Milé mamičky, viem, že sa tu už o spánku detí popísalo dosť, ale nenašla som takú tému, ktorá by pomohla mne. Preto Vás prosím o radu. Môj 15 mesačný synček mi od narodenia celkovo zle spáva ale teraz to je už naozaj dosť zlé. Skúšala som už takmer všetko: pravidelný režim, náš rituál pred spaním, rôzne kúpele, masáže, rôzne jedlo pred spaním, vozenie v aute, uspávanie podľa knižky - každé dieťa sa môže naučiť spať... nepomohlo nič. Dokonca mi ani v kočíku nechce byť a to tiež už od narodenia. Keď bol maličký musela som ho uspať na rukách a až tak dať do kočíka keď som sa chcela ísť prejsť. Teraz o prechádzkach už ani nesnívam. V kočíku mi vydrží maximálne 15. minút. Ak aj na toto máte dáku radu tak by som Vás o ňu poprosila. Nehovoriac o tom, že keď sa ho snažil uspať niekto iný tak to bol bezúspešný pokus. Vždy keď ho idem uložiť tak spustí strašný plač, nemôžem ho vôbec udržať aby ležal. Potom ho zase nemôžem utíšiť. Nakoniec väčšinou zaspí asi po hodine. Keď zaspí tak spí maximálne hodinku. Jeho spánkový režim je takýto: zobúdza sa okolo 5-6 ráno. Okolo 10. ho chcem uložiť, podarí sa ale s plačom a s tým, že ho doslova musím držať.Skúšala som ho dávať spať aj neskôr ale výsledok bol taký istý. Potom už nemám síl na ďalšie uspávanie, takže ide spať až večer okolo 20:00, ale zaspí je aj 21:30. Zatiaľ som mu žiadne lieky ani kvapky nedávala a ani neplánujem, preto by som Vás chcela poprosiť o Vaše skúsenosti a rady za ktoré som Vám už vopred veľmi vďačná.
15 mesačnému dietatu kludne stačí len 1 spánok cez den, a to okolo obeda 12tej 13tej, písem z vlastnej skusenosti. o 10tej je určite skoro, dieta mozno nieje unavené aby ti zaspalo. vyskusala by som ho neukladat vôbec, ked bude unaveny tak ti zaspí sám. večer urob to isté, v noci ak chces aby ti prespal, tak mu zrus flasku, mozno si poplače pár dní a bude spat celu noc. ja som to ale urobila az v 2 a pol roku, 15 mes dietatu by som Um ešte nebrala
skús posunúť ten denný spánok až na čas okolo obeda.
inak moji synovia už od cca 10-mesiacov nespávali cez deň vôbec. musela som sa s tým zmieriť.
a o ktorej ráno vstávali? Lebo môj vstáva medzi piatou - šiestou...
@daniela42 ahoj aj mne mala velmi zle spavala, davala som ju spavat 2x denne a tiez je na UM. Mne osobne pomohlo zavedenie kravskeho plnotucneho mlieka paradoxne mi z neho papa za noc raz, alebo ani raz ako kedy. Spapa mi 150-180ml kakaa. Nas ritual je teraz zaspavame o 21-tej potom sa zobudi medzi 2-4tou na dalsie mlieko vypije tych 150ml a potom sa budi od 6:30-8:30 a cez den ju davam spat len raz o 12:00 vzdy 4 hodiny po tom co sa zobudi to tak celkom to vychadza, ked sa zobudi o 7-mej tak ide spat tiez o 12tej jedine ak sa zobudi o 9-tej tak ju dam spat o 13tej. Nocny spanok je stale rovnaky. Kym som nezaviedla kravske mlieko na noc a spanok 1x denne spala otrasne po 30min a v noci kazde 3 hodiny coz bolo uz na mna moc. Fungujeme takto asi 2mesiace a mala ma 13mesiacov. U nas uspavanie vyzera tak, ze ju dam do kocika a prechadzam cez prah s dudlom v ustach :D jednoducho sa musi natriasat aby mi zaspala. A potom ju prelozim do postielky
ahoj Nikolet, ďakujem za radu, ale aj kravské mliečko sme už vyskúšali a žiadne zmeny... Dávam mu ho vždy večer pred spaním a ešte mu ho aj zahustím kašou Sunarka, alebo banánom... aj tak sa zobudí 2 razy na kŕmenie. A čo sa týka toho denného spánku, viem, že by medzi spánkom mal byť aspoň štvorhodinový odstup aj to dodržiavam. Veď keď vstane o pol šiestej ráno, tak ho skúšam dať spať okolo 10. Skúšala som ho dávať spať aj neskôr, ale bolo to také isté ako keď ho dávam spať skôr...
@daniela42 ach jo deti, robia si s nami co chcu, drzim palce aby sa vam to zlepsilo co najskor...ono tych figlov, je urcite vela...
@daniela42 fuhaaa!!! ja ti sice asi neporadim, ale ked som si to precitala aky mate problem, povedala som si ze mam zlate dieta!!!! nas spaval od narodenia dobre, budil sa 2-3 krat za noc ako malicky, tiez UM, potom uz len raz a teraz spi celu noc, ale pre zmenu nevedel zaspat a kedze som bola od jeho narodenia jasnym odporcom uspavania na rukach a podobnych zlozvykov (potom kvoli tomu kopa hadok s muzom, ktory si chcel vsetko ulahcovat) tiez som pouzila metodu knizky Kazde dieta... nevyslo to na prvykrat ze nastalo, ale tak na etapy bola metoda uspesna menej ci viac... problem bol vtedy, ked sa maly zacal stavat v postielke a napriek unave furt stal a plakal. ja som ho nechala macossky vyplakat s tym, ze ked uz sa to nedalo vydrzat pocuvat, sla som ho ulozit. a takto som ho niekolkokrat ukladala do polohy lezmo, aj ked som vedela ze sa zasa postavi... a to ho unavilo-to neustale vstavanie. potom to pochopil... teraz mu nechavam aj hracky v postielke, ak chce, sa este trocha pohra a zaspi... vzdy mu zavrem dvere, poviem hajinky hajinky a on vie ze ma "smolu" 😀 a inak, moj prave preziva 11.mesiac a davam ho spat kazde 2 hodiny, aj sam sa vypyta, vidim na nom ze je menej aktivny, ukludneny a je cas... takze asi je na rozdiel od vasich deti spachtosko... to ma asi po mne. nevzdavaj to! skus este pouzit tu knizku, mozno sa predsa len chyti... ako som spominala, nam raz fungoval podla nej, potom ne a stale som sa k tej metode vracala, az kym si to nezafixoval... moc moc vam drzim palce, musi to byt strasne narocne! ☹
Zabudla som napísať, že v noci sa stále budí na mlieko - je na umelom, alebo na to že hľadá cumeľ. Cez noc je hore v priemere 3 krát.