,8 krát za 12h ešte sa to dalo ale dúfam že sa už nebude opakovať tá 12krat zobudena noc.ja len že som.citala.o.tej 8az10mesacnej regresii,v 3sa nám.otocila na tie polhodinky.to sme si už zvykli dala sa ešte uspať hompalanim.v kočíku lenže teraz si sadne a dovi.vcera som.ju uspala na lopte a po polhodke som šla douspavat tak ešte po ďalších 20min.na lopte strávených keď som ju položila vydržala asi 20min.a potom.revy révy révy keď sa prebrala úplne jak bez príčiny. Ja len že či ste niekto postrehli že by aj vaše dieťa tak v čase stverkovania sadania si behania zostalo v.spanku nejaké iné ???
A to že ano trikrát sme boli v noci hore a už plaču,to su j...ľudia..by som.si to vymenila hneď vstať k decku 3krat za noc.ja som.spala najdlhšie keď bola bábätko 3h.parkrat sa stalo ale od tých 3m.max 2h aj to už nepamätám kedy tak spala Max hodku až hodku a pol..toto nie je žiadna dovolenka...zdá sa mi to na tak male dieta spať dvakrát po 30min.velmi malo za deň,a keď malo a zle sa spí cez deň noci sú hrozne.neviem.ako ju donútiť spať viac na tie aspoň 2.3az 3hodky denného.

catcatrin
24. sep 2020

@1simuska01 moja dcera ktora ma tetaz 4 roky spavala od 4 mesiaca len dve polhodky denne. Dotraz spi ovela menej ako ine deti. Moj syn 7 mesiavov zial ide v jej slapajach a spava len 3 polhodky. Ide ma porazit ale skusam a nic nepomaha.