Ahojte mamičky,
prvýkrát sa zapájam do diskusie o bábätku. Mám 9 mesačnú dcérku, ale posledných niekoľko týždňov mi večer nechce spať (cez deň spinká normálne a mrnčanie mi cez deň až tak neprekáža) mrnčí mi, prevracia sa z chrbátika na bruško a začne plakať. Samozrejme, nezoberiem ju hneď na ruky, pretože ju tak od malinka neučím. Nechám ju poplakať a až keď sa upokojí, potom ju koľkokrát vezmem. Lenže keď plače, to ako keby nasilu, pretože ani žiadne slzy jej nejdu 🙂 Koľkokrát nám plače tak, že až vrieska, mávam z toho naozaj nervy a som zúfalá. Máva často zápchu a musím použiť teplomer. Viete mi poradiť prečo je tá zápcha? Môže to byť z jedla, z mlieka alebo z čoho?? Chodí nám spať až okolo 22:00-22.30-23:00. Čo jej dať, aby zaspala skôr?? Prosím poraďte. S manželom sme už veľakrát zúfalí :-/
Ďakujeme za každú dobrú radu!
musi mat dostatok tekutiny a vlakniny a to o kolkej chodi spat je strasne neskoro ....kolko krat spi za den?
@sykorkauhliarka Ja viem, že to je strašne neskoro, ale neviem si s tým pomôcť. Cez deň spáva tak 2x, sem-tam sa podarí, že aj 3x, ale spí tak max.po hodine.
@katlil a zaspi sama.?
@sykorkauhliarka ako kedy.niekedy ju položím a za pár minút spí, inokedy si pretiera oči ešte niekoľko dlhých minút a potom zaspí..neuspávam ju na rukách. sem-tam na mojej posteli, alebo v jej postieľke, či v kočíku.
@katlil tak moja sama nezaspi :D stastie v nestasti viem jej to regulovat...viem ze ak dva krat spi tak sme hore aj do 22:00 ale ked ma jeden spanko tak o tej 18:00 ukladame na nocny spanok
Tak to môžete byť ešte radi naša,keď bola bábätko do 1 roka ani sme o nej nevedeli od mesiaca prespala celú noc,neplakavala,no dokonalé dieťa.
Chodievala načas spinkavat a spavala aj poobede.
No teraz v apríli bude mať 3 roky,nespí ani poobede, málo kedy sa stane,že ide a večer nám chodí aj o 1 spať,vydrží celý deň v pohode.
Pre vsetko plače a rozčuľuje sa,keď jej vysvetľujeme nepočúva.
Teraz by som to menila radšej mať horšie bábätko ako teraz to čo máme teraz.
Moj mal problem zo spankom ako malicky po 3mesiacoch vecer zle zaspaval a stale sa budil az 11x za noc prestalo to ked som prestala kojit a zrusila mu viacere denne spanky na 1 obedny.mal pretoceny rezim ze v noci jedol a bol hore a cez den pospaval uplne sa jeho spanok upravil ako 3rocnemu to prespal celu noc.ale este sme si presli vsetkym moznym nocne desy,bolesti zubov do toho hnacky .zistili sme nakoniec ze ma intoleranciu na mlieko a ako som kojila a na radu lekarky jedla mliecne vyrobky jeho bolelo brucho
@lucy56 my sa v noci veľmi nebudíme, stane sa, že prespíme celú noc, alebo sa zobudíme, keď sa jej niečo sníva, ale to má zavreté očká a mrnčí, inak v pohode. 11x to je fakt dosť nato, aby sa dieťa v noci budilo..nezávidím :-/ Ja mám koľkokrát dosť, keď sa budíme 2-3x.. ale viem, čo je to kolika, bolesť zubov, to nám nespávala tiež veľmi v noci..teraz sa nám jeden zúbok prerezal, takže so spánkom to je lepšie, ale kým zaspíme to dobre dlho trvá 🙂 intoleranciu viem, že máme na mrkvu, ale na nič iné sme nezistili.
Ahoj.
Ja,keď mala malá zapchu dávala som probitika celý mesiac a upravilo sa to.
Skús kúpiť v lekarni sa dajú bez predpisu,možno sa tým upraví aj spánok.
Sara ma teraz necelých 3 roky a stále jej ich viem dať.