Problémy s nepokojným spánkom dvojtýždňového dieťatka

adriena333
26. dec 2020

ahojte. potrebujem poradit mam 2 tyzdnove dietatko. nekojim. davame umelé-nutrilon ha. dietatko hned pp jedeni zaspi. niekedy trva zaspavanie aj hodinu. ale snazim sa o 3 hodinovy cyklus kedze mi povedali ze na umelom mlieku musi byt taka pauza aby nemalo problemy s trávením umelého mlieka. po hodine sa prevracia a sem tam vzlyka. ma nepokojny spanok. ja som z toho neskutocne nervozna z akehokolvek zvuku. viete mi poradiť ako davate umele mlieko popripade ako jej navodiť pokojnejší spanok resp. ako sa mam ja ukľudnit.

laurar1
26. dec 2020

@adriena333 Davas jej nejake probiotika, pripadne espumisan, sab simplex? Mozno jej zacina travit a ma s tym problem, take male babatko este nema dovyvinute travenie. A mas ju zavinutu? To by mohlo tiez pomoct.

s_a
26. dec 2020

Asi ju boli bruško.. tiež máme takýto problém s 6 týždňovym.. pred pár dňami síce pospal pekne ale vzlykal dosť tak sme to pustili doktorke a povedala že to ho zrejme boli bruško a no dnes po dlhsej dobe sme sa takmer vôbec nevyspali čo bol každú chvíľu hore že ho bolelo bruško.. takže neviem či už u takých 2 týždňových babatkach sa to môže, ale nezanedbávať masáž bruška (my sme asi zanedbali) a cvičenie s nožičkami cez deň keď sa už bude dať 🙂

juliet86
26. dec 2020

hmmm. skus ju drzat zvislo resp. vyvysene po krmeni aspon 15-20min. co ti radili hore. espumisam probiotika cvicit nozickami. zavinovanie nosenie v satke. fit lopta. masaz bruska. plus bilion inych veci. nie je jej teplo zima neskriabe bodycko. nesvietia jej lampy do oci ked lezi na chrbte. nie je prestimulovana? mozes skusit spanok na boku opreta boky striedat. mozte skusit hacku. biely sum.. drzim palce

lucka_l
26. dec 2020

pripadne skus zmenit mlieko, mozno jej nesadlo. Nutrilon vyraba aj verziu Colics proti bolavemu brusku..

drzaopica
26. dec 2020

@adriena333 pokial Ti nereve hodiny si myslim, ze uplne normalny novorodenec.babatka mlaskaju, budia sa, funia skus rektalnu rurku, aby sa vyprdela.

s_a
26. dec 2020

@drzaopica rektalna rurka by mala byť už asi ako posledná možnosť.....

drzaopica
26. dec 2020

@s_a preco?mne pri dcere najviac pomohla na rady pediatricky.Vypustit plyny nie, aby sa babatko vykakalo.Ale nezda sa mi nic nezvycajne na spravani babatka skor to, ze dokaze byt az hodinu hore vacsina deti vela spi.Ak moci, papa, kaka a neplace vyzera byt vsetko v poriadku

s_a
26. dec 2020

@drzaopica veď práve že kým nevyzerá že má bábätko nejaké veľké problémy s tým tak rektalna rurka je podľa mňa zbytočná..a mne sa zdá hodina v pohode, môj malý tiež toho veľa nenaspi cez deň a nevyzera že by mu to vadilo

drzaopica
26. dec 2020

@adriena333 asi si prvorodicka, tak si vystrasenejsia.Take male babatka sa neuspavaju neviem co povazujes za uspavanie hodinu.Deti niekedy budia vlastne ruky, ale to zvycajne neskor.Maju radi pevnejsie zavinutie ako boli v brusku🙂Este rozne veci Ta budu budit ja som pocula kazde prdnutie v plienke je ty materinsky instinkt.

hradnapani
26. dec 2020

to su proste novorodenci a treba sa pripravit na to, ze to este moze trvat a pribudnu kadejake place a koliky a neviemco este . Ty popracuj na tom, aby ta to tak neznervoznovalo, lebo to potom prenasas aj na babatko a zacyklite sa v tom. Nasad si magnezium, b-komplex a tak, proste nieco na upokojenie a znizenie stresu. S babatkami niektorymi (a je ich naozaj velmi vela) je to proste narocne a netreba sa z toho tak znervoznovat.