Problémy so spánkom štvormesačnej dcérky

michaelamc
28. júl 2015

Ahojte maminky dávnejšie som sem písala že dcérka nevie cez deň spat. Potom sa to nejako samo krásne upravilo spinkala cez deň aj v noci. No zrazu začala mať problém v noci sa veľmi budí mincí potom plače. A to od narodenia nemala s nočným spánkom žiaden problém vždy krásne spinkala zobudila sa dva krát na papanie a potom nádherné spokojne spinkala ďalej. Zrazu máme ťažké noci každú pol hod hod sa budí a musíme ju dosť dlho uspavat a potom rovnaký kolotoč. Co sa mohlo stať alebo co sa deje s mojou Emkou co ju môže trápiť alebo bolieť? Bruško to určite nie je

bosoriak
28. júl 2015

@michaelamc Dieta sa stale vyvija, obzvlast taketo malinke. Ze par dni po sebe pekne spi neznamena, ze to tak teraz bude stale. Rovnako ako pocet a dlzka spankov cez den a v noci sa stale meni. Kazde dietatko je ine. Niektore od narodenia spia celu noc, inym ten proces naucenia sa denneho rytmu trva do piateho roku zivota.

Co tym chcem povedat je, aby si sa neumarala nejakou analyzou, preco dieta zle spi, preco dnes spi viac a vcera menej. Kym vidis, ze je zdrave, normalne papa, normalne kaka a je cule, neostava ti nic ine, len to vydrzat. Predpokladam, ze chodis pravidelne do poradni, takze ak by dietatko malo nejaky vazny problem, lekar by na to prisiel.

Som si ista, ze mozes dostat milion tipov na to, co upravit, co jej moze byt, ale moj nazor je, ze je to normalne dieta, ktore prechadza vyvojom.
Vela zdaru.

labajka
28. júl 2015

ono to samo prejde, ako všetko napokon 🙂 zas príde obdobie vzorného spánku, raz tak , raz inak 🙂

sovica
28. júl 2015

Mňa ešte napadlo, že to môže byť aj týmito vysokými teplotami. Moje deti veľmi zle spávali, keď bolo v lete horúco. Dokonca si pamätám noc, keď sa malý zobudil s veľkým revom a nemohol spať. O polnoci sme vyšli na terasu a sedeli sme tam asi dve hodiny. Tam mu bolo fain, bol úplne kľudný, potom aj zaspal.
Tak, ako my dospelí, aj deti sú veľmi citlivé a vadí im veľké teplo, chlad, keď zažijú cez deň veľa nových vnemov atď. A to všetko vplýva aj na spánok.

origalaxis
28. júl 2015

Ja suhlasim ze to moze byt vyvojom. My sme ale mali nedavno podobny problem a isli sme k pediatricke lebo som si nespoznavala dieta a ta zistila zapal vonkajsieho ucha. Dcerka sa budila na bolest. Takze toto vyluc a ak je ok, tak prechadza nejakym obdobim, ono sa to zase upravi. Kolko spava cez den? Mne spavala max. asi 3 hodiny vtedy a v noci tych 11. Ale kazde dieta je ine.

asocial
28. júl 2015

@michaelamc no, mozno by jej stacila mamina pritomnost...pozri, ak ta to potesi, nase dieta prvykrat prespalo noc, ked malo 2,5 roka ,,od cca 8 mesaicov po 2,5 roka sa budil kazdu hodinu, bol kojeny..spanok cez den bol tiez nepravidelny..
ja by som skusila to, aby sapla s tebou, pripadne ak je kojena, dat jej prsnik..

seahorse27
28. júl 2015

U nas to to bolo podobne, problémom boli zubky - prve 2 vykukli v 5. mesiaci.

michaelamc
autor
28. júl 2015

@asocial nie je kojena sme na UM co sa tyka spinkania na posteli vyslovene nechce chce spinkat v postielke pomojkam ju pohladkam pochodim s nou zaspinka dam ju do postielky a krasne haja no potom zrazu nieco sa zomelie a je hore skusala som prve dat ju k sebe a toto vobec vrtela sa a hned sa zobudila