Ahojte maminy, už som na pokraji síl. Dcéra plne kojená o chvíľu 5 mesiacov. Od narodenia je veľmi zlý spáč, trápili nás koliky a diagnostikovaný tichý reflux. Zaspávala zo začiatku iba na prse alebo fitlopte, nič iné nefungovalo, do vlastnej postieľky bola a stále je nepremiestniteľná, nech robíme čokoľvek, tak spáva s nami (zastrete máme vždy i biely šum). Od narodenia doteraz bojkotuje zavinutie, kidvak i kočík (aj keď sa vyvýši), skúšame to pravidelne. Nechať ju zaspať samú/ležať iba pri nej/hladkať/spievať/ťapkať po zadočku/kolísať v kolíske/nosiť na rukách a iné pokusy končia hysterickým plačom bez výsledku doteraz, iba pozerá okolo seba a mrví sa, kým už nie je preunavená a začne hysterčiť. Po novom cez deň nezaspí inak ako v šatke a to sa musím hýbať, nesmiem nič robiť a musí byť pustený biely šum, lebo je inak hneď hore. Po zaspatí je nevyklopiteľná, vždy sa zobudí buď hneď alebo do pár minút a nedá sa douspať inak ako v šatke. Vonku v šatke nezaspí, všetko ju vyrušuje a v kočíku pozerá kým nie je príliš unavená a potom iba hystericky plače kým neprídeme domov, nedám prso a šatku. Cumlík nemala a ani jej ho neplánujem dať, mojkáčika má ale ten ju zatiaľ moc netrápi, iba ak na hryzenie. Vstáva okolo 6:30 a cez deň spí cca 4-5 spánkov (niekedy 30 minutovky a iné dlhšie, v priemere cca 4,5 hod), menej spánkov nedá, niekedy má bdele okno iba hodinu čo už je unavená. Večerná rutina cca okolo 18:30 kúpeľ, masáž, prebaliť, prezliecť, prso a spánok. Už dlhodobo sa budila okolo 2-hej a stále sa prehadzovala na posteli so zavretými očami a nie a nie zaspať, nič nepomáhalo, skončila pak vždy v šatke. Po novom nevie zaspať na večerný spánok, stále je na prse a potom pustí o chvíľu zase, furt sa len mrvi a prehadzuje nie a nie zaspať. Tak musíme šatkovať už i v noci. Je to už strašne únavné, som nevyspatá a ubolená. Už neviem čo robiť inak alebo čo skúsiť, ďakujem.
@tanyan No ono je ten problém, že na prse už nezaspí, donedávna sme to tak robili ale už pri tom nezaspí, a keď aj náhodou áno, je to 1x z 50 a nevydrží dlho. Vždy kojím po ležiačky, mala je v posteli s nami. V noci je zase stále na prse pár minút, potom pustí, mrvi sa zase to isté, ako keby nevedela zaspať, čiže nevyspaté obe kým nie je v šatke. Ono nevadí, že chce byť pri mne a cítiť ma, ale nedá sa nosiť 7 kg 4,5 hodiny cez deň a potom ešte aj takmer celú noc do rána.
@elizabet173 Veľmi nerada by som to skúšala, či už ide o strach z následných problémov s kojením, ktoré môžu prísť a iné tiež, taktiež následné odúčanie... Mali sme v 2 mesiacoch štrajk a musela som cievkovať a bojovať, aby sme udržali kojenie, tak som rada, že sa to konečne vrátilo do normálu a nechcem to ohroziť.
@freckled_cat Ja som štrajk riešila veterníkmi. 😀 Mne ten cukor upokojoval nervy a aj mlieko bolo sladšie, tak lepšie pila... Mala som výhodu, že v kríze aspoň s prsom v ústach spala. Zostáva len veriť, že je to iba prechodná fáza a tešiť sa na tú ďalšiu fázu, kedy sa obe vyspíte. 😉
Aktuálne sa už cítiš taká unavená a zúfalá a tvoje dieťa to cíti a nepomáha to ani jednej z Vás. Urob sama so sebou nejaké kompromisy, nájdi vnútorný pokoj a všetko bude ľahšie a lepšie. Zabudni na zavinovačku, kočík a spánok v postieľke. Dieťa chce cítiť tvoje teplo a tvoju lásku a ty chceš, aby bolo spokojné.
Jednoducho ju nechaj zaspať na prse a neprekladaj do postieľky. Možno by pomohlo dojčiť po ležiačky a zostať pri nej.
My sme mali obdobie, keď som denné spánky trávila v poloľahu na gauči a dieťa spalo na mne. Základ je spríjemniť si to v rámci možností... Buď som si pospala s ňou alebo som ju mala na ľavej strane a pravou som sa hrala na počítači alebo som pozerala telku. 😀
Slnko síce nesvieti každý deň, ale život je aj tak krásny. 😉