Prosím o pomoc: čo robiť s ekzémom u 3-mesačnej?😢

slavuska1506
3. feb 2020

Ahojte.
Uz skoro 2 mesiace bojujeme s ekzemom. Zaclo to mliecnou chrastou po prvom mesiaci, ale tej sme sa nastastie uz zbavili. Chodime koznej, no ta nam len meni masti. Zabral az kortikoid. Nechcela som ho dcerke dat, ale uz sa nedalo inak. Ale jakmile sa vysadi, ekzem sa vracia. Najlepsie by bolo jej zobrat krv, ekzem znaci zapal v tele (alebo alergiu), ma aj zvacsene uzlinky, ale alergologicka nas vie zobrat najskor v maji !! V strave som vynechala rajciny, papriky, zeler, tropicke ovocie, orechy, cokoladu, vajicka a chystam sa aj psenicu a kravske mlieko, ale uz fakt neviem, co budem jest. Asi len ryzu s mrkvou... Pijem len kojenecky Rajec a kojaci caj. Oblecenie mame len bavlnene (tak isto deky, plienky, prikryvky atd), periem v prirodnom eko gele a kokosovych vlockach a vsetko zehlim (avivaz nepouzivam). Nemame uz take skarede loziska ako na zaciatku, napriek tomu sa toho nevieme zbavit uplne. Obavam sa, ze skoncime na Kramaroch.
Viete prosim pomoct, co s tym ? Mala je plne kojena. Vo stvrtok 30.01. mala 3 mesiace. Pripajam aktualny stav na foto.

dextella14
3. feb 2020

@slavuska1506 hospitalizacia na Detskom koznom na Kramaroch je niekedy velmi k uzitku, matky sa castokrat az tam naucia, ako sa spravne treba o kozu starat.
Dieta zjavne nieci drazdi, zvacsene uzliny suvisia pravdepodobne s ekzemom- nasledok kozneho nalezu. Prirodne eko prasky nie su vhidne, prat v Lovele alebo Persil sensitiv gel dvojite plakanie. V kojacom caji mozu byt tiez rozne byliny.

majkado
3. feb 2020

@slavuska1506 ahoj, z mojich skúseností by som v prvom rade vysadila mlieko, pozor aj na skryté, nájdeš ho aj tam, kde necakas. Po dvoch týždňoch by si mala vidieť rozdiel, ak je to ono

janulka257
3. feb 2020

@slavuska1506 ahoj, nám pomohlo kúpať v linole a natierať bepanthenom, ten aj proti svrbeniu veľmi pekne zabral. Je viacero druhov aj s probiotikami... plus bio prací gél, všetko zehlim... dcérka mala škaredý ekzém, pomohli kortikoidy na čas, ale potom sa vrátil a dlhodobo sa jej o pokožku starám takto a všetko ok. Držím palce

janickacrazy
3. feb 2020

@slavuska1506 skús vysadiť to mlieko, moj najstarší syn mal tiež ekzém, ked som mlieko a mliečne výrobky vysadila, tak mu zmizol pekne

3petka
3. feb 2020

@slavuska1506 skús pozrieť na tom kojacom čaji či tam nie je ibišťek, je to alergén. Inak len natierať. Ja tiež používam radu od linola od šampónu cez sprcháč až po mlieko a dosť pomáha.

kocurikpupcek
3. feb 2020

@janickacrazy prosim ta a asi za ake obdobie zmizol ekzem, ked si uplne vysadila vsetky mliecne vyrobky. uplne uplne vsetko co slo okolo mlieka? Dokonca aj maslo?

janickacrazy
3. feb 2020

@kocurikpupcek samozrejme, musíš vysadiť úplne všetko ako mlieko, maslo, jogurty, syry, atd. inak to nemá zmysel, ekzém zmizol cca do 3 týždnov u nás

slavuska1506
autor
3. feb 2020

@3petka Dakujem. Kde kupim to Lino ?

kukink
3. feb 2020

Ahoj odporúčam kozmetiku protopan, za investovať do celej rady výrobkov, mne veľmi pomohol aj v tehotenstve nakoľko som od narodenia silná atopicka..

mana17
3. feb 2020

Tak dievčatá v prvom rade kúpanie v prevarenej, vode aby tam nebol chlór. Používa sa do tejto vody hypermangán( voda je po ňom fialová dostať to v lekárni). Môže sa prípadne prestriedať s harmančekom do vody alebo čistcom kozmetika žiadna aspoň kým sa to neupokojí. Niekto používa aj sódu bikarbonu do kúpeľa. Každá vyrážka na koži má súvis zo zápalom a hlavne s pečeňou. Mamičke treba určite vylúčiť mlieko, lepok a žiadne kúpenské vody, lebo aj v tých sú látky z pet fliaš. Neviem ako to je s dieťatkom ale treba sa poradiť s detskou o dávke D vitamínu či vigantol alebo d od jamieson. Netreba hneď myslieť na nemocnicu! Nemám s tým dobré skúsenosti. Dnes je zvláštna doba plná chémie a s veľkým nedostatkom vitamínov a minerálov v strave. Treba čistiť aj maminku aj dieťatko. Viem že pri kojení je to ťažké ja som osobne kojila 3 a pol roka a zažila som všeličo. Očista pečene pestrec maránsky alebo čo je zložitejšie prejsť najskôr na bezlepkovú, bezlaktózovú stravu. A potom pomaly skúšať pridať trošku mlieka počkať deň dva a tak. Chemické lieky to možno na čas potlačia ale príčinu nenájdu. Tváričku malej nevidno ale vyrážky sú podobné ako pri piatej detskej chorobe. Ak má aj líčka červené môže to byť aj to.

dextella14
3. feb 2020

@mana17 v tejto chvili opustam diskusiu, lebo po Vasom prispevku sa mi ako odbornikovi /som detska kozna/ otvara nozik vo vrecku doslova

3petka
3. feb 2020

@slavuska1506 linola v lekárni ale nie vždy to majú tak ja to objednávam cez net cez drmax

lucia147852
3. feb 2020

Moja vyzerala podstatne horšie po "pomoci" pediny. No za prvé kým je ekzém červený, treba ho sušiť. Čiže čierny čaj silný a prikladať, alebo zinkova masť. Keď kozicka obledne bude veľmi suchá supinata, vtedy treba premastovat. Nam najlepšie sedel lipobase. Natierala som 3x denne kým bola suchá chrasta. Potom ráno a večer. Co sa týka alergii máš pravdu. Určite nie je niečo v poriadku. Ekzém je problém imunity, hrubého čreva. Moja mala alergiu na vajcia a pšenicu. Pokiaľ nevieš na čo je alergická nekup v potencionálne drazdivych veciach. Nam pedina dala voľáky olej do kúpela, obsahoval pšenicu. Mala mala potom až otvorené rany pomaly. Koža sa jej lepila na oblečenie. Celá mokvala. Hrôza!!! Držím palce nech ste skoro fit

slavuska1506
autor
3. feb 2020

@mana17 mam aj filter na vodu. D-ecko mame prirodne Vitashine

slavuska1506
autor
3. feb 2020

@mana17 na tvaricke nemame

tatinka
3. feb 2020

@slavuska1506 ahoj,skus napisat ip kocke s nicKom kam.zyk na ceskom modrom koniku,je to svetova uznavana odbornicka,snad este chodi na koNika....

denisa098
3. feb 2020

@slavuska1506 ma to aj pod plienkou???????? Zmeň ten prášok a čo najnižšiu dávku, do kúpeľa sme dávali oilatum a po kúpeli exipicial, nejakú mastičku kortikoidovu sme mali tuším Locoid. Zmeň prášok a nekúp ho tak často, ritku po umývať aby sa mu nepresušovala pokožka. Nám to robili Lovela, Persil, iba Ariel sensitive nie, každému niečo iné. Aj v detskom mydle som už prala som ho strúhala do práčky.

slavuska1506
autor
4. feb 2020

@denisa098 mame uz treti gel na pranie a bez zmeny, takze tym to podla mna neni. Pod plienkou nema. Kupeme kazde 3 dni, mame Oilatum do kupela.

luba41
4. feb 2020

@slavuska1506 ak má exem, žiaden olej do kúpela..ani ovsený odvar a pod..ako píšu - zmena stravy okamžite - mlieko a mliečne preč, potom pridat dalšie vylúčenie potravín a sledovať a zapisovať si.., telo treba vysušovať - nie premastovat.. užívaj Hylak, obmedz aj sacharidy v strave / sladká zelenina, ovocie, obilniny /- jedz vela zelenej zeleniny denne,

karmen118
4. feb 2020

Nekúp malú, ale len rýchlo sprchuj, ak máš tú podložku do vaničky daj do vane prípadne do sprchy ak máte a osprchuj, kúpeľ hrozne vysušuje a dráždi kožu. Mojim obom deťom sadla kozmetika SebaMed, ale to vyskúšaj ak budeš chcieť, až keď prejde akútna fáza, čo má maličká. Určite skús vysadiť mliečne výrobky, potom pečivo, pozor aj na zeler, petržlen, med, mak - to sú silné alergény. A niekedy je alergénom aj mrkva, ryža či zemiak, alebo aj z nášho ovocia - napr. jablko ☹, proste skúšať postupne prestať jesť určité potraviny a potom zase ich pomaly začať jesť, aby si videla ako zareaguje. A ak treba tak zmente kožného. My dávame deťom aj probiotiká, ale ty malú kojíš, tak neviem, jedine na lyžičku.

denisa098
4. feb 2020

@slavuska1506 ak to není pod plienkou, je to prášok, doktorka mi to vysvetľovala, dieťa sa totiž spotí a uvoľňuje sa z látky, treba skúsiť iný daj dve páchania pripadne ešte raz to vyper iba v čistej, ak by to bola alergia, krém voda, jedlo, a pod ma to aj na ritke.

lucia147852
4. feb 2020

@denisa098 moja tiež na ritke nemala a alergia bola na vajcia a pšenicu.

denisa098
4. feb 2020

@lucia147852 ja som neni doktor, mojej to časom ustúpilo ale prášok aj tak môže iba jeden druh stále, doktorenka mi to takto vysvetlila, hlavne nie vysušovať ale premastovať a čo najmenej kúpať.

denisa098
4. feb 2020

@denisa098 a podla mňa aj tak by mala konzultovať s lekárkou, na koníku by som sa neradi la čo dať bábu, fakt tu niektoré dávajú rady, že sa ani nečudujem lekárom, že už sami od seba povedia konikove rady ani počuť nechcem čo ste čítali a nervy majú.

lucia147852
4. feb 2020

@denisa098 vidis každý doktor iný názor. Hlavne ze malej sa polepšilo 😊 nám sa zas osvedčilo vysušovanie a až potom mastenie. Lebo kožný to vysvetlil tak ze pokiaľ koža mokva nesmie sa dusiť pod vrstvou krému. Ale tiež už sme chvalabohu ok. A prášok mam furt rovnaký. Ale ako sa hovorí. Atopicky je preto atopicky že nikto nemá nejaké typické rovnaké prejavy 😊

katrin21
4. feb 2020

No,kamoska mala toto iste.mal asi 2 mesiace...skoncili na Kramaroch a kortikoidoch... ked da vratili, poradila som jej aby sla s malym do Bioharmonia.sk na biorezonanciu.. odvtedy maju pokoj, viac sa mu to nevratilo,ma 3.5 roka... neverila tomu ,ze to pomoze a pomohlo.

slavuska1506
autor
5. feb 2020

@denisa098
@katrin21
@lucia147852
No nam to vysusil ten kortikoid a aj kozna Dr. povedala, ze teraz premastovat. Hento na brusku sa zlepsilo, ako sme stisili kurenie. Ja sa potrebujem dostat alergologicke/imunologicke, aby jej zobrali krv, ci nema zapal, lebo ma cely cas aj zvacsene uzlinky. Pisem si s jednou babou tu z MK. Mali to ovela horsie, skoncili na Kramaroch a bol zisteny streptokok.
Na tej kozi je to len prejav. Ja potrebujem vediet pricinu. Momentalne mazeme tou Linolou, kym sa dostaneme k Dr.

katrin21
5. feb 2020

@slavuska1506 a prave o to ide na biorezonancii.. zistit pricinu a odstranit.. bez chemie ,kortikoidov, antibiotik
. Niekedy je to aj alergia,aj to ti to urci ak sa jedna o tento dovod. Rozhodne odporucam. Ale nie sarlstanov,len bioharmoniu.

slavuska1506
autor
5. feb 2020

@katrin21 pozrem, dakujem