Kedy mi toto klbko začne spávat? Od 7 mesiaca ide nočný spánok dolu vodou. Zúbky ma 2 a uz 3.5 mesiaca ziadny iny nevysiel takže tým to nebude. Zacal sa casto budit ( spi somnou, je kojeny). Budil sa tak 5-6x no teraz uz to dal na pol hodinky, pokusili sme sa odstavit od nocneho dojcenia no uz je to cez 2tyzdne a v noci aj 3h preplace. No uz aj ked mu teraz prso ponuknem nezaspi len sa mrvi mrci prehadzuje po chvilke plac. Skonci tento boj niekedy?
@adriana151 Ale jemu tie zúbky predsa len môžu ísť to že mu ešte nevyšli neznamená, pretože bábätká ich tam majú všetky len sa tlačia von 🙂
@luba41 cez den sa dojci na uspavanie doobeda a poobede a pri prebudzani + vecerne uspávanie. Pritom kontaktu nema malo nakolko je " nekocikovi" cize sa nosime. A to aj 3x denne po hodine vonku.
@lea299 nevylucujem s istotou nic len uz je clovek straaasne vycerpany s tolkeho nespania. 3.5 mesiaca ziadny zub mi prislo vela.
@adriana151 dobra sprava je, ze skonci 😊
Ale tiez si rada precitam rady 😊 Kedze moj 11 mesacny to robi tiez. Urobil si zo mna dudel 🤦♀️
@adriana151 Jasné to ja všetko chápem, ale niektoré detičky také obdobia majú a musíte to len vydržať a spať aj počas dňa ak sa dá 🙂
@adriana151 lenže to je pre 10 mesačné dieťa príliš málo dojčení v tomto veku..ono chce viac , pre neho je prsník kontakt, ak ho nemá cez den, dohána v noci.. na vysvetlenie..
@luba41 zalezi od dietata, moja mala sa v takom veku od denneho dojcenia odstavila...
@adriana151 treba asi skusat, mozno cez den viac prikladat a mozno skusit nechat spat s tatinom, ci sa aj tak bude budit. neviem, kolko spankov ma cez den ,ak ma 2, mozno skusit len 1, bude viac unaveny v noci (nase obe deti v cca 10-11 mesiacoch presli na jeden obedny spanok). pripadne zmenit spanie, viac alebo menej zakryt (ked sa mrvi, mozno mu je teplo/zima), vyvetrat, ine pyzamko skusit... ale ano, prejde to, je to sice asi vycerpavajuce (pisem asi, nasi spali celkom ok), ale moze byt aj horsie - to si ja hovorim stale, ked mam pocit, ze sa uz z niecoho blaznim 😀 napr. take nespanie kvoli horucke, bolesti, kaslu... ☹
@zabina27 ved nech jedáva - v 10mesiacoch dietatu stačia 3-4 jedlá.. ale príkrmy nemajú nahradit dojčenie..v tomto veku ide stále o o častost, aby dieta "nezubudlo"..teda dojčit pri vstávaní, pri zaspavaní, pred jedlom, po jedle - vtedy dieta nezabudne to, na čo ten prsník je a neodmieta ho a "neodstaví sa"..
x
@luba41 dojcit pri zaspavani je najlepsi sposob, ako dieta naucit zaspat len a jedine na prsniku. A potom tu zeny vypisuju, ako sa dieta budi 14x za noc a ako su nevyspate...ako nemozu ist von, lebo manzel dieta neuspi, lebo nema prsnik... atd atd. Sorry, nedalo mi 😈
@adriana151 neviem ci je to dojčením, ale moj ide mat 15 mesiacov, kojeny nie je od 6 a teraz sa začal budiť o 23:00 a plače asi 2 hodky, zaspí tak o 1:30 prinajlepšom. A to sa budil už len 2x na mliečko v noci. Zrejme sa to u detí takto mení. Dúfam, že nás susedia nezazaluju, lebo malý plače neskutočne a neviem prečo. Horšie je, že sa pýta k mužovi na ruky iba, ten ho nevie ukludnit, tak sa to predlžuje. Ja ho musí zobrať nasilu a uspať. No dúfam, že to čoskoro prejde. Držím palce.
@simsalabim a načo je prsník žene pri dojčení, na okrasu? slabé povahy si možno sťažujú.. tak nemajú mať deti, ak sú im deti na príťaž..tie čo vedia na čo prsníky majú a majú to vyskúšané", tak si nevedia vynachválit sposob uspávania..a deti s flašou a cumlom sa nebudia? aj 3 rokoch bežne..ked si prečítaš príspevky, tak práve tie si ovela viac sťažujú na zarábanie UM a strkanie cumla a nočné revy..či to je už normálne? nedalo mi ..
@luba41 no ja som dojcila obe dcery do 18 mesiacov, ale zaspat na prsniku som im nikdy nedovolila, ani ako novorodencom. Padali im viecka - bradavka sla von. Par dni sa certili, ale potom to pochopili. So zaspavanim sme nikdy problem nemali. Ak sa aj v noci zobudili, bez problemov opat zaspali. Od 6 mesiacov v noci nepapali...dojcit sa da aj bez toho, aby zena bola cumlom 😉
@jaja23 mozno fakt tie podnety alebo neviem no, snad to coskoro prejde ked uz to trva 3.5mesiaca s pohybov mu chyba uz len chodenie este to ho mozno rozhodi a potom uz len to uvedomovanie si veci. A to ked clovek nevidi ako napr sedenie stvornozkovanie tak nevie.
môže byt normálne vývojové obdobie..neplatí čím staršie dieta , tým menej sa budí.. znížili ste počet denných dojčení? ak ano, , tak si to dojčenie vynahrádza v noci- pravdepodobne mu chýba ten " denný kontakt"..