Dobry vecer chcem poradit ,moj mesacny syn posledny tyzden kazdy vecer sa napapa a velmi place ,chcem ho dat odgrcnut-niekedy si odgrcne a niekedy nie.neviem ho utisit.utisim ho len na prsniku a na nom zaspi.nechcem ho uspavat na prsniku.
@andulah tisit inak ako prsnikom, na to iny recept nie je.
Bud rada, ze ti na prsniku zaspi. Ked vies, dojci po leziacky, oddychnes si pri tom, jak zaspi, tak ho odcucni. Pre dieta v tak malom veku si jedina istota ty a tvoj prsnik. Ber to ako vyhodu a nie zataz. 🙂
@andulah ja odporucam cumel. ziaden prsnik! lebo o 3 mesiace tu budes pisat to, co aktualne riesi mamicka v inej diskusii, ze je v noci kazdu hodinu hore, lebo maly chce kazdu hodinu prsnik a inak nezaspi. dojcila som starsiu, dojcim teraz 3-mesacnu a obe ako mesacne uz mali davno cumel. a v pripade nepokoja, ci v noci zuzlaju cumel a nie moju bradavku. a nevstavam kazdu hodinu, ale 1-2x za noc.
@andulah je velmi maly, 4 tyzdnove babatko, najlepsie je robit to co chce on... to sa vsetko casom zmeni este 200x....minimalne prve 3 mesiace su take, ze kazdy den sa nieco meni a to co ho naucite dnes, zajtra mu bude jedno, dieta si prve tri mesiace neosvoji ziadny zvyk, az po 3 mesiaci sa zacina formovat ucenie zvykov, rezimu alebo ako by som to spravne nazvala. Zatial je zbytocne ho nieco ucit/oducat... babatko len spi, ked bdie tak urobi potrebu, vidi rozmazane, jedine co pozna je vas hlas, chvilku pobudne s otvorenymi ocami a zas zaspava, kedze stale papa, je normalne ze zaspi pri jedeni. Je to narocne, ale treba byt s nim, drzat ho, mojkat ho, krmit ho. Chapem, ze ho tak uspavat nechcete, ale ked to je to co chce a co mu vyhovuje, naco s tym bojovat, ked si to este nezapamata a nenauci sa inu asociaciu spanku, zbytocne si pokazite spomienky na toto obdobie. Moja ma 9 mesiacov a dodnes lutujem, ze som ju nemala na rukach castejsie ked bola malinka, ubehlo to a je to prec, uz je ina, inak zaspava, vsetko si dieta zmeni same ako chce. Vydrzte 3 mesiace, robte co si pyta babatko a potom rieste zmeny.
Pozrite si instagram lepsispanokbabatiek ... na neskor ked bude vacsi.... vacsina deti zaspava na prse, ine hojdanim na rukach, na fitlopte, v nosici... je to normalne, vsetky tak uspavame, dieta nevie zaspat bez nasej pomoci (existuje par vynimiek, ze polozim a spi, ale zbytocne sa na to upinat, nevieme pozadie ako to dieta "naucili" a nie je to bezne skor rarita). Drzim palce.
Aj ten plac je normalny. Deje sa to vacsine babatiek. Treba len hojdat, drzat na rukach, najst si co pomaha, probiotika, pesnicku, vsetko prejde. Hojdat v naruci a lubit.
@matkahelka nehnevajte sa, ale toto su presne tie rady, ktore nepotrebuje pocut mama 4 tyzdnoveho dietata. Nemusi byt clovek velky odbornik, aby vedel, ze ked malemu babatku, ktore pyta kazdy hodinu jest z nejakeho fyziologickeho dovodu...stimulacia prsnika na tvorbu mlieka, aby potom nevyplakavali mamicky, ze nemaju mlieko a dieta je stale hladne a piju vineu, kupuju 100 eurove senovky a benedikty a nepomaha to..date cumel, tak to velmi casto neni na osoh. Je vedecky dokazane, ze tvorba mlieka je zalozena na dopyte a drazdeni prsnika. To dieta v istom obdobi, co su prave prve 3 mesiace, sa bude pytat na prso castejsie, aby sa mlieko rozbehlo a ked mu namiesto toho na celu noc date cumel, tak branite celej tvorbe. V noci sa tvori najviac mlieka. Vsetko ma svoje dovody. A to som kojila ledva 2 mesiace, nie som ziadna kojaca sektarka, ale toto su proste vedecke fakty. To, ze vy ste dali cumel a kojili niekolko rokov, nie je nic len vasa skusenost. Mali ste stastie, ostatne mozeme zavidiet spanok v noci aj laktaciu. Aj ja som dala cumel a skoncilo kojenie po 2 mesiacoch, tak potom si moze mamicka vybrat. Moja mala umele mlieko od 4 mesiacov (odsavala som este, teda flasu mala od 2 mesiacov) a bola som hore kazde 2 hodiny. A mala aj cumel. Kazde dieta je ine. Skusenost je fajn, ale treba vediet aj fakty a pozadie toho celeho. Kojenie je prezentovane ako prirodzene a intuitivne, ale pravda je, ze je to narocne a take rady, ze daj cumel a bude spat, daj umele mlieko bude spat...som zivym prikladom, ze to nie je pravda 😎 cumel a umele mlieko a som hore v noci kazde 2 hodiny.
Po najedeni, ho treba dat do vyvýšenej polohy, aj späť , podľa mňa ho niečo tlaci
Ďakujem všetkým za rady a hlavne za tie z vaších skúseností
@andulah skúsiť cumlík, nosič, ruky, hladkať
Je veľmi maličký ešte