Ahojte potrebujem radu..syn ide mat rok,pri každom spánku (večernom,obednom) musím byť pri ňom a drzat ho za bruško lebo inak sa otočí,postaví a nechce spinkať,popri zaspávaní ale zuri,kričí,nerváči že sa nemôže postaviť..neviem ako ho naučiť aby zaspaval sám,že ho položím do postielky a odídem z izby..posledne dni už nechce spat ani v postieľke iba s nami v posteli..myslim,že cela tato procedúra je pre oboch stresujúca
@reabullow nič v zlom ale to že ho nechávate pri vás Vám síce na tu chvíľu uľaví ale robíš to najhoršie čo môžeš.... neskôr budete ľutovať
Moja tiež mala začiatky ťažké ale prisaham a to ma o chvíľu 3 roky ani raz s nami nespala ;)
@reabullow aj moja vrieskala a mala nervy - prešlo. Proste ja som pracovala od začiatku a musela som s avyspat- povedala som si že raz prestane a neraz som aj plakala a dnes- aj keď ma tu budú mat za bezcitnu mamu asi- NEĽUTUJEM 🙂
My tiez tak uspavame v poslednej dobe
Najnovsie si lahneme aj s muzom, tvarime sa ze spime😁manzel aj zaspi😀a maly skace aj hodinu medzi nami a potom odpadne. Prelozim ho do postielky ale vacsinou nadranom je zas spat. Vyrevat som nechcela nechat aj tak by to nepomohlo..verim.ze casom sa to zlepsi. Hlavne som zmenila ja svoj postoj lebo miesto toho aby som hodinu stresovala a kricala na dieta nech nebeha po izbe a nervacila preco nechce spat tak si proste kludne oddychneme😊ked to inak nejde tak aspon bez stresu
@selest presne takto aktuálne fungujeme,už s nim ani nebojujem rovno ho dám ku nám do postele tulime sa a zaspinká..ale na druhu stranu sa ja skoro vôbec nevyspim pretože ma vytláča aj velky aj maly chlap a neraz som sa ocitla na zemi😃nemám to srdce ho nechať plakať -lebo na jednu stranu takýto maličký je len raz a milujem ked ho mam pri sebe a na druhu stranu nám to začína zasahovať aj do spánku,intímneho života a podobne
@malinoismum preco by to bolo najhorsie?? moj maly snami spava od narodenia nevidim ziadny problem
Môj malý skoro 14 mesačný to ma podobne.. Keďže v septembri rodím druhé dieťa tak som ho chcela naučiť spinkať samého.. Od spania spolu v posteli som ho dala do postieľky ale tú som úplne dala ku sebe.. Nech ma cíti, vníma že som vedľa neho.. A teraz po 3 týždňoch som dala postieľku ďalej, ku stene.. Toto je tretia noc, stále skúša a plače ale vidím ze to je taky plač že trucuje 😀 to aby zaspal bezomna v izbe sa mi asi nepodarí 😀😀😀 Nemám srdce ho počúvať revat. Ale aspon takto.. Ze postieľka je dalej. Keď sa narodí malé a bude bližšie primne tak nech už je starší naučený že spinka trosku ďalej
@reabullow ano no to ja poznam. Zaspinkat ho necham s nami ale striehnem vzdy a akonahle zaspi tvrdo, ide do svojej postielky lebo ja sa s nim nijak nevyspim. Ale on potom.celkim dlho spinka v postielje vacsinou skoro az do rana. Tiez cakam na to kedy pride ta chvila ze mu dam vecer pusu na celo a on sam zaspi v postielke😂 Ale pravdu povediac ja nikoho takeho osobne nepoznam komu by dieta tak lahko zaspavalo v tomto veku. Aj na nete som precitala rozne rady ako naucit dieta same spat ale moje dieta na to nejak nereaguje. A zas taka niesom ze by som ho nechala plakat v postielke on by mi odtial aj tak vyskocil a ja ked ho pocujem revat tak mi pukne srdce. Niekedy mi poobede tak zaspaval ze som mu pustila zvonkohru a nahadzala knizky do postielky a on ako cital tak zaspal. Ale uz ani toto nefunguje..
@selest do nejakych 6 mesiacov zaspaval v pohode sám potom začalo držanie ruky v postieľke potom sa pretacal tak už bolo držanie bruska a posledne mesiace zuri až kým ho nevezmem ku nám -a ak sa mi podari ho uspat v postieľke tak okolo 1 rano sa zobudí a tlači sa ku nám a nedá mi to srdce nevziat si ho
@xjakubikovak ajoj myslela som to tak že sa nevyspíte a dieťa si vás cvičí ako chce 🙂 som rada že aj keď máš iný názor tak neutocis... to tu na koniku nieje bežne 🙂
@xjakubikovak a ak sa smiem spýtať ak dieťa ide buvat napr o 7:30 to idete aj vy? 😄
@reabullow a po zaspaní vo vašej posteli ho nevieš presunúť do jeho? Či sa zobudí?
No môj ma skoro 2 roky a cez deň nezaspi inak, ako v nosiči. Skúšala som všetko možné, ale on radšej nebude do večera spat.Aj v nosiči je to uspavanie už katastrofa. Večer zaspí pri nás v posteli, prenesieme do postieľky... Najnovšie aj tak v noci o pol jednej ho musím dať zase k nám, lebo mrnka..
@jaja23 prepáč ale to je na slaktrafenie;( ved si ani neoddychnes... ako som písala vyššie Já som pracovala aj keď najprv z domu do cca 2 r....
a to prečo si si ho tak naucila ? Moja sa pýtala sama do postele a aj večer je to tak doteraz. A svätý kľud
@malinoismum no ked mal pol roka a išli zuby, vytiahla som nosič. Do vtedy nechcel o ňom ani počuť. Odvtedy tak zaspáva. Už dom skúšala dat ho do postieľky, ale vydržala som hodinu a pol, ako sa tam kotulal a išiel zas do nosiča. Ako hovorím, on bude radšej hore do večera. Dúfam, že sa to čoskoro zmení. Večer vie zaspať na posteli, ale musíme byť pri ňom. Vždy si hovorím, že aj tak raz príde čas, keď ma bude posielať preč 😁
@jaja23 no dúfam veru, lebo takto by som ja nemohla fungovať. My sme nosič mali zabalený je doteraz asi ho hodím do bazařrika niekedy aj som naň zabudla ani raz som ho nemala - kamarátka zasa úplne inak- ta to mala miesto kočíka🙂
@reabullow snad ta potesim nadejou, ze je to len obdobie. Nas spaval do 8. mesiaca sam, potom od 8. do 11. mesiaca robil to, co tvoj, ale vecer, cez obed zaspaval sam. A zrazu to preslo a nemal problem. Skusila som ho nechat sameho zaspat najskor pri odostretom okne, aby mal svetlo, lebo som mala pocit, ze ma strach z tej uplnej tmy. A fungovalo to. Po par dnoch som prestala nechavat odostrete a ani si to uz nevsimol. Odvtedy zaspava sam stale. 😊
@malinoismum teraz mam sice take obdobie ze xle spim ale predtym to bolo uplne v pohode, ani neviem vacsinou ked pyta mlieko. Nie, uspim ho a odidem z izby 🙂
@janapeterjana nezobudí sa hneď ale nadránom vždy a doslova plačom prosí aby mohol ísť ku nám
@reabullow myslim, ze je este malicky na to, aby porozumel, ze ma spinkat bez teba, nas syn zacal spavat v postelke sam okolo 20m, ze to chapal..dcerka v jeho veku vymysla, takze chvilku sa darilo ju nechat v postielke a po mesiaci nechcela vobec, takze je naspat v posteli. Mas to tazke, no skus to zobrat tak, ze o rok uz mozno naozaj bude spat sam a kazdym rokom ta bude potrebovat menej a menej pri sebe. Ved bol s tebou tak dlho, myslim, ze v jeho veku este potrebuje maminu istotu. A zapriahni aj muza, nech sa striedate. Nikde neni napisane, ze ho musis uspavat iba ty.
@reabullow napodobne, uplne presne rovnako sa sprava aj moj ročný syn. nezaspi inak iba tak,ze lezim pri nom a drzim ho az kym zaspi. vecer ale zaspava sam,to uz ma v sebe od narodenia taky ritual ze po kúpaní a mliecku ide spat,to uz vie ze sa spinka. ale obedne spanky des a hruza fakt. Tak uz neriesim a lezim pri nom. do 10-15 min zaspi,lepsie ako ked som ho nechavala v postielke a on aj 45 minut vrieskal a napokpn aj tak nezaspal. Ked bude vacsi tak uz pochopi aj sam,ze spinkat moze aj bez mamky,uz sa mu to bude dat vysvetlit (aspon teda dufam ze to pochopi :D ) Teraz je este malicky