Dobrý deň, ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu, podobné skúsenosti. Mám 14 mesačného syna, kojeného, ktorý nedokáže zaspať bez prsníka. Keď som skúšala byť pri ňom, po najedení / večere aj po kojení/ a pri zaspásvaní nedať prsník, tak sa po mne śplal, hryzol mňa, alebo moje oblečenie. Ukončenie kojenia oddiaľujem pre jeho zdravotné ťažkosti, atopický ekzém a s tým súvisiace diétne obmedzenia. Cumlík na utíšenie mi odmietol , keď mu vyšiel prvý zub, v 7 mesiaci. Spáva s nami v posteli, a teraz má také obdobie, že v miestnosti nevydrží ani chvíľu sám. Hľadám iné možnosti ako je "metóda" vyplakania. Poprosím naozaj len rady, nepíšem tento príspevok, aby som čítala nekonštruktívnu kritiku. ďakujem
Jedine riesenie je pekne sa s tym zmierit a vydrzat az to prejde. Ak dieta pri tebe spi v posteli a kojis ho na poziadanie, je to to najlepsie co prenho urobit mozes, ono to totiz potrebuje Blizkost, istotu, tvoju vonu, bezpecie. 14 mesiacov je malicko, ja som maleho vylucne na prse uspavala asi 2,5 roka, mozno ja viac, az kym sa naucil zaspat aj inak Tiez som mala krizy, ale prezila som to, proste som to brala tak ze to potrebuja a ze raz tomu bude koniec, tak dovtedy to nejako doklepeme takto. Odstavil sa sam az dva mesiace pred 5. narodeninami, islo to postupne vsetko, podla jeho tempa a potrieb A kebyze to riesim druhykrat robim vsetko rovnako. Viem, ze je to unavne, ale stoji za to vydrzat...
az dieta pride do veku ze sa s nim uz da rozumne dohodnut, lebo chape co vysvetlujes, tak sa daju robit kompromisy, dohodnut sa ze teraz mliecko nebude, budem ta cojaviem len skrabkat po chrbte, alebo ze dame si len trosku a potom budes spinkat sam...ale je tam podmienka ze dieta uz musi byt schopne chapat a akceptovat...kym toho schopne nie je, mozes tie zmeny zavadzat len nasilu a to asi nechces...
Bola som na tom podobne. Raz z toho vyrastie 😉 Ale vazne, skus zaviest vecerne kojenie nie v posteli, ze by mal tak zaspavat. Taky novy ritual, ze sa nakoji malicky na rukach, pomojkat sa a mozno precitat rozpravku a potom si povedat, ze sa ide spinkat a uz spinka aj "prsko" 🙂 Urcite nenechat dieta vyplakat do nepricetnosti... Ak sa bude dozadovat zasa pit aj pri zaspavani, skusit vysvetlit, ze mliecko uz nie je, ze uz vypil. Mozno skusit na chvilku dat napit a zisti sam. Mna to napriklad uz bolelo, tak som aj zapistala "au" a maly to pochopil. Mojkali sme sa, drzal ma pevne...trocha dlhsie to trvalo, ale zaspinkal.
Inak, moj syn ma 5 rokov a este stale ma potrebuje pri zaspavani a objima ma, alebo mi drzi pevne ruku 😀 A z druhej strany 8 rocna dcerka. Mne to nevadi, uzivam si to 🙂 Raz z toho vyrastu a mne to bude straaasne chybat 😉
ale ved to je este babo, este ho nechaj, ved si to uzi, ved toto je najjednoduchsi sposob ako uspat dieta
Môj názor je taký, že bez placu to nepôjde. On je na to prso zvyknutý a dozaduje sa ho a ešte je malý na to, aby pochopil, prečo mu zrazu prso berieš. Takže buď ho nechas vyplakať, čo teda nechceš, alebo ešte vydrzis a budeš uspavat ako
ekzém sa mu prejavil už v 3 mesiacoch, keď bol plne kojený, a zhoršoval sa, odborníci mi radili bezmliečnu dietu, aj som ju držala, ale bola bez výraznejšieho efektu. Mliečne výrobky mu nedávam, kravské mlieko isto nie, raz som vyskúšala ovčí jogurt, ale z toho mal reakciu /ekzém+opuch v tvári/, našťastie naša základná výbava fenistil kv. zaúčinkoval. S potravinami preto u ňho veľmi opatrne. Uspávať skúšal ocko, asi 3 večere, bolo to s veľkým plačom, a nasledujúce dni syn plakal, akonáhle ho vzal na ruky. A ako píšeš sasrnka už je niekedy to jeho cucanie až bolestivé...... ĎAKUJEm Vám za rady a hlavne povzbudenie 🙂
@lakka cucanie bolestive, ale cumlik ani za svet zobrat 😉 Tiez som takto skusala. Jedine, co zafungovalo bolo, ze sa nakojil a ked dlho cucal, tak som zjajkla, aby zistil, ze to ozaj boli a zobrala som prso. Potom som ho hladkala, mojkali sme sa a tak zaspavali. Nema vyznam takto ho posielat s tatinkom, lebo potom nebude chciet vobec k nemu ist. Maly to chape ako natlak. Jednoducho ta potrebuje.... Drzim palce a vela trpezlivosti. Neboj, raz to skonci, ale hlavne pocuvaj svoje dieta, ty najlepsie vies, kedy bude pripravene spinkat sam, kedy bude pripravene sa prestat kojit...
Akože nič proti, ale ja osobne si myslím, že takéto veľké dieťa by nemalo mať problém zaspať aj pri niekom inom, lebo ved čo ked mamička bude musieť niekam ísť napr. do nemocnice na pár dní alebo večer bude chcieť ísť na oslavu alebo niekam? To má stále trčať doma? Ja mám 14mesačného syna a v pohode mi ho uspí aj moj 17ročný syn, nakrmi, prebalí, všetko, čo treba a malého uspí rýchlejšie ako tatino. 😀 Aj mama občas potrebuje niekam vypadnúť na kafe. Joj, nepustite sa do mna, je to moj osobný názor. 😉
Na toto pomože jedine ukončiť kojenie podľa mna alebo teda nechať ocka, aby uspával malého on. Akú má dietu, je na niečo alergický? Lebo atopický ekzém mávajú aj deti, ktoré sú alergické na kravské mlieko, takže treba mu dať aj testy urobiť, kedže ho stále kojíš, tak možno sa tá alergia ešte až tak neprejavila. Mliečne výrobky mu dávaš normálne? Nemá po nich zhoršený ekzém? Skús si to odsledovať.