Prosím o radu ohľadom cumlíka

1simuska01
27. nov 2020

Ahojte mamičky mám otázku?? Máme 13m,spinkavali sme s dudkou,ale snažím sa už 4den aj počas denných aj nočných spankov uspavat bez nej..Ku podivu zatiaľ veľmi málinko plaču preto bolo. Máme to asi takto pred spánkom sa nakoji, pohojdam ju na rukách minútku pritom.jej zároveň spievam a položím do postieľky,podotýkam pri kojeni ani pri hojdani nezaspava, čiže položím a začínam tapkat po zadočku(keby netapkam tak začne sa dávať na 4,potom stavať chcieť ísť na ruky a pod.),tapkanim zaspinka do 10-15min.Po prednáške o dudlikoch je asi nás problem.s castym.nocnym budenim,pri tej lepšej noci 6krat kvôli dudliku a prsníku,čiže sanie plus tapkanie...Lenže pri každom.zobudeni musí byť prso inak sú plače,a nedokážem ju uspať ani tapkanie ani hojdanie proste nič nepomaha..Dostane prsník dá si koľko chce a niekedy sa otočí na 2bok a spí niekedy musím tapkat chvíľku...Polnoci spí v postieľke,nad ránom.ju máme medzi sebou.
Moja otázka však znie,vadí to keď sa dudku snažím na spánky odstrániť,že cez deň keď je hore ju občas ma,vonku v kočíku niekedy a v aute,ked je umrncana atď.??? A ak to až tak nevadí,po akej dobe uspavania bez dudky môžem.zacat skúšať učiť ju zaspávať nejakým.sposobom samu??
Na 1strane by som aj rada skúsila poradenstvo,a na 2strane sa stále pokúšam nejakým spôsobom upraviť ten nočný spánok sama lebo si aj poviem či by som to zvládla ja vydržať tie plače bez prsnika(keďže od narodenia plakania bolo neurekom) a tišiť nejakym iným.sposobom,aj keď mám pocit že ona sa keď spustí ani nedá inak utíšiť. Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
27. nov 2020

Dudka je len nahrada bradavky. Bud ju zahodis a bude viac na prse alebo to daj kedy chce. Kludne to zruš aj o rok nema to nic zo spankom ked zrušiš aj tak sa ti bude budit. Moje deti cumel nechceli. Mala prespala celu noc až od 3.5r Ja to riesim spolocnym spankom a Neviem kolko x sme v noci hore lebo dam jedno prso potom druhe zavriem oci a driemem.by mà piclo Keby dom mala tapkat po zadku staci ze 2-3krat prebalim kilovu plienku za noc 🤣

albertka1980
27. nov 2020

@1simuska01 najskor by som cumel zrusila cez den, ked vnima a je hore a az potom na spanky. Ja mam 16 mesacnu dceru a cumel ma len na spanie. Najde si ho aj sama v postielke, vlozi do pusy a spi dalej. Prespi celu noc od 4 mesiacov, nekojim.

anjika44
27. nov 2020

Môj mal dudlík na zaspanie, aj keď bol cez deň nervózny až do štyroch rokov, nepomáhalo nič - ani po dobrom, ani po zlom. Rozhodol sa sám, že ho nechce, z minúty na minútu.

elizabet173
27. nov 2020

@1simuska01 samozrejme, že to vadí, alebo odstráň cumel úplne, alebo jej ho nechaj, dieťa je zmätené, je maličké, nerozumie, prečo ho v noci nemá, tak si robí cumel z teba. Ja by som postupovala asi opačne, ak sa chceš vyspať, najprv zrušila kojenie v noci, potom cumel.

1simuska01
autor
27. nov 2020

@elizabet173 ona sa od narodenia budí min.6,7krat či s dudlom.aleno bez neho...

veronikaszabova
28. nov 2020

@1simuska01 skorej by som riesila to nezmyselne tapkanie po zadku,ako dudlik

ivangeline
28. nov 2020

Prečo jej dávaš cumel, keď nechceš, aby mala cumel? 🤷

1simuska01
autor
28. nov 2020

@ivangeline tak ja som nechcela na spánok aby ho mala lebo aj keď vie kde je dudla v noci uprednostňuje vždy pri zobudení cicik,až potom príjme dudel. Tak preto som myslela že je zbytočný v noci,lebo tie štyri noci bez dudky neboli horšie ako s ňou.skor rovnaké..čiže prečo asi jej nechýba..ale cez deň keď jej idú zuby alebo má zlý deň a niekedy je upistana tak jmsi rada podudka vezme si ho keď ho zbadá ...pokiaľ ho nevidí nevie si ho ešte vypýtať..

1simuska01
autor
28. nov 2020

@veronikaszabova to pravé neviem.ako.riesit

veronikaszabova
28. nov 2020

@1simuska01 prestat to robit a hotovo. Poplace si, ale zvykne si.

elizabet173
28. nov 2020

@1simuska01 tak jej ho zober úplne, na čo jej ho dávaš, keď nič nerieši?

ivangeline
28. nov 2020

@1simuska01 buď jej nanukaj cumel a nech jej pomáha aj so spaním alebo proste zbytočne cumeľ..keď ho ani nepýta, ak nie je. 🤷 Keď sa zobudí a chce to čo chce...daj jej namiesto toho cumel a bude jej musieť stačiť. Zvykne si. Presvedč ju. Takéto dieťa už
dosť dobre rozumie..