Problém so zaspávaním bábätka

samara9
19. aug 2014

ahojte dievčatá, mám otazku, môj malý nezaspi inak ako ked ho dam do vankúša resp. zavinovačky, čo chvla mu bude malý a čo potom???? vôbec neviem ako ho uspím...skusala som ho aj nechat len tak hladkat po hlave a prikryt dekou ale kazdych desaminut rozhodil rucickami a bol hore 😒 ☹ poradíte?

marllik
19. aug 2014

ja som to riesila ulitkou.. niektore babatka potrebuju byt dlho zavinovane a niektore lubia slobodu.. 🙂

sybo5
19. aug 2014

no tak ho dávaj do zavinovačky pokiaľ sa dá. Mojej malej už trčali nohy, z tej zavinovačky. V podstate som jej uvazovala iba telíčko, nohy jej trčali von. Potom som kúpila spací vak. Každý mesiac sa bábo mení, tak uvidíš, riad sa podla malého, co mu bude vyhovovať.

miskoskulko
19. aug 2014

@samara9 tie rucicky...to je Moorov reflex...ja som davala nasho do ulitky,pripadne do perinky...spaval vyssie,mal reflux a ako sa mi dvakrat dusil tak,ze sa nevedel nadychnut som ho neviazala ani nic podobne...takze som ho dala na brusko a spi tak v pohode...obcas grcne,ale to ho sledujem a ked tak utriem...niektore deti nechcu byt ani na brusku,tak musis len vyskusat 😉 vela stastia 🙂

kofoluska
19. aug 2014

@samara9 Ako radia baby, vyskusaj ulitku. Sije ich tu tato pani http://www.ulitka.sk/ a daju sa kupit aj tu na MK v bazare. Princip ako zavinovacka a pocit rovnaky - babatko je opat v stiesnenom priestore, na ktory bolo zvyknute z maternice.

mirkava
19. aug 2014

@samara9 najlepšia je klasická perinka, dietatko potrebuje pocit istoty a to mu dáva pevné zviazanie v perinke... nožky môžu trčať a dá sa používať dlho ;)