Problém so zaspávaním 2 ročného synčeka

susanni
28. jan 2013

ahojte mamicky a oteckovia. Mame problem so zaspávaním, ci uz poobede alebo vecer. Pred dvomi tyzdnami som zobrala syncekovi flasku a vtedy sa zacal nas problem. Odvtedy absolutne nechce zaspavat poobede a dokonca ani vecer. Poobede, ked uz je velmi unaveny, mi zaspi v naruci, ked sedim v obyvacke alebo na gauci, to zaspi ale vtedy, ked obvykle zvykol vstavat. Predtym vzdy dostal pred spanim flasku s kakaom a zaspal. A vecer to iste, predtym zaspaval o 19.30-20., ale teraz kym zaspi, je aj 21.30-22. Vymysla, kde by spal a nakoniec zaspi pri bracekovi (8,5 roka). On by vsak zaspal aj skor, kedze chodi do skoly, ale mladsi mu nedovoli. Po Vianociach sme mladsieho prestahovali k starsiemu do izbicky, vsetko prebehlo v poriadku, tesili sa obidvaja. No uz som vycerpala vsetky moznosti snad. Skusala som s nim spat v spalni v nasej posteli, v detskej izbe na velkej posteli, v jeho postielke, rozpravku sme citali, radio pustala, nechali sme ho sameho. Ked uz konecne zaspi, spi az do rana. Vstava pred 7., vacsinou so starsim bracekom, ked vstava do skoly, poobede zaspava teraz o 14.30 - 14.45, predtym zaspaval o 12.30, max. o 13. a spal dve hodiny, teraz ho budim, lebo by spal aj do 17. a vecer potom nezaspi ani do 22. Zo zaciatku je trosku mrzuty, ked ho zobudim, ale potom je uz dobre. Skusala som uz aj plysove zvieratko, co ma rad, ale nic nezabera. Poradte maminky a oteckovia, ak mate s tym skusenosti. Mam len vydrzat a cakat? ale dokedy? Tak pekne zaspaval, kym som mu tu flasku nevzala. Nechcela by som sa k nej vsak vratit, syncek lepsie zacal papat, nepije uz take mnozstvo, dokonca aj vody sa napije, co predtym nechcel, neprecika sa. Dakujem.

dendy1
2. feb 2013

Mám tiež 2 ročnú malú, akurát odstavujem od kojenia, tiež má problém zaspať. Zvažujem aj opäť kojiť. Ja by som mu tú fľašu asi vrátila, veď keď aj do 3r. bude z nej piť nič sa nedeje. Je ešte malý, okolo 2,5 r
bude viac prístupny na vysvetľovanie, skôr to príjme. A budete všetci spokojnejší, je to len fľaša 🙂

sylvia78
2. feb 2013

@susanni Ahojcek, ja mam drobca tiez dvojrocneho a teda este flasu mu nezoberiem, kojit som nemohla a mliecko mi z pohara odmiet a predsa som rada ked si vypije mliecka. Papat sice vela nepapka ale nevidiet to na nom, rastie ako huby po dazdi, ma 27mesiacov 104cm a 18kg. Neber mu flasu na to este mame cas tak ako pise dendy1. Ja mu aspon nezoberiem, este pockam. Dudlik nemame od 16mesiacov co som len rada a tak s flaskou pockam.

luciahromadkova
2. feb 2013

tiez mam drobca 2 roky, 2 mesiace, este kojim tak na obed prsko a spi, vecer, si da mlieko a zaspi neskor uz sam. spava zatial s nami v spalni, postielku ma bez bocnice narazenu na mojej strane, nad ranom sa budi pre mlieko, tak dojcim. rano vstava tak okolo 7,30, niekedy aj 8,00-8,30, a na obed chodi spat okolo 13,30, tak do tej 16,00, niekdy len 15,30, niekedy dlhsie. vecer zaspava tak neskoro ako vas 😠 . uz sa skracuje ten spanok, lebo niekedy uz detom staci aj 1,5 hod. to je normalne. ak mu nechces dat flasu, myslim ze len vydrzat, on si zvykne. 😉 ono aj na jar a v lete asi bude mat iny rezim, budete viac vonku, bude aktivnejsi a potom bude aj inak spat a vstavat. teda ja to neriesim, ale maminy vonku tiez rozpravaju o takych problemoch ako mas aj ty aj ja, takze asi je to v pohode. 🙂 Ja sa snazim to riesit tak, ze po kupani- to robi tato, citame /teda dost dlho niekedy 😠 a ja uz by som zaspala 😀 , on este vymysla../, potom kojime a potom sa snazim, aby uz spal, sice sa mrvi, este si pyta vodu a rozprava si, ale potom zaspi.... Akurat by som mohla este cosi urobit, a jemu to trva, ale zas si hovorim, ze uzijem si teraz potom uz bude vacsi, uz to nebude ,lebo mozno bude chciet pri zaspavani tatu 😀 /teraz nechce ani pocut/. tiez by som bola rada, aby drobec zalomil okolo 20,30 a mala by som viac casu pre seba 😵
nebudem radit, mam to doma 😀, akurat sa cudujem ze v skolke tí drobci zalomia o 12,00 a spia..../teda ako ktorí/, ale zas aj sa viac unavia, uz len ten hluk z poctu deti...myslim, ze je to len obdobie a chce to vydrzat 😉

mata95
2. feb 2013

nevidim dôvod brať 2r.dieťaťu flašu???....

susanni
autor
11. feb 2013

dakujem za prispevky vsetkym. @mata95 flasu som mu zobrala kvoli tomu, ze on ju dudkal hocikedy cez den len tak, keby to bolo len pri zaspavani alebo ze sa napije a odlozi, tak v pohode. Vodu z nej nepil, nechcel. Teraz z pohara vypije aj vodu. Ja som kojila do 19 mesiacov, vtedy sa odstavil sam, uz proste nechcel a vtedy sa vytvoril ten navyk na tu flasu, asi mu to islo rychlejsie, preto to vymenil, mozno mu uz stacilo alebo proste neviem. Bez flase sme nemohli ani na krok. Vtedy, ked sa odstavil, som urcite urobila chybu, ze som mu neponukla poharik, ale cas sa uz neda vratit spat. a vy este mate flasu mata?
V skolke zalomia preto, lebo maju svoj rezim, kazdodenny. No a to my celkom presne nedodrziavame, hoci sa snazim a myslim, ze tam bude aj pes zakopany ciastocne.
Vela veci som naraz od neho chcela a sa mi to vypomstilo. Mala som mu ju teda zobrat len na den a na spanok mu ju nechat. musim len vydrzat, dosla som na to, cim viac budem nutit, tym horsie.
Dakujem vam este raz.

susanni
autor
12. feb 2013

ahojte vsetky maminky, ktore ste prispeli. Poobedny spanok sa nam uz konecne dari dodrziavat, musim len dosledne trvat na tom, aby spal a nevymyslal. Obcas sa to nezaobide bez placu, ale ked sa zobudi, je kludny, proste ma dobru naladu.
A do izbicky sme ho prestahovali k bracekovi preto, lebo sam chcel, nie z nasej vole, ja by som si ho najradsej nechala pri sebe este, ale obidvaja uz chceli spolu spat. Oni sa velmi lubia a tomu som rada a dufam, ze to tak aj dalej ostane.
No a s vecernym spankom je to tak, ze si pred spinkanim precitame rozpravku a potom uz lezime, no musi byt aj starsi syncek v izbicke, co nie je problem, lebo aj on musi ist skor cez tyzden spat. Do 10 minut zvacsa zaspi a obcas aj ja s nim, musim tam vsak lezat, to mi ukazuje na postel, aby som ostala. No nie je to o 8., ale casom sa to upravi, nutenie nema vyznam. s tym daleko nepochodim. ked si takto vytvorime urcity ritual, bude to pre nas jednoduchsie a zaspavanie nas bude tesit oboch a nebudem mat z neho stresy uz rano.

5ninka
3. jún 2013

ahojte.tak ja som vyskusala vyplakat a pomohlo to na par mesiacov.Potom znovu nastupilo tulenie a hladkanie a dlhe hodiny pri malom,aby zaspal.Mne treba len dufat, ze sa dostane znovu do normalu a znovu zacne spat sam..... 😖