Ahojte . Chcem sa opitat .. Mam 9 mesacneho synceka a uz si neviem rady. V noci uz sice nepapame alebo max. jeden krat za noc ale stale mrkoce , prehadzuje sa a az zacne plakat . Stavam knemu raz za hodinu ( ked je lepsia noc) nieledy knemu vstavam aj dva krat za hodinu a taktok to ide az do rana ☹ neviete poradit nieco na lepsi spanok ?
@monika7171 a ked zacne plakat,sa aj zobudi?
Mozno by pomohlo,keby bol vo vyvysenej polohe..
A inak tiez,dala by som.si ho k sebe.
ja som skusala vsetko na svete a nic 🙂 vydrzat 🙂 ak teda nevies o nejakom konkretnom probleme, ktory ho trapi..
skus ho davat cikat ked zacne mrncat, mozno prave vtedy najviac vnima tuto potrebu a dava ti to najavo.
@monika7171 vezmi ho k sebe do postele. Aj nasa takto skoncila u nas.😃
Tento problem sme mali ked nam isli zuby,pimohla nam camilia a harmancekovy caj pred spanim
@evittam vies co, mam s tym skusenosti, vdaka BKM je moja dcera od 14 mesiacov komplet bez plienky aj v noci, aj v aute aj vsade 🙂 budila sa na cikanie mrncanim, utisovat nepomahalo. Staci dat dieta raz vycikat a vacsinou spi dalej az do rana. a ked mu treba 2x? no a co? ved to nebude trvat vecne. Moja dcera zhruba od 18 mesiacov vydrzi necikat celu noc.
@edn jasne, ked nieco nepozname, tak to zhodime na "supermatky" a vybavene 🙂 je to smiesne a aj smutne zaroven.
Skusenosti su neprenosne, darmo vam tu budem pisat, mate svoje natvrdle predstavy ktorych sa nevzdate, kym neotvorite mysel 🙂 to vam tvrdim ja "eko-bio-super-truper-mater" 😀 pozor: to je nadsazka, nemusite sa urazat 😀
@zapka21 ..mna len prekvapilo poradit na problém umrnčaneho dietata v noci davat ho cikat....ze akoze to moze byt problém ze teda ,,hlási potrebu,,. Ja v tomto zatial problém nevidim, plienky mi v 9 mesiacoch nevadia. No ved ale skusit moze, za to nič neda...
@monika7171 ja skušam dat napit vodu, pripadne prisunut postielku k sebe a drzat za ruku...oni z toho vyrastu.
Musim sa zastat @zapka21, aj ked sme bkm nepraktizovali. Moja dcerka mavala obdobia, ze sa v noci strasne prehadzovala a mrncala. Bolo to tym, ze jej trebalo cikat, ale prosto sa nezobudila, len ju ten pocit otravoval. Musela som ju jemne zobudit a supsnut so zatvorenymi ocami na wecko. A potom spala dalej.
Za pokus autorka nic neda, ak by mal nepokojny spanok kvoli potrebe cikat, tak ked sa vycika, uz sa za pol hodinu, hodinu opat nezobudi na cikanie.
@chrumka84 a to bolo ked tvoja dcerka mala 9 mesiacov hej?
@zapka21 ja som to tiez nemyslela ako urazku, ale proste mi to pride ako supermatka, ked toto zvladas, lebo ja v noci nevladzem ju povyzliekat, dat vycikat, poobliekat a potom ju dalsie dve hodiny uspavat, lebo som ju prebrala.. a to robit niekolkokrat za noc..natvrdle predstavy nemam, ale v noci to proste nezvladam.. a ja uz mam teda dve deti, tak to uz vobec..
syn sa tiez takto zacal casto budit. Zatial to riesim prsom. Zoberiem ho do postele, strcim prso a spime dalej.
ale vyskusala by som aj to cikanie. Obliect vhodne, aby si nemala vela vyzliekania, mat nachystany nocnik a nechat vycurat. Ja by som to spojila este s tym kojenim. Dat na prso, pod ritku nocnik. Ked to bude tym cikanim, tak sa ti o chvilku nezobudi a snad ta necha spat dlhsie. Vyskusam to aj ja.
Zobrat ho k sebe do postele, nebudes musiet vstavat 😉