Zienky mali ste niektora 2mes babo ktoremu sa zle zaspavalo?
Ta moja vcera drzala rekord 3hod uspavania a ajtak sa nakoniec v noci neustale budila.
@katches69 nas maly tiez nevedel zaspat, ked bol take babo. Dam ti par rad, ktore mne pomohli, mozno sa ti nieco bude hodit 😉
- Ona je na rezim este mala, ale v cca 3 alebo 4 mesiacoch by som uz skusala uspavat pravidelne.
- Zavinovacka je super, hlavne ked ma babo aj rucky zabalene.
- Nenut dietatko do spanku, skus skumat, co je vo veci, ked nemoze zaspat... Boli ju brusko?... Mozno pomoze masaz. Chce nakojit? Potrebuje kakat? Odgrgnut? Pregrcnut? Skus ju rozbalit a nechat chvilu navolno... Mozno si poprdka, grgne, vykaka sa a potom ju opat zabal a skus uspat, niekedy to pomoze.
- Ak nic nepomaha, supni ju do kocika, vzduch robi vela... Potom ju mozes prelozit do lostielky alebo nechat spat v kociari. Neskor mozes skusit aj nosic...
- pomaha tiez pohupavanie pri uspavani na fitlopte alebo ja som drepovala s malym v naruci, sak trebalo spevnit po porode 😀
Drzim palce 😉
Môj syn bol taký. Niektoré dni som celé prakticky len uspávala. Fakt zlé to bolo prvé 4 mesiace, potom sa to trochu zlepšilo, okolo 9-10 mesiacov to začalo byť znesiteľné, ale stále žiadna výhra. Teraz má 1,5 roka a priemerná doba uspávania na denný aj nočný spánok je hodina, niekdy to býva aj dlhšie. Vyskúšala som opakovane všetko možné aj nemožné, nijaké zaručené rady u nás nepomohli, proste som to len deň po dni nejako prežila. Držím palce, aby ste si našli nejaký vyhovujúci systém, niekedy stačí zmeniť drobnosť a zrazu to funguje 🙂
My sme mali tiez velke trampoty so zaspavanim a iba hopsanim aj to trvalo strasne dlho a zle nocne spavanie, boli to koliky, museli sme to pretrpiet niekolko mesiacov a po stvrtom ked mi uz chytila konecne aj dudel sa to zacalo zlepsovat,, inac po troch mesiacoch som si kupila na uspavanie hacku a vyuzila som to super aj potom pri druhej dcere
@katches69 mne malá do 4 mesiaca spala cez deň 2x po 30 min a v noci bola každú hodinu a pol hore a nie vždy zaspala niekedy sme aj hodinu-dve uspavali ... Mala neskutočne koliky... Dávaš ešte zavinovačku?