Ahojte mamičky, idem si po radu. Mám 7 mesačnú dcéru a máme problém s denným spánkom. Večer zaspi po 20.00 pri pití mlieka a zobudí sa okolo 8 ráno (v noci 1x mlieko okolo 4.00). Niekedy sa zobudí aj v noci ale to neriešim, je to pár krát zatial... Prvý spánok ma okolo 10.30, druhy okolo 14.00. oba tieto spánky ak spi v postieľke trvajú 30 min. Hodinu po zobudení je avšak opäť unavena. Ked idem s ňou na oba spánky von v kočíku na prechádzku tak spi 1-1,5hod. Preto prosím vas vedela by mi niektorá poradiť ako ju naučiť spavat v postieľke cez deň aspoň tu hodinku? Poprípade v odstavenom kočiari? Nie vzdy sa da ist na prechádzku... Lebo tie polhodinky nemajú význam ked je po krátkom čase opäť unavena:( ďakujem za rady 🙂
@majka879742 ak ti dieťatko v tomto veku spí v noci 12 hodín s jedným, sem tam dvomi zobudeniami, tak tá hodina aj pol dva krát denne by ma absolútne nezaťažovala. Ak nemáš viac detí, o ktoré sa treba starať, tak to nerieš. Spánok sa bude ešte meniť, buď rada, že spí v noci.
Syn v tom veku spal veľmi podobne. V noci od 7do 7, rano 40minut okolo 9 a potom od pol 2 do cca 4. Prvy spánok vzdy v kočíku, druhý v postieľke. Ak ti v kočíku pospi dlhšie,tak ju ukocikaj v byte alebo sa zmier s prechádzkami vonku keď nechce byt v postieľke.
@majka879742 Takze ma dokopy za 24 hodin 13 hodin spanku... to nie je take zle... priemer je 14-15 hodin.
Ale na tak male dieta je hore prilis dlho medzi druhym spankom a vecierkout. Podla mna to treba trosku upravit. To musi byt uplne hotova vecer. Nas syn v tom veku vydrzal max. 4 hodiny a aj to len pobede. Rano sa unavil este skor a musela som ho ukladat po 2.5 hodinach, presne tak ako vy.
Kedy ste presli na 2 spanky? Mali ste pred tym 3 spanky cez den?
Mozno by sa ti podarilo tam vopchat treti spanok, ak vravis ze zacina byt unavena po hodine a mozno posunut vecierku o hodinu skor.
Budicek 8:00
prvy spanok 10:00 - 10:30
druhy spanok 12:30 - 13:00
treti spanok 15:30 - 16:00
vecierka 19:00
Alebo ak sa nepodari tri denne spanky, tak urcite posunut aspon tu vecierku na skor (18:30 - 19:00) aby ste nemaly taky velky nepomer medzi rannom (ked je hore 2.5 hodiny) a vecerou (ked je hore 5.5 hodin).
@majka879742 ja tu nevidím dáky problém. Spi celkom ukážkovo. Tak si pospi v kociari, nebude to navždy. My sme s dcérou do skoro troch rokov na prstoch rúk poratali prespate noci. V noci sa budila x,y krát. Boli mesiace keď bola hore od 2 do pol 4 a mohla som sa aj poskladať. Spánok v postieľke do roka neexistoval skúšali sme všetko. Po dome mám nachodenych kilometrov s kociarom aby spala aspoň dačo. Keby to čítam v čase keď bola dcérka mala tak ti napíšem ako ti závidím. Síce som neporadila a snáď sa nenahnevas 😁
@majka879742 ja si myslím, že je to úplne ok. Čo by iné mamičky a teda aj ja dali za to aby dieťatko spalo celu noc s jedným pitím mliečka. Netráp sa , že nespí v postieľke dlho. Príde aj taký deň kedy bude.
Moje dieta tak isto nevedelo dlho doma spávať a vonku aj 2-3h v kočíku. Teraz ma 10 m a naučil sa spávať prvý spánok doma no druhý už musí byt kočík 😊 a keby mi spal v noci ako tebe malinká tak som total happy. Ja som chodila a chodím za každého počasia. Jasné, keď je kalamita kocikujem doma.
Mne raz jedna múdra osôbka povedala, buď rada, že máš čo máš. Nebude trvať dlho a už bude drobec samostatný a takéto mile “trapenia” budú chýbať 😊🙏🏻