Problémy so spánkom dvojmesačného bábätka

katches69
24. okt 2022

Zienky mali ste niektora 2mes babo ktoremu sa zle zaspavalo?
Ta moja vcera drzala rekord 3hod uspavania a ajtak sa nakoniec v noci neustale budila.

lorin29
24. okt 2022

@katches69 mne malá do 4 mesiaca spala cez deň 2x po 30 min a v noci bola každú hodinu a pol hore a nie vždy zaspala niekedy sme aj hodinu-dve uspavali ... Mala neskutočne koliky... Dávaš ešte zavinovačku?

andy37
24. okt 2022

@katches69 a je dostatočne napapana? Ja som prvé týždne na noc dokrmovala UM, lebo tiež mi nevedela zaspať a po UM mi vydržala 4-5 hodín spinkať. Tiež ale som sa snažila aby mala posledný denný spánok najneskôr do 18tej aby okolo 21 zasa zaspala.

samathi
24. okt 2022

@katches69 nas maly tiez nevedel zaspat, ked bol take babo. Dam ti par rad, ktore mne pomohli, mozno sa ti nieco bude hodit 😉
- Ona je na rezim este mala, ale v cca 3 alebo 4 mesiacoch by som uz skusala uspavat pravidelne.
- Zavinovacka je super, hlavne ked ma babo aj rucky zabalene.
- Nenut dietatko do spanku, skus skumat, co je vo veci, ked nemoze zaspat... Boli ju brusko?... Mozno pomoze masaz. Chce nakojit? Potrebuje kakat? Odgrgnut? Pregrcnut? Skus ju rozbalit a nechat chvilu navolno... Mozno si poprdka, grgne, vykaka sa a potom ju opat zabal a skus uspat, niekedy to pomoze.
- Ak nic nepomaha, supni ju do kocika, vzduch robi vela... Potom ju mozes prelozit do lostielky alebo nechat spat v kociari. Neskor mozes skusit aj nosic...
- pomaha tiez pohupavanie pri uspavani na fitlopte alebo ja som drepovala s malym v naruci, sak trebalo spevnit po porode 😀
Drzim palce 😉

samathi
24. okt 2022

@katches69 inak, ak ti 3hodiny nechcela zaspat, tak urcite mala nejaky dovod, preto sa aj casto budila potom. Ked nezistis, co je vo veci, preco nechce zaspat, tak potom sa ti kvoli tomu bude dokola budit. Skus skumat a skusat, ako pisem vyssie, rozbalit/nakojit/pomasirovat...

katches69
autor
24. okt 2022

@lorin29 aj my mame koliku... nedavam lebo sa mi tam mala nezmesti uz a nechce tam ani byt, viem ze aj to ju budi ale nechce ani ulitu nic

katches69
autor
24. okt 2022

@andy37 sme od nar od um dacam kazde 2,5hod tak neviem

katches69
autor
24. okt 2022

@samathi skusali sme vsetko nic nezabera okrem vonko s kocikom to hej aj pohupavanie na rukach ale trva to aj 2hod nez zaspi, ale dakujem krasne

katches69
autor
24. okt 2022

@samathi mame koliku ja si myslim ze to bude tym

lorin29
24. okt 2022

@katches69 a neskúšala si ju dat spinkať na bruško?

thoughtfulweirdo
24. okt 2022

Môj syn bol taký. Niektoré dni som celé prakticky len uspávala. Fakt zlé to bolo prvé 4 mesiace, potom sa to trochu zlepšilo, okolo 9-10 mesiacov to začalo byť znesiteľné, ale stále žiadna výhra. Teraz má 1,5 roka a priemerná doba uspávania na denný aj nočný spánok je hodina, niekdy to býva aj dlhšie. Vyskúšala som opakovane všetko možné aj nemožné, nijaké zaručené rady u nás nepomohli, proste som to len deň po dni nejako prežila. Držím palce, aby ste si našli nejaký vyhovujúci systém, niekedy stačí zmeniť drobnosť a zrazu to funguje 🙂

beata_k
24. okt 2022

@katches69 Nepisala si vcera, ze sa stahujes? Asi citi stres. Na toto su babatka mimoriadne citive.

sakaca
24. okt 2022

@katches69 áno mala moja mladšia bola taká. Od staršej som bola naucena na režim u mladšej absolútne. Tak som to prestala riešiť, pouzivala nosič Rischino a keď potrebovala spala.

katches69
autor
24. okt 2022

@lorin29 skusame ale jej sa to nepaci mozno na 2minuty a potom rev

katches69
autor
24. okt 2022

@beata_k áno ...

petrusa87
24. okt 2022

My sme mali tiez velke trampoty so zaspavanim a iba hopsanim aj to trvalo strasne dlho a zle nocne spavanie, boli to koliky, museli sme to pretrpiet niekolko mesiacov a po stvrtom ked mi uz chytila konecne aj dudel sa to zacalo zlepsovat,, inac po troch mesiacoch som si kupila na uspavanie hacku a vyuzila som to super aj potom pri druhej dcere

beata_k
24. okt 2022

@katches69 A u mamy ti tiez takto nespala? Lebo ak u nej spala a u teba nie, tak mas odpoved. Ja viem, ze je to tazke, ale musis sa ukludnit. Drzim prst 😉

katches69
autor
24. okt 2022

@beata_k hej aj u maminy to takto bolo