Ahojte maminky idem si po názory, rady ak máte s podobným problémom skúsenosti. Mám takmer 6 mesačnú dcérku (5,5 mesiacov). Pri večernom uspávaní nie a nie zaspať, vidím znaky únavy, čas kedy chodí do postele, večerne rituály, predvečerny pokoj na spracovanie celého dňa, denne spánky,... Všetko v poriadku. Len to večerné uspávanie. Spustí plač, začne sa vzpierať, krčiť, aj na rukách, ani prsník. Vôbec nerozumiem čo sa stalo alebo deje. Niekedy mi to príde akood bolesti pocvičíme s nožičkami niekedy pomôže (na chvíľku) niekedy nie. Pomasirujem aj ďasienka ak náhodou zúbky ale je to podobné Skúsila som aj neskôr dať spinkať žeby sa jej ešte nechcelo no opakuje sa to iste. A vždy plač spustí či mi už predtým zaspala alebo ešte nespí zhruba okolo 20smej. Úplne tapem, mali ste niektorá niečo podobné? Naozaj ju môže bolievať bruško/ďasienka vždy v nejaký čas večer? Alebo máme len takéto obdobie?? Poraďte čo ešte môžem skúsiť už sa trápime takto týždeň
@sono2 nie cumel nemáme, ale je mi zvláštne že keby cumlík tak prsník miesto toho ale nie, malo kedy. Áno iba večer, napríklad dnes mi zaspala viac menej na čas, no opäť sa rozplakala zobudila a bolo.. Vôbec nerozumiem zatiaľ sa v tom vôbec neviem vyznať a to ma trápi 🙁
Zaspíme napokon.. Ani neviem moc povedať ako No akosi sa upokojí. Ale to mi bola už aj spotená z toho všetkého, už som ju aj uhúšala na rukách alebo si dosť aj dlho poplače potom prestane a zaspí, alebo sa stalo ze aj sa vykakala poprdkala a naraz bolo lepšie čo mi je tiež divne lebo celý deň prdka.. Povedala by som ze nie je problém
Čítala si knižku Bez plienky? Prípadne poznáš bezplienkovú komunikačnú metódu? Ja na ňu nemám kapacitu, ale vďaka tej knihe som začala venovať väčšiu pozornosť cikaniu detí. Mám dve dcérky (8 mesačnú a 3 ročnú) a obe toto robili, keď si počúrali plienku počas uspávania. Jedno, či mali jednorázovú, či látkovú. A u oboch som zažila obdobia, že pri uspávaní som menila aj 5 plienok. Unavené, takmer spia a odrazu vresk, to nechcú ani prso, ani nič, len unavené vrieskajú. Až úplne zúfalé zvykli byť - potrebovali prebaliť a ja som ich namiesto toho išla dávať spať. Jasné, pred spaním im dáva suchú plienku, ale keď sa do nej stihnú vycikať, musím dávať znova suchú.
@zienka21 to vyzera na dojcensky strajk. Moj syn takto tiez reagovat a iba vecer.
@zienka21 . My sme mali presne to iste v tom istom veku. Jediny rozdiel je ze nas bol krmeny flasou.
Nam pomohlo predlzit cas bdenia pred vecernym spanim na 4 hodiny (dovtedy sme mali 3 hodiny) a zaviest pevny cas na vecerne spanie (dovtedy sme to posuvali hore dole aj 2 hodiny podla toho kolko spal cez den)
Ako dlho to takto mate? U nas to trvalo asi 3 tyzdne. Teraz ma 8 mesiacov a zaspi takmer vzdy bez placu ale zato sa casto budi ale da sa hned uspat bez placu. Nie je to sice uplna vyhra lebo sa casto budi ale pre mna je dolezite ze uz neplace. On plakal tak strasne ze sa vzdy spotil az z neho tieklo.
Tiez mu pocas tych 3 tyzdnov vyslo 6 zubov, takze neviem ci napravu posobili tie zmeny rezimu alebo fakt ze zuby boli vonku.
Dávať ju spať skôr?
@stanislavicenka 😳 o ňom som nepočula veru ...idem dačo teda pogoogliť
@andreatytler no u nas to zatiaľ sledujem týždeň. Tiež si vravím ze by to mohlo mat nejakú spojitosť so zubkami len nic nevidno😏 teda zatiaľ ale to nestačím podbradniky niekedy meniť🙈
@ivangeline aj to som skúsila zaspala pekne všetko vyzeralo ze by aj bolo... A tu prišla 8sma hodina... :/
@zienka21 Ani u nas nebolo nic vidno.
Ked mal 3 mesiace zacal vsetko zut s neskutocnym zanietenim a tiez sme menili podbradniky v jednom kuse. Kazdy tyzden som pozerala ze kde su tie zuby ale nic. Ani opuchnute alebo hrbolate dasna. Ani teploty, hnacky... nic.
Potom ked zacal s vecernym placom si zacal suchat nos. Casto sa mrastil, hlavu dole a smatral si pastickami okolo nosa. Este 2 dni pred tym ako zuby vysli, nebolo v ustach nic vidiet. a potom bac.
Aj my sme skusali dat spat skor... zaspal ale potom sa zobudil okolo 21:00 a zase plakal aj vyse hodiny.
@zienka21 aha, takže tak. Tak skúsiť sa pripraviť nejako na tú 8 hodinu. Hneď utisovat? Zobrať k sebe ešte pred tým, ako to celé začne? Nejaké šumenie pustiť alebo čosi...neviem ako zaspavate. XD Proste robiť všetko pre prehupnutie do spánku. A trvá to dlho? To vieš, ako to prišlo, tak to aj odíde. Ber to s ľahkosťou a hlavne nádejou. Čoskoro je potom. 😀😀😀
@zienka21 V tej knižke písali, že dieťa nechce vylučovať do hniezda - plače a robí scény v šatke, v nosiči, pri kojení, u mamky v náručí... Prebaľovanie a kontrola plienky je prvé, čo robím pri plači a nepokojnosti a v 80 % prípadov "nevysvetliteľného" plaču ide práve o mokrú plienku. Alebo že im trebalo čúrať - skontrolujem, suchá plienka, ale do 3 minút je mokrá. Prípadne podržím nad nočníkom/umývadlom a malá sa vyčúra.
@andreatytler oh tak to naozaj veľmi podobne ako u nas..😏 kedy vam potom zubky vyšli? Zintenzivnovalo sa to? Alebo hup z ničoho nič?
@zienka21 problemy s vecernym zaspavanim zacali okolo 6 mesiaca. Po 3 tyzdnoch som aj pisala sem na forum... podobny prispevok ako ty... nic sa nestupnovalo... slintal a vsetko hrizol tak ako vzdy. Jediny rozdiel bolo to suchanie nosa. Potom jedneho dna zuby bolo vidno asi tyzden po tom co som sem pisala. Zacali sme s tym rezimom a po 2 tyzdnoch uz zaspal bz plakania. Aj stale to funguje ale teraz mame problem s castym budenim... myslime ze zase mu idu dalsie zuby alebo je nauceny spat na rukach a uz nevie spat sam v postielke dlhsiu dobu...proste stale nieco s tymito drobcami.🙂
Ťažko povedať. A ďasna by som nenatierala večer, podľa mňa jej to robí inú chuť v ústach. Ja som toto nikdy nepoužívala. Brucho podľa mňa už nie. Aspoň moje nebolelo už vôbec v tomto období, druhú ani na začiatku. A to len večer má tento problém? A nakoniec ako zaspí? Cumel máte?