Problémové zaspávanie 11 mesačných dvojičiek

dasenka26
3. nov 2014

Ahojte, chcem sa podelit, posťažovať o skúsenost s našimi dvojičkami (11mes.) Každý večer ich uspávame hodinu dve, hlavne jednej dlhsie trvá kým zaspí, vacsinou az 20.30 - 21.00, včera az 22.15...:(( V poslednej dobe majú aj záchvaty zlosti, vzdoru takze ked ich uložím do postele nastáva vytrvalý plač a doslova hadzanie nohami a celým telom. Hrame sa s nimi v izbe a ked vidíme ze uz nevladzu dáme ich do postele, tam revú tak ich dáme znovu do izbicky..tak sa to opakuje...z postielok aj pozeraju rozpravky, predtým pri nich zaspali teraz uz nie. Jedna sa nám aj pravidelne v noci budí o polnoci - 1h a vyzaduje krmenie, potom znova o 3-4h. Sme vyčerpaní, nevyspatí, nevieme ako dalej, skúsali sme aj krupicnu kasu na večer aj vselico....fakt nevieme...poradte !!! :(

darty13
3. nov 2014

Ja sice dvojičky nemam ale deticky su v spravani podobne. Myslim ze ten vecerny plac je preto, lebo vedia ze ich opat zoberiete a budu sa hrat. Oni nevedia vypnut a preto im treba nastavit pevny rezim... Ci denny tak vecerny. Skuste ich vecer pekne dat do postielky s tym ze ziadne rozpravky a aj ked budu plakat tak nech placu. Kludne sed pri ich postielkach a hladkaj, vobec ich nemusis nechat revat same. Nech vedia ze si pri nich. A ked uvidia ze plac nepomaha tak si pekne lazkaju a budu spat 🙂 mam odskusane pri mojich synoch a funguje. S tym nocnym vstavanim Ti velmi nepomozem, moj bude mat 13 mes. a v noci sa budi x krat. A to uz nie je koneny a ani v noci nepapa. Musime to len vydrzat 🙂

milacica22
3. nov 2014

Ahoj, nemám sice dvojičky 🙂 ale viem o čom hovoríš, týmto peklom som si prešla so synom od 11 m až do teraz. (teraz má 14m) Zo začiatku som nevedela, čo ho trápi, myslela som si, že nechce byť v postieľke sám a preto plače, že si len vyžaduje spoločnosť. Každý večer mi zaspával na hrudi. V noci sa každú hodinu budil a nevedela som či je hladný či smädný, pretože všetko dudloval alebo či ho niečo nebolí, ale časom som prišla na to, že ho bolia zúbky, pretože mu išlo viac zubov naraz, mal úplne celé ústa a ďasná opuchnuté, keď som sa mu pozrela do ústočiek, boli až také krvavé a naliate. Neviem, či Vám idú zúbky, ale dobré na noc je dať probiotiká Camillia na zúbky. Vyskúšajte, možno to pomôže. Ja som behala aj po doktoroch a nikto mi nevedel poradiť. Po dvoch mesiacoch to prešlo. Držím Vám palce ......

deniss_megan
3. nov 2014

@dasenka26 no v prvom rade musite mat vela trpezlivosti, momentalne su v takom veku ked sa im meni spankovy rezim a urcite by som nepustala pred spankom televizor, kedze 11.mesacne dieta nevie spracovat tv a potom je zbytocne rozrusene, este ich kojis? ak ano je to o tom, ze chcu mamicku prisebe, pokial ich chce naucit same spat, budes musiet vydrzat metodu " nechat dieta vyplakat" -cry-it-out", alebo potom je ta druha moznost vydraz-vydrzat-vydrzat- postupne sa spanok bude menit a ked ti prejdu na jeden spanok denne-obed, tak budu spat dlhsie v noci, moj maly bude mat dva roky a ma noci kedy sa zobudi a hlada ma, aj vstane z postele a hlada kde som, a ked nie som nahodou doma/co sa stane raz za mesiac/ tak si zase lahne a spi, no ale ked som doma-tak mami musi priist k nemu do postielky, aby zaspal.
Veceru by si mala davat ccahodinku pred spankom, aby mu im stravilo cast potravy, kedze ani my dospely dobre nespime s plnym zaludkom.
MOJ MALY KED ZACAL V ROKU CHODIT V POSTIELKE SPAT NECHCEL,spinka na posteli🙂
KOJENE DETI SU VIAC PRIPUTANE K MATKE a chcu cuckat maminkine mliecko, pokial nechces prestat kojit musis len vydrzat dasenka🙂 Velmi drzim palce a pevne nervy🙂

oladuna
3. nov 2014

@dasenka26 my mame 10 mesacne dvojicky a uplne chapem ze ste vycerpani a ocenite kazdu radu . My taketo chovanie nemame ale jedna zacina prejavovat zlost velkym placom. Neviem aku mate s nimi rutinu ale nase sami zaspia, sice s nami v obyvacke, ale uz okolo 9 hod vecer su ospale. My mame rano o 7.30 umele mliecko. Potom sa pohraju a popozeraju rozpravky a uz o 10 hod rano idu spat na 45 min- 1 hod. Okolo 11 hod ramo maju kasu. Potom na obed okolo 2.30 poobede maju 150ml mliecka + nejaku omacku s cestovinami alebo zemiakmi a zeleninou. Okolo 4 hod.vecer idu spat na dve hodinky. Potom navecer okolo 6 hod. Maju banan alebo jogurt s vianockou alebo nieco lahsie a potom o dve hodiny na to maju 210ml umeleho mliecka.mozes skusit take sutejsie vecerne mliecko od HIPPu. Jedna prespi celu noc ako drevo. Druha sa budi raz v noci ale my davame len detsky caj.samozrejme, ze pocas celeho dna ponukam detsky caj od smadu. V noci je ta mala iba smadna. Tak toto je nasa rutina.
Myslim, ze tie vase vecer este nechcu ist spat a preto strajkuju. Tej jednej co sa budi asi teeba dat viac papat vecer pred spankom aby to vydrzala cez noc. Skuste caj v noci.to aj oblazni zaludok 😀 lebo v ich veku uz by nemali v noci papat.
Ako som vravela, nase zaspavaju s nami v obyvacke no a potom ich prenesieme do postielky.jedna, ta co spi ako drevo spava v postielke a druha potrebuje citit teplo alebo co tak spi s nami v posteli. Ona nevie spat celu noc ak je sama v posteli ale kazde dieta je ine a urcite to nebude takto velmi dlho. Hned ked pochopi ze kazde dievcatko spi vo svojej postielke tak ju budeme ucit spinkat samu.
Ten vzdor...tak to neviem teda ako riesit ale ja tym mojim teda razne poviem "prestan" alebo "nie" no a oni z mojho hlasu uz vedia ze sa s nimi nebudem jedovat pre nic za nic.
Ak mas konkretne otazky tak mi mozes poslat mail a dufam E budem vediet poradit.

maaaria3
3. nov 2014

Len vydržať, prejde to... my sme uspávali prakticky celú noc, malý zaspával hodinu v kočíku pri speve a hojdaní a potom bol každú pol hodinu hore... myslela som, že sa zbláznim.... je to preč.... v 14 mesiacoch akoby utal a budil sa už len 3krát za noc, čo bol úspech... skúšali sme všetko, nič na to nemalo vplyv, ani kojenie to nezhoršovalo, skrátka to bolo... a zrazu to odišlo... myslím, že to aj u Vás jednoducho ustúpi, v tomto období majú deti veľký problém, čo počúvam okolo...

snopkulka
3. nov 2014

@dasenka26 tiež som zástanca rituálov... u nás pomáha, keď sa "veci" dejú v rovnakom čase každý večer. Snažím sa byť s deťmi najneskôr o 18h doma (čo teraz nie je vzhľadom na skorú tmu vôbec problém), najedia sa, napustím vaňu, obaja sa vykúpu, dáme sa do pyžama, pustím medzitým uspávanky a máme kľud, žiadne kriky, nechám, nech sa chvíľu pohrajú. Okolo 19h sa starší syn presunie do spálne, kde spáva, pustím mu rozprávku a môže sa na posteli ešte chvíľu hrať a pozerať. Mladšieho (12 mesiacov) beriem do detskej, spravím mu mliečko, dám ho do vaku, pozhasínam, v tme nakŕmim, väčšinou zaspinká počas kŕmenia, len ho preložím do postele. Máva lepšie aj horšie noci, ale už vie potiahnuť do 4-5h rána, potom mu spravím znova mliečko a pospí do cca 7h 😉 Záleží ako ich máš naučené zaspávať. Ak doteraz zaspávali samé v postieľkach, ale zrazu začali vymýšľať, neustúpila by som. Ostaň s nimi v izbe, hladkaj, spievaj, len ich nevyberaj znova z postieľky, zistia, že sa musia uložiť a časom si na ten rituál zvyknú. Tiež je potom dobré upraviť im spánok počas dňa, či nespia veľa a dlho, keď večer potom nevedia zaspať. Náš drobec spáva cez deň cca 1 hodku a už večer o spomínanej 19h ledva klipká očkami 😵 držím palce!!
@darty13 aj my máme Samka a Filipka 😉

lenka1708
3. nov 2014

Nasa ma 20 mes.a uspavanie nam trva najmenej hodinu a pol a v noci sa budi aspon 2krat..cize viem, ze to nieje utecha, ale verte, ze su na tom niektore mamicky aj horsie.Ja sa uz nestazujem, vyskusala som vsetko mozne, mne do roka chodila spat za par mesiacov aj o 2 rano, o pol noci a do rana bola hore aj 7 krat..a prve mesiace aj 15x.Cize myslite len nato, ze nebude to takto vecne a treba len vydrzat a ak sa da, vyuzit pomoc pribuznych a aspon na hodinku-dve si pospat cez den.Prajem vela sil 🙂

siska53
3. nov 2014

@dasenka26 neviem,aky maju rezim cez den,kolko maju dennycj spankov,ako dlho im trvaju.
O kolkej ich ukladate spat? Bud ich dajte o kuson skor.ako sa prejavi ta velka unava,co si popisala,alebo neskor.
Moji zaspavali v tom veku medzi 20:30-21(dcerka -mladsia doteraz,starsiemu sme zmenili vecierku na skorsiu-do19:45 je v posteli).
Urcite by som im nepustala rozpravky,na to su mali. Radsej im precitajte, alebo im spievajte (ja som spievavala a malej este spievavam). No a ked uz ich raz date do posteli,tak uz nech tam ostanu. Budte pri nich,upokojujte,hladkajte,recitujte.

A este ich skuste dopredu upozornit na to,ze sa pojde spinkat,prosto co sa bude diat. Idealne o niekolko minut skor a pred samotnou realizaciou zopakovat.

Ja teraz napr.rozmyslam,ze 2,5r.budem musiet skratit popoludnajsi spanok alebo ju nan ukladat skor,lebo uz teraz,ked spi do 15,tak ledva zaspi o 21. A ked ju necham spat dlhsie,do 15:30,tak este o 21:30 je hore.
Ono je to aj dalsia etapa vo vyvoji babatka,pamatam si,ze moje "au-pairca" v tom veku uz odmietalo dva spanky a prechadzalo na 1 a vlastne moje deti tiez.
Tak ci aj vasim netreba trosku nieco v rezime zmenit.

apollo13
3. nov 2014

nase ma 13 mesaicov a uspava sa v nosici, nikdy by som nenechala vyplakalt v postielke. je to zle na psychiku

kadri
3. nov 2014

dolezite je zaviest urcite pravidla-ritualy a byt dosledni pri ich dodrziavani. necakat, kym su deti velmi unavene, vyuzit cas, kym su este pokojne, hned po veceri alebo kupeli. napr. obliect do pyzamka, pozriet si knizku alebo zaspievat, pomojkat, popriat dobru noc a zhasnut, zostat pri nich - urobit si system podla seba, urcity sled cinnosti, prijemnych a opakovanych. po ulozeni nevyberat z postielok a zase sa hrat atd. deti to metie, presne pravidla im dodavaju istotu a sancu porozumiet tomu, co sa bude diat. urcite ziadna tv, dvd a podobne, radsej zaspievat alebo pustit pesnicky, pokojnu tichu hudbu. pre vase deti je aktualne vecernym ritualom to, co robite teraz, pravidelne sa opakuje ulozenie-plac-hra-ulozenie-plac-tv atd. zavedenie noveho systemu nebude lahke, ale za niekolko dni si zvyknu, ziskaju istotu a to sa prejavi pozitivne vo vsetkych smeroch. spankova hygiena je dolezita, musia to byt rodicia, ktori urcuju hranice. az sa odhodlate, treba byt pokojni, pevni, dosledni a vytrvali

dasenka26
autor
4. nov 2014

ĎAkujem všetkým za príspevky 🙂 Ano može to byť zubami, bolo to aj horšie, ze sa budili kazdu hodinu v noci ale jednej uz horne zuby vysly, druhej nie ale tej co nie - ona dobre spáva v noci..Camiliu sme davali na noc ale nepozorovala som vyrazný efekt, hlavne je to asi marketing, je to drahé a ma to dobru reklamu. V noci podávame čaj ale u tej jednej musíme aj krmit ked uz nič nepomáha.. Pred spaním dávam výdatnejsie jedlo, NEKOJIM !!! Davame umelé mlieko ktore dobre zasýti, aj ho zahustujeme kašou, takže žiadne pripútanie "na cecok" u nás nehrozí..Ja som dôsledná si myslím ale nie som otrok, som človek a mam svoje limity.
Cez deň spia doobeda hodinku, poobede tiež , najväčší problem je večer...

siska53
4. nov 2014

@dasenka26 takze skus,ako sme pisali,uz nevyberat z postielky,nepustat tv a rafsej im daco precitat,hladkat ich.
Co sa tyka nocneho vstavania,tak to este co som citala,vela deti v tom veku sa budi a to aj viackrat za noc.
Jedine sa skuste v noci striedat,alebo tato nech si pospi celu noc a ty s nimi cez den,ak teda zvyknu spat naraz.
Prosto je to tal,ze vacsinou sme pri malych detoch nevyspati a casto unaveni.
Ja som do 3,5m.malej casto byvala kvoli jej kolikam hore aj2hodiny. A od 6:30,zvacsa zacala fungovat opat,lebo vstal maly. Spanok cez den hrozil malokedy,pretoze on spaval poobede v tom veku maximalne 3xdo tyzdna a casto som jeho spanok vyuzivala skor na starostlivost o domacnost.
A hoci moji velmi skoro zacali spat celu noc,resp.sa budili len raz a aj to som mala vdaka dojceniu lahsie,tiez to bolo narocne,lebo dve deti,obe male,s roznymi spankami,maly zivy,potreboval moju spolocnost a aj mala,zaujmy rozne co sa hrania tyka.. Takze ja som zas dohanala domacnost po nociach (vlastne aj dohanam) a treba sa venovat aj partnerovi a sebe. Takze lahke to nie je. Malokto moze povedat,ze to ma idealne,ze sa vyspi a je oddychnuty.ja uz teraz opat ficim aj na kaveno dlho som to musela zvladat bez nej(ale zas rada),no pri moj nizkom tlaku to dakedy bolo pre mna dost zle.

Vydrzte a najneskor o rok bude lepsie.

Kamoskin maly sa do skoro 17m.budil kazdu polhodinu-hodinu. A nepomohlo ani odstavenie a nastup do jasiel. Zrazu ho to preslo.

dasenka26
autor
4. nov 2014

Inak ja som dala ako názov diskusie: "Každý večer je peklom" a bolo to zmenené...🙂

siska53
4. nov 2014

@dasenka26 asi je "peklo"na listine dakych zakazanych slov.🙂

dasenka26
autor
4. nov 2014

Presne, tak to bude 🙂

dasenka26
autor
6. nov 2014

Najnovšie nam odmietajú večer piť mlieko...takže posledné jedlo napr. o 15h, potom o 18h nič, vyvadzajú tak do 20h potom zaspia bud najedene alebo hladné...co sa to deje tým deťom...že ich to baví 🙂)

dasenka26
autor
6. nov 2014

@apollo13 K tomu nosiču..každá ma min. 10 kg, uz len z toho co ich musím nevyhnutne preniest mám problemy s klbami, chystam sa aj k doktorovi, keby ich nosím este večer ked už ledva žijem tak to považujem za osobnú SAMOVRAZDU !!

mm5278
6. nov 2014

ahoj dasenka,
ja mam doma 10 mesacne dvojicky-dievcatka a vobec nemam problem s uspavanim. asi 4mesiace po ich narodeni som im navolila kazdodenny rezim tykajuci sa pravidelnosti vstavania, jedenia, spinkania...a taktiez aj casovu pravidelnost a az doteraz s tym nemam absolutne problem. proste zaklad je ich naucit nejakemu kazdodennemu pravidelnemu rezimu. napr. sa mi stane, ze mi cez den niekedy spinkaju iba raz po hodinke, po dvoch, lebo sa im nechce, pretoze sa im snazim vymyslat program, ktorym ich zabavim a zamestnam.
ja viem, je to tazke, ale chce to velku trpezlivost a pevne nervy, ale zvladnut sa to da a to som na ne vacsinou sama. ked deti naucis pravidelnosti a nejakemu rezimu, nikdy sa, podla mna, nemoze stat, ze by napr. isli spinkat hladne.
skus tuto formu, myslim si, ze to pomoze. ako pomocky mam doma napr. velku ohradku, hojdacky, choditka, cestovne postielky, kopec hraciek, hudobne DVD. musis si ich vzajomne prestriedat. nedavaj ich nikdy hrat sa spolu. ked je jedno dieta v ohradke, druhe daj do choditka a takto vsetky pomocky prestriedaj. ja nosice nepouzivam vobec. pre mna by to bola este vacsia zataz. mat dve deti naraz je velka natahovacka, ale moj organizmus si uz na to zvykol. kila mi idu dobre dole. ked som isla rodit som mala 85 kg a teraz po 10 mesiacoch mam 57 kg.
a este ak budes mat cas, skus si trochu pocvicit, aspon zakladne cviky, pomoze to. mam to vyskusane.
vela stastia.

mata2
6. nov 2014

ahojte,
zaujal ma prispevok vyssie,urcite suhlasim s tym,ze deti potrebuju pevny rezim a pravidelne "ritualy",teda aj predspankove..dava im t pocit istoty a zaspavaju pojnejsie..
ale nesuhlasim s vetou,"nedavaj ich nikdy hrat sa spolu"..
mam 2x dvojcata,a nikdy som ich nerozdelovala,vzdy sa hravali spolu,ked boli mensi tak aj v jednej postielke,ohradku sme nepouzivali,mali pre seba vyhradenu samostatnu izbu na hranie ,dvere sme zlozili a maju tam detsku medzidverovu zabranu...

kedze manzel chodi na tyzdnovky,a na deti som prakticky sama,tak v oboch pripadoch som deti uspavala naraz vo vajickach.ked zaspia,tak ich prelozim do postielok a hotovo.cele uspavanie mi netrva dlhsie ako 10minut.prve minuty uspavania sice este venuju "rozhovoru" medzi sebou,ale po chvili sa upokoja a zaspia... 🙂

simaaprilova
29. aug 2016

@dasenka26 je to starsia diskusia ale skusim sa opytat ci sa zmenilo to zaspavania a po akom case?ja mam sice len jednu slecnu a aj som si uz zvykla ked cca kazde dva mesiace sa jej menil rezim(vypustala z dennych spankov) tak zvykla nekludne spat. Len sa prehadzovala ziadne extra vyvadzanie.ale teraz ma 10mesiacov,stale pevny rezim len teda sa jej menil pocet dennych spankov co je myslim normalne a teraz mam pocit ze tiez vypusta jeden spanok.spi doobeda od 8:30 do 10:00 potom od 12:30 do 14:00 a zvykla si okolo 16tej potiahnut ale uz len pol hodinku.a problem je ten ze do teraz zaspavala pri mne do par minut bez problemov.s radostou chodila,mojkali sme sa a krasne zaspala a teraz?chce lozit,stavat sa,vrieska jak o dusu(ale ani jedna slza sa jej nevykotula)....vidiet ze je to nasilu.ale ja ju nepustim.drzim ju pevne az kym sa neukludni(vacsinou to trva 10min potom si uvedomi ze nema inu moznost).je to mozne ze skusa ci jej dovolim zostat hore alebo je to tym ze sa akurat stavia a uci sa chodit a nevie to spracovat?zatial to spravila tri vecery za sebou a vcera a dnes uz cez denne spanky.

marieta777
29. mar 2021

@dasenka26 dobrý večer , vidím , že článok je veľmi starý , ale mame tento problém s našimi dvojičkami . Prišli ste na to ako to vyriešiť ?
Ďakujem