Problémové zaspávanie 20 mesačnej dcérky

barbora286
28. nov 2013

Ahojte dievcata, chcem poradit lebo uz neviem co s dcerkou. rano mi vstava okolo 8:00- 8:30, potom mi ide neskoro poobede spinkat az okolo 14:00- 14:30- musim lezat tiez kym nezaspi, takze mi vstava az okolo 16:00 a vecer to pride. neudrzim ju v postielke, chce ist do nasej posteli. ak ju nevezmem strasne vrieska. zaspava mi az okolo 21:30 no v nasej posteli a musim byt s nou. asi 2 mesiace takto bojujeme. dovtedy som s nou nemala problem. obednajsi spanok okolo 12:00 a vecer ako som ju ulozila o 20:00 do postielky do 10 min.zaspala. vcera sa mi ju vobec nepodarilo poobede uspat a vecer mi zaspala o 20:30 sama v postielke, ale nechcem ju tak skoro prestat ukladat poobede. dnes rano som sa ju snazila zobudit skor, ale vstala s placom a tak som ju nechala spat dalej.

adkasmolka
28. nov 2013

@barbora286 a kedy nastal ten zlom? Neudialo sa nieco v rodine, v jaslickach -ak chodi? Nebola chora al. nieco podobne? Cez den ma dost aktivit?

mia37
28. nov 2013

ja som mala ten isty problem s dcerkou ked mala 1,5 roka. pravdepodobne už tvojej malej stači spat pobede kratšie...
ja som to vyriešila tak že mala mi potom chodila spat o 12.30 a spala len hodinku...a potom až večer o 20.30. a bol pokoj. 😉

eeffka
28. nov 2013

@barbora286 to mas este super.... moja ma 21,5m, uz 2m bojujem s tymto: vstane okolo 7-8, potom ju zalomi 11-13,30 a spi asi od 1 az 2,5hodhod ( skusali sme aj budit), potom zaspi okolo 16,00 az 18,00 a aspi asi hodku, uz som ju budila aj po 15min a fici do 23,00 😠
ak je poobede nedovolim spat zhasne o 20,00, ale !!! pospi 40min a zije do 24,00

zeny zlate ja som sa uchylila uz aj k tomu ze ked som bola chora som jej dala o 20,00 kusok diazepanu a ? a nic, jodlovala do 23,00

barbora286
autor
28. nov 2013

@adkasmolka nic sa neudialo, jedneho dna si zmyslela ze bude dlhsie spat a tak sa jej to krasne poposuvalo. inac od narodenia bola so spankom ukazkova , az posledne 2 mes je to u nas take

mia37
28. nov 2013

no moja už bude mat teraz 6 rokov. .tak to mame za sebou, už poobede nespi vobec. ale tak ako som pisala, do 1,5roka, spala krasne 2x za den. potom nastal zlom mali sme problem so spanim, tak som ju nastavila na jeden spanok za den a to trvalo asi 6 mesiacov. a od 2 rokov, mi nechcela spat pobede vobec..niekedy sa stalo že si dala 30 minut ale to potom bola do polnoci hore..nič nepomahalo. od vtedy pobede nespi ani v školke nevedela zaspat. vyskušala som všetko možne, a nič. ked mala 3,5 roka s manželom sme vyskušali turu do kopca 2 hodiny, ja som mala jazyk až po zem. prišli sme domov ja s manželom unaveni jak kone, a naše dieta si pustilo pesničky a tancovala.... 😵

barbora286
autor
28. nov 2013

@adkasmolka a aktivit ma dost, vzdy sa ju snazim zmordovat aby mala dobry spanok ale nic nepomaha

barbora286
autor
28. nov 2013

@mia37 ale ja ju neprinutim o 12:30 zaspat. niekedy s nou lezim od 13:00 a ona zaspi o 15:00,ked jej poviem ze ma spinkat zavrie ocka a zacne sa skerit.

eeffka
28. nov 2013

@barbora286 a vies co robi moja? idem si s nou o 22,00 lahnut, ok ja aj zdriemnem, zbadam sa 22,20 ona vedla mna lezi, odfukuje, este na nu nakukam ci spi, OK dieta v kome. Idem do obyvaku ked tu zrazu cupi lupi a moaj vyrehotana dcera medzi dverami ze mamiiiiiiiiiiiiiiii 😀 😀 😀 😀 no u mna by sa krvi nedorezal ☹

mia37
28. nov 2013

ja som ju nastavila na spinkanie v kočiku vonku. doma to nefungovalo. to moja ani ocka nezavrela... jedine o 12 do kočika a vonku prechadzka tak mi zaspala. nechala som ju spat 1-1,5. a potom sme šli domov , a ona sa pri vyzliekani zobudila.. tak sme fungovali, doma pobede nebola šanca aby zaspala.

adkasmolka
28. nov 2013

@barbora286 a ked ju nedas spat uz cez obed, kedy by vecer zaspala? Moj syn maval obdobia,ze bol od 4rana hore, cez obed ani za boha spat, a vecer o pol 7 dovidenia..Lenze od unavy aj niekedy prereval v noci, lebo bol take tele, ze zle spal. Teraz ako som v lete nastupila do prace, ked ide so mnou do jasiel stava so mnou na budik 06:10, zo zaciatku bol plac, coby nie. Teraz si uz zvykol. Ked ide s muzom do jasiel, tak vyspava do pol 8 🙂 Poobedny spanok si posunul na 13h.Vecerny na 20h, ale od pol 8 uz musi byt v posteli. My sme mali par mesiacov dozadu velke problemy so spanim, lebo v noci sa budil so strasnym zachvatom placu aj v jasliach, cele zle a nakoniec pomohla pani liecitelka. 😵 Ale to je uz na inu temu..

sendy182
28. nov 2013

@eeffka no vieš ako som sa pobavila.. 😀 😀 😀 😀 ..máš 100bodové dieťatko 🙂 🙂 🙂 ............šikovná a má rozum....... 😉
@barbora286 odporúčim budiť ráno.....žiaľ aj neaké aktivity......predsav si že by si mala ešte jedno dieťatko a to treba vychystať do mš.....napríklad.....pozerám že onedlho aj budete mať bábatko 🙂 🙂 🙂 .......ešte si treba uvedomiť že sa menil čas.....nie je to aj tým.......ináč by ti vstávala o 9.30 🙂 🙂 🙂

eeffka
28. nov 2013

@sendy182 no sak toto, taky nas milacik, no ale ako moze jedno ani nie 2r decko vediet simulovat spanok... 😖
Vcera s nami isiel spat aj muz a povedal mi ze ja zaspim, ona si cicka a na mna kuka a ked vidi ze zo mna nic nebude tak zaspi tiez
on sa potom odplizil... hlavne ze som mu uz aspon 15x povedala nech ma zobudi, kkso ja chcem vidiet konecne daky film 😀

sendy182
28. nov 2013

@eeffka no vidíš spánok nadovšetko..... 🙂 🙂 🙂 aspoň neponocuješ......aj ja som mala vymýšľavého staršieho syna....od 5 mesiacoch zásadne nespával vonku v kočiari.....nakoľko všetko počul dvíhal sa na vtáčikov,traktor....a obecný rozhlas to bola pohroma 😀 😀 😀 takže sme chodili už len na prechádzku von a doma potom spal...... 😀 😀 😀 nemal ani 2 roky a prestal poobede spávať.....ak sa mu podarilo zaspať na obed tak vstával mrzutý a uplakaný ak som tam náhodou s ním nebola a neležala 🙂 🙂 🙂 😀 a večer zaspal až po 21.45hod. a ja som už bola vyšťavená ako citrón...tiež som už musela byť v pyžame a šup spinkať 🙂 🙂 🙂 .......no vedela som sa zariadiť.....ale aj tak mu viac vyhoval len oddych po obede rozprávka.... a večer už o 18-18.30 spal až do rána.....a to po 9 stával....odýchnutý, vyspatý....no čo a tu sme.....

barbora286
autor
28. nov 2013

@mia37 no my sme do roka spinkali len v kociari, 2 x po 2 hodinach na prechadzke a som bola rada ze zacala spat v postielke

barbora286
autor
28. nov 2013

@sendy182 ved dnes som sa ju pokusila rano budit ale to bolo placu a aj tak si potom spala dalej ked som jej dala cumlik. a kazdy den s nou chodim na dlhsie prechadzky co mi kazdy hovori ze aspon bude lepsie spat a ja si pomyslim svoje. ved to ked pride druhe a rebeka mi bude stale takto vystrajat.

sendy182
28. nov 2013

@barbora286 ale veď pohodička.....jasné že ju nebuď..... 😅 ......ono sa to možno aj samo upraví.....deti sa tiež menia..... 😉

diana_81
28. nov 2013

@barbora286

Ja najma milujem rady typu zobud skor... U nas to proste nejde. Ona ked este nie je v pohode vyspana a zobudim ju robi cirkus. Ale nie ze chvilku, ze by bola na mna nahnevana. Este HODINY (rataj dve a viac) je mimo, umrncana, divna. Skusala som, ale nestoji mi to za to... U nas podla najnovsieho posledne dva dni nespala naobed. Inokedy potiahne aj 2-3 hodiny, a teraz uz druhy den ani za nic. Prvy den som to silila, lezaa pri nej, dohovarala, ze nemusi spat ale aspon oddychujeme. Dnes ked sa to zopakovalo som si povedala, ze si aspon usetrim nervy a ze ked nechce spat po pol hodine to zabalime a sme teda hore. Ale tiez je to nanic. Jej ten spanok chyba. Nechapem preco vymysla. A zaspavanie vecer? Kapitola sama o sebe.

poklad2
11. dec 2013

Aj ja mám tiež problém z mojou 22 mesačnou dcerkou ☹