Problémy so spánkom u 3,5 mesačného drobčeka

dredy
16. jan 2013

Ahpjte babenky mam taky problem ked bol malicky maly zaspaval sam ale potom okolo 2 mesiaca prisiel zlom, a to ze zacal plackat ked bol sam v postielke aj ked bol cas soanku a unavy .Aj ked ho davam spat pri prvych naznakoch spanku. A tak sme od druheho mesiaca zacali kolisat . Popri tom som nieco o spanku precitala.Napr. aj to ze dieta od troch mesiacov mozeme uspavat tak ze ho ucicikame a ked vidime ze uz nacisto zaspava , tak ho dame do postielky s tym ze ho uz eln napr. hladkame. Ale ked ho tak polozim tak sa zobudi a musim ho este raz zobrat na rucky lebo sa mi rozplacka . A nejak to nefunguje nakolko mame uz 7,5 kila (a to skutocne vazne sme taky tazky ) uz ho nevladzem nosit a cicikat na rukach . Je strasne tazky ked ho mam tak cicikat aj 30 minut a ked presvihnem uz spanok tak aj dlzsie. A mame aj doma babysatku aj nosic a v tom mi zaspinnka len vonku mam to uz odskusane par krat aj doma ale nic . Poradte mi chcela by som aby sme spinkali samucky . Dakujem za odpovede

marcelatje
16. jan 2013

@dredy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 keď niekto napíše zaručený recept rada sa nechám poučiť 😀 😀 😀 😀 od narodenia nezaspávame sami 🙂

dredy
autor
16. jan 2013

@marcelatje a vy ako zapavate ? lebo mne drobcek je uz velmi tazky a dakedy uz fakt nevladzem lebo cez den sa aj nosime v satke vonku a potom ho este uspavat ... 🙂

seximamina
16. jan 2013

Ahoj, ja mam rovnaky problem u takmer 3 mesacneho, ktory je podobne ako tvoj malicky poriadny valibuk a zacina mi byt tazky pri cicikani a noseni na rukach. Snazime sa postupne oducit ho od zaspavania s cicikanim, ale samozrejme ked zacne plackat neda mi, a na ruky ho hned vezmem. Co sa nam osvedcilo, to je hojdacie kresileko (su aj kresielka do 15 kg) a maly v tom rad zaspinkava. Cez den ho nechavam spinkat v kresielku, nakolko spava velmi kratko, na noc ho po zaspinkani prenesiem do postielky. Maly je celkovo nerad sam, aj cez den, potrebuje ma vidiet a pocut, vtedy je spokojny. V tom je to kresielko velmi prakticke, dam si ho do kuchyne ked varim a pod.

marcelatje
16. jan 2013

@dredy uspávam len na rukách, na fit lopte. Sama zaspí len v kočíku aj to len vonku a kočík sa musí hýbať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 zmierila som sa s tým a zlepšenie je v tom, že donedávna mi cez deň spala LEN na rukách, nemohla som ju ani položiť. V poslednom čase bojkotuje šatku, lebo ju obmedzuje v pohybe takže nemám na výber. Vyplakanie nie je pre mňa riešenie 😅

sante81
16. jan 2013

@dredy čo budes robit ked mu pôjdu zubky? moja kočka ma 7 mes - 8 kg, 3 zub vonku a tie noci su hrozné, nosíme sa cely den, dnes spala 3x po 20 min, inak na rukách, polozím reve, odídem z izby reve. treba asi len zatat zuby a vydrzat, ak nechces pouzit metodu nechat vyplakat

tinka9000
16. jan 2013

ťažko poradiť, každé dieťa je iné a vyžaduje niečo iné, moja má 8 mesiacov a od malička ju učím zaspávať viac-menej sama, aj to funguje, ale tiež občas keď idú zúbky, alebo teraz keď máme separačnú úzkosť aj trochu poplače, vezmem na ruky, skúsim ešte nakojiť a obvykle sa upokojí a potom zaspí sama v postieľke. Asi 2x nám ale robila taký cirkus večer (asi bola cez deň nevyspatá + zúbky), že sme ju museli doma doslova utriasť v kočíku, čo obvykle odmietam aby si na to nezvykla, ale vtedy zabralo len to. A čípky virbucol, ale tie som doteraz dala len 2x keď už bolo fakt zle, netreba tým stále dieťa šťopať.

zarinkabublinka
16. jan 2013

@dredy pridam svoju skusenost, moja dcerka zaspavala od narodenia cca do 3 mesiacov sama, ked som videla ze je unavena, nakojila som ju, nechala odgrgnut a dala som ju do postielky a krasne zaspinkala. Jedneho dna vsak sama nezaspala, nemohla sa ulozit do spanku, zacala si coraz viac a viac vyzadovat moju pritomnost pri zaspavani. Odvtedy ju vlastne uspavam- ale nie kolisanim, lahnem si s nou do postele, pritulim si ju a hladkam ju jemne po celicku...na obed ju tam necham spat ale vecer ju presuvam do postielky, v noci obcas ked nemoze po kojeni zaspat tak znovu si ju beriem k sebe, rychlejsie tak zaspinka a ja si to celkom uzivam, je to nadherny pocit, ked sa dietatko prituli a zaspinka...neskusala si namiesto kollisania si s dietatkom lahnut, pritulit si ho? Ale jedna vec je ista, kazde dietatko je ine...co plati na jedno, nemusi na druhe...🙂

majamat
16. jan 2013

my uz mame 2r, ale stale sa trapime so spanim. no musim povedat, ze sa to o dost zlepsilo, aj ked malu stale uspavam a strasne dlho to trva, teda vacsinou, nie vzdy. minule som citala, co som tu na MK skoro pred 2r napisal, ked mala 2-3t. pisala som to o 14 hod, ze mala je hore od 6hod a spala mi len po par minutach na rukach. uz ako novorodenec spavala 1-2hod. pocas dna a aj to na rukach. ked som ju polozila, do 2 min. hore a plakala. u nas sa ukazali problemy s refluxom. aj to moze babatku branit v spani v postielke.

drobcek26l
16. jan 2013

@dredy Ahoj. Neviem či ste skúšali pevný režim - robiť každý večer to isté. My tak fungujeme od narodenia a musím si zaklopať ale ako dáme malého do postieľky do 10 minút spinká.
Náš režim je o 19.30 kupkanie potom obliecť, napapať, odgrgnúť a šup pod kolotoč do postieľky. Zapneme kolotoč a veľakrát ani nedohrá a už spinkáme. už sa len každý deň modlím aby sa to nezmenilo. 🙂

dredy
autor
17. jan 2013

mi mame krasny rezim a dost pevny , maqme aj taky ritual pred spanim prebalime pomasirujeme a zavuinieme mamev ulitku, ale nic a nezaspinka mi vobec ked si k neu len lahnem a hladkam . mi mamec aj takwe zvlastne kolisanie . musime saa tocit dokola, totiz pri obycajnom kolisani nezaspi. a skusali sme ho nechavat sameho ked bol malicky ako som aj úiísala ale potom uz sam dako zaspinkat nevedel . Aj teraz je to take ze ked cez den spinka ta tak ze len po 30 max 40 minut .

dredy
autor
17. jan 2013

som skusala ze aj cumlik by mozno pomohol ale odmietame ho uz mame doma asi 6 cumlov