Baby potrebujem poradit ako dalej...mala ma 2 roky...od 18 mesiacov mi cez den nespava- rozhodla sa tak sama a neviem ju prinutit spat...chodila spavat vecer o 19 a rano o 7 vstavala.zvykli sme si ona vobec nebola cez den nervozna ci umrncana ..lenze uz asi 2 tyzdne robi to ,ze chodi spavat az takto okolo 21 a v noci sa budi okolo 2 a je normalne funguje aj do 6 rana....potom si pospi este do takej 9 a to je koniec jej spanku......cize naozaj strasne malo spanku a tie nocne buntosenia ma ubijaju.....co mam robit poradte????skusit ju dat samu spat do svojej izby???zatial spime totiz spolu....alebo poradte....
no mozno je malo unavena cez den, ja by som ju skusila asi viac fyzicky zatazit. neviem. skusam radit 😅
lenuska a ked sa o 2 zobudi, co robis ty? Rozhodne by som nezapalovala svetlo a nedovolila jej, aby normalne fungovala, cize aby sa isla s niecim hrat a podobne. Ked nemoze spat, ok, ale nech pekne lezi v posteli, teraz je noc, vsetci spia (mojim detom sa pacilo, ked som im vymenovala siroku-daleku rodinu, kto vsetko spi, vsetkych znamych z ihriska, a aj vsetky hracky 😀 ). Max. by som jej dala napit, ulozila ju nazad do postele, pohladkala, dala pusu a koniec, spime. Drzim palce!
Ahojky, tak mi máme tiež podobný problém s 19 mesačnou, pravidelne sa budí aj 3 krát za noc, dáme si ju medzi seba a tvárime sa, že spíme. Ona si síce spieva alebo rozpráva, občas zíde dole aj z postele, ale po chvíľke zaspí, Ak sa zobudí okolo 4 hod. ráno tak jej dáme mliečko/lebo ho chce/ a potom spíme niekedy aj do 7.30 prípadne dlhšie. Ešte sme nespali v kuse viac ako 3 hodiny a to trvá od narodenia. Cez deň pravidelne spí aj 2 hod., ale tiež prerušovane, čiže sa aj 2-3 krát stihne zobudiť a pritom, keď sa dá tak sme stále vonku, a malinká je stále v pohybe. Tak už len čakáme kedy sa konečne aspoň hodín v kuse vyspíne. Prajem pevné nervy.
moja mala ma dva a pol roka cez den nespi lebo ked spala tak zaspavala kolo 13 a neskor a dokazala potiahnut aj 3hod. ak by spala menej bola mrzuta zla a potom vecer vymyslala nechcela spat tak nespi cez den ale viac ako do 19hod. nevydrzi zaspi a tiez sa budi najcastejsie kolo pol noci tak spi s nami lebo do postielky ju nedostanem / asi 3tyz mame taky strajk/ a postel pre nu nam pride do mes. tak potom uvidime . inak suhlasim so zitaje zobudi sa o druhej pohladkat najlepsie nezapinat svetlo nerospravat s nou nebrat na ruky pokial je to prebudenie s placom snazit sa utisit moze to byt zly sen alebo nieco v telke nevhodne pre nu myslim spravy a pod.zaregistrovala. ked sa ti zobudi dnes v noci o druhej je to uz zvyk ze sa preberie a ty si s nou hore do 6 skus snazit sa nech nevstane s postielky tisko je povedat pekne spinkaj este je tma aj ocko spinka tisko malo by to stacit mozno poplace ale skus vydrzat daj napit vodicky alebo mozno sa budi ze chce ist na nocnik neviem v akej faze ucenia sa nachadzate. a mozes skusit dat s nou spinakt oblubenu hracku spinkaj napr. tisko este macko spinka.... ja kedze spi s nami staci ju pohladit obiat a spi alebo lezi a vstavame niekedy o 6 ale niekedy spi aj do 8,30hod. mame sice este cumlik 😒 toho sa neviem zbavit ☹
Ahoj máme podobný problém. Malá má tiež 2 roky a keď má ísť spať tak robí riadny cirkus. Cez deň spáva len občas a keď zaspí tak večer má problém zaspať. Vo svojej posteli zaspať nechce a keď ju vezme muž tak narieka a nakoniec príde za mnou celá upotená od náreku. Keď nespí cez deň tak okolo tej 21. sa uloží aj sama. Ale aj tak okolo 2 v noci buď príde zanami do spálne alebo plače na posteli pokial za ňou neprídeme. Veľmi ti neporadím už sme skúšali všetko možné a nič nezabralo. Aj cez deň sa unaví ideme na prechádzku alebo behá po dome. Je stále v pohybe ...a nič. Asi si tým musia prejsť a hádam potom bude lepšie. želám ti pevné nervy 😝