Ahojte baby, malej sme v 6. Mesiaci dali prestrelit uska. Povedali ze dva mesiace musi nosit nausnice z chirurgickej ocele az potom mozeme vymenit za zlate. Po cca 1,5 mesiaci jej z vecera do rana zcervenel usny lalok ( prave sme boli dlhsie v zahranici nevedela som s nou ist do Ustavu lekarskej kozmetiky kde jej to prestrelili) tak sme jej nausnicu vybrali a mala to trocha zanisane. Potierali sme to liehom za 3 dni mala usko viac menej v poriadku. To iste sa stalo s druhy. Asi po dvoch tyzdnoch je to uz uplne OK. Problem je, ze som jej skusala dat zlate nausnice ale dierky su zarastene. Stretli ste sa s tym? Bude to treba dat znova prestrelit? Dakujem za odpovede
@pininka my máme práve od 3 dňa ako sa mala narodila biele zlato ..vyhojene do týždňa.bez zápalu ...preto sa čudujem lebo keď som sa pýtala našej detskej tak doporučila zlato a v nemocke nám.prepichovali a tam tiež doporucili zlato ...obzerala som po lacnejších variantoch ale prehlasovali ma práve že sa nemusí dobre hojiť ...
Baby takze ak jej chcem dat len nase z bieleho zlata tak jedine prepichnut?
Asi to bude najlepsie. Ja som davala malej ked sme odchadzali z porodnice a za par dni to mala zahojene
A preto treba počkať šesť mesiacov pretože sa dovtedy formuje lalôčik.
S prepichnutymi ušami sú väčšinou problémy.
Niesu rovnako dierky a a hlavne nikdy niesu rovné, preto náušnice nestoja pekne, ti hlavne ženy riešia potom v dospelosti, stretávam sa s tým denne, pot si to dávajú prerobiť prestrelenim.
@laura_222 malým deťom by sa nikdy uši prestrelovať nemali.. dôvod - prestrelením sa uško zo zadnej strany nepekne "rozstrapká" a vznikajú problémy ako píšeš.. u takých maličkých detí by sa uši mali zásadne prepichovať.. a v podstate nielen u detí..
alergia na zlato je v tejto dobe už úplne bežná.. ako píše @zuzka1120 v pohode je chirurgická oceľ, prípadne wolfram, titan.. a taktiež s ňou plne súhlasím, že s prepichnutím ušiek treba počkať práve kvôli problémom, ktoré opísala..
nam prepichli usi este v nemocnici a aj tam nasadili nase zlate nausnice (den namocene v liehu) a ziadny problem sme nemali 😉
ja som dala malej nastrelit ziadny problém v zivote by som jej nedala prepichnut lebo to hnisá, dlho sa hojí a bolí to a krváca. Ja som si dala prepichnut este jednu dierku v 18tke ale co som si vsetko vytrpela som povedala ze to svojej dcere nespravim tak sme dali nastrelit tie ich nausnice sme mali ale 10 mesiacov a az potom som jej dala nase zlaté.
@pininka tak zazila som si to a nechcela som aby to mala aj dcerka take problemy s tym ale tak kazde dieta je iné ale na 0pres0trelovanie som este zle reakcie nepocula, mozno keby mam zimne dieta dam hned v porodnici prepichnut, len mala sa narodila v auguste hrozne horka preto som nechcela prepichovat a ked bola väčšia uz som sa zase bala ze to bude moc vnimat.
Zial ano. Nase prepichli jedno ucho a nevedeli jej nasadit a zavriet nausnicu, tak sme museli kupit nove nausnice, povodna dierka jej zarastla.do tyzdna.