Problémové večerné zaspávanie štvormesačného bábätka

ivuka
17. okt 2016

Ahoj, chcem sa spýtať či mi vie, niekto poradiť ohľadom problému s večerným zaspavanim u našej 4mesačnej dcérky. Niekedy cez deň spinká aj 3-4 hodinky ale to len vonku v kočíku a vnútri mi vydrží max 40 minút aj keď ju nič neruší. Vnútri zaspinka len na fitlopte, na ktorú si zvykla keď mala koliku. Najväčší problém nastáva večer. Snažím sa už u nej viac ako mesiac vytvorí režim na večer, že po bdení cca po hodinke a pol čo vychádza zhruba o 19:00+- ju okúpať a nakŕmiť a uložiť spinkať. Môže byť akokoľvek unavená, zobudí sa po cca 40 minútach a zase je hore ale to už ostane hore aje do 23-tej unavena a nervózna a nechce spinkať. Telo by aj spinkalo ale ona nie. Potom okolo polnoci sa nám to podarí ale to už ja mám dostal a bolí ma chrbát na lopte.
Ako by som jej mohla posunúť ten spánok aspoň na 22:00? resp prečo má taký problém zaspinkat?
Zúbky nám 2 spodné už vidno ale ešte sa neprerezali. Ďakujem za rady

ivuka
autor
18. okt 2016

A ešte chcem doplniť, že v noci už keď zaspinka tak sa budí cca každé 3hodinky na papanie a pokračuje v spánku. Občas sa stane, že sa preberie a aj to by som chcela poradiť ako robiť aby sa neprebrala úplne a nemusela som ju zase uspavať a cakat cca hodinku kým sa unaví

tomasko27
18. okt 2016

@ivuka Ahoj.Kupete sa kazdy den?Moja bola taka ked sa okupala vecer a ked sme sa vecer nekupali tak zaspala v poho.A viem aj od inych mam ze ked okupu deti tak zle im zaspavaju.Moze to byt v tom a mozno ma take obdobie.Tiez sme presli roznymi obdobiami.Zaspavala v noci sama teraz ju musim uspat na rukach inak nezaspi a uz to robila tak a potom prestala a zaspala sama.Mozno sa malo napapa nanoc a ju to zobudi a nevie zaspinkat znova.

tomasko27
18. okt 2016

@ivuka Tiez sa snazim ju neprebrat v noci ,nezasvietim len take male svetielko mame ani sa s nou nerozpravam a aj tak sa preberie a sama nezaspi len ju musim na rukach uhojdat.Uz ani neskusam ze ju dat do postielky a cakat ci zaspi sama lebo sa este viac preberie ale ju hned uspavam na rukach.

ivuka
autor
18. okt 2016

@tomasko27 ďakujem za radu. áno kúpeme sa každý večer cca okolo 19-tej a potom už len papat a chcem aby spinkala ale to nehrozí. vidíš, môžem to skúsiť tak teda, že ju okúpať behom dňa alebo tak, co to spraví a uvidíme. Tým, že by sa málo napapala to asi nebude lebo je veľký hladoško a vždy sa riadne napapa a kojim ju tzv.na požiadanie

ivuka
autor
18. okt 2016

@tomasko27 ved aj my sa snažíme len pri mini svetle a bez emócií a prihovarani ale občas aj tak sa preberie. a potom tak ako píšeš, musíme sa taktiež uhojkať.

tomasko27
18. okt 2016

@ivuka Skuste sa vecer pred spanim neokupat,niektore deti to rozrusi.Ma napadlo ze aj moja ked bola mensia a sa vecer okupala,tak tazko zaspavala a po chvile bola znova hore a uz problem zaspat.

ivuka
autor
18. okt 2016

no tak dnes to skusime a som zvedavá riadne. inde veľmi asi dôvod nevidím, nakoľko nezáleží ako cez deň spinká, či veľa alebo málo

tomasko27
18. okt 2016

@ivuka No cim je viac unavena a nevyspata tak tazko zaspava. Niekedy mi spi cez den 3krat po 30-40 minutach co mi pride dost malo a vecer sa tiez moc nehrnie do spania a o 1-2 v noci je uz zase zobudena

ivuka
autor
18. okt 2016

@tomasko27 tak to ano. aj my zhruba vydržíme hore cca hodinku a potom je pravý čas ju ísť uspinkat lebo potom je to väčší a väčší boj.

delmondo
18. okt 2016

A ako ju kojis v noci, po leziacky? Spí s tebou? Nezaspi ti na prse?
@ivuka

kp7333
18. okt 2016

Skus ju vecer uspavat inym sposobom ako cez den, aby sa naucila rozlisovat denny spanok od nocneho. Napriklad cez den ju mozes uspavat v kociku, pri svetle,na lopte, ale vecer vzdy ulozit do postielky a po tme. Idealne, ked ju naucis zaspavat samu, lahsie potom zaspi, ked sa v noci zobudi. Po vecernom kojeni sa spolu chvilu pomojkajte, pripadne jej zaspievaj alebo pusti uspavanku a cca po polhodine uloz do postielky a odid z izby. Zo zaciatku si poplace, ale casom si zvykne. Mozes jej dat cumel a nechat v posteli svoje tricko, aby citila tvoju vonu a nebala sa sama. Hlavne ziadne svetlo,ani v noci pri kojeni. Vacsina deti je zo svetla pomylena, myslia si, ze je den a uz maju odspane.

ivuka
autor
18. okt 2016

@delmondo kojim ju len po leziacky a v noci pri riadnom sere. väčšinou mi zaspinka pri kojeni v noci

ivuka
autor
18. okt 2016

@kp7333 cez deň ju väčšinou uspavam vonku v kociku, výnimočne na lopte ale to len keď nestihnem vystihnúť, ze je už unavena. večer vždy na lopte, lebo to už neviem ako a co keď vidím aká je unavena a aj chce spinkať, no občas sa začne krútiť ako by nechcela byť na rukách ale keď ju dám na posteľ tak je to hrôza.
je naucena spinkať s plienockou, ktorú mám podloženu pri kojeni

mersy1
18. okt 2016

Presne to iste sme zažili pri synovi ked mal 4 mesiace. prve 3 mesiace večer kolikoval tak bol naučeny len na ruky, fit loptu no potom plakal aj hodinu kym zaspal a opakovalo sa to dookola skušala som všetko ritualy kupanie. potom som ale niekde čítala že dieta ma ist do postele neunavene čo bolo pre mna nelogicke ale vyskušala som pol hodinu skor no i tak plakal potom hodinu a nič to neprinieslo tak som to vzdala. Raz ale manžel bol na služobke a bolo nam dlho tak som ho skor okupala obliekla do pýžamka s tým že sa pomojkame v posteli a potom zas začne peklo. položila som ho zhasla svetlo a zrazu som videla ako sa uklada ako sa mu začína driemat trošku zamurkal tak som ho zobrala na ruky znova položila a on kludne zaspal bolo pol šiestej a spinkal aj v noci len na kojenie sa budil a hned zaspal. odvtedy som ho davala skor niekedy aj o 5 a spal do 6-7:30 rano. Nenaučil sa zaspavat hned sam ale ked išiel skor trvalo to max pol hodinu a neplakal ako diví len tak pomurkoval. Pri zaspavaní som ho položila ked sa ozval zobrala na ruky ked sa utíšil znova položila tak sa to opakovalo najprv 100x potom 50x potom 20x až sa naučil že po večernom kupkani pomaznaní sa svetlo zhasne nakojí sa a šup do postielky(na prsníku zaspat nevedel) Asi od pol roka už zaspaval a zaspava sam ma 16 mesiacov a nikdy sme metodu vyplakania ani nič podobne neuplatnovali. chce to nervy a netvrdím že každe dieta je take no na mojho to zabralo. Dokonca si vyžadoval (tým že začal byt okolo 5 večer nervozny) aby sme prišli do jeho izby a začali jeho rytualy v jeho izbe už bol spokojny.Bolo to dost obmedzujuce lebo od všadial sme sa museli o pol piatej ponahlat no vedela som že ked pojde o 7 spat bude ešte hodinu plakat. Velakrat som to mala od svokry vytknute že je to hlupost že kde by ona došla keby tak musela s deckom utekat domov o 5 atd. ale ja som vedela svoje a viem do teraz. aj na obed musel zaspavat na svoju hodinu a trvalo to tak do roka, ked sme to prešvihli bol velmi uplakany a nevedel zaspat. Teraz už ho viem aj potiahnut bojuje napriek unave a zaspí bez plaču.No neviem ti zaručit že to platí na každe dieta.

delmondo
18. okt 2016

@ivuka mne pri uspavani pomohla hacka, zavesna hojdačka. Keď sa žala budit po 40 minútach, len som pohojdala a ona preslaa do ďalšieho spánku. No v noci som ju tam nenechávala