Problém so spánkom u 2,5 ročného dieťatka

danielads
3. máj 2016

Ahojte moje dieťa neviem uspať inak ako pri fľaške mlieka. Niekedy vypije aj 3 po sebe A nezaspi. Ale bez fľaše nezaspi vôbec chcem ju oducit keďže pôjde do škôlky A tam nebude mliečko. Neviem prísť ani na nejaký schopný režim. Kojila som 2 roky. Môže to byť tým? Mám už doma ďalšie malé bábo A je to horor. Som po sekcii A nevládzem už ani dýchať. 😨 😠 😒 je to veľmi energické dieťa ani babky S ňou nechcú tráviť čas 🤐 lebo je aká je. Baby pomoc čo robiť na koho sa obrátiť? Som V koncoch.

pribinak
3. máj 2016

V skolke sa to oduci sama, nech ju teda uspáva muz, ty musis byt pri babatku

jankapo
3. máj 2016

moznosti vela a predsa len jedna...vydrzat...nastavit pravidla a vydrzat....nevieme ake mas moznosti, ci je chlap ochotny spolupracovat...ja by som skusila ritual sprcha, rozpravka s mlieckom, 1 flasa max. a koniec...nevylieza sa z postielky....nenapisala si co robi mala ked nedostane mliecko, co znamena ze nezaspi...podla mna zaspi, len vydiera...teraz vygradovane narodenim "konkurencie"...ak nevie zaspat, mozno je to na nu skoro, mozno skusit ist spinkat neskor...tazko radit, vela faktorov vplyva na spanok.....ale 3 flase je strasne moc, ved to jej je mozno aj tazko z toho....toto by som obmedzila, nahradila to nejakym mojkacikom...chodte do obchodu, nech si vyberie nejakeho plysaka s ktorym bude spinkat...neviem...drzim palce! vela sil!

simsalabim
3. máj 2016

@danielads podla mna 3rocne dieta uspavat nemusis. To by malo zaspat samo. Rada jedina - urcit si postup, dieta s nim oboznamit a ako radi
@jankapo vydrzat aj jeby traktory padali. Inak mi neda - ak si kojila 2 roky, naco si potom dala flasu?! Ved pri smade pohar s vodou...ci aj na prsniku si ju uspavala?

timea7
3. máj 2016

@danielads šo sa týka škôlky, tým sa nestresuj, malá zaspí aj bez fľaše, bude vidieť, že nikto fľašu nemá, mliečko skrátka nebude a hotovo. Škoda, že si odstránenie fľaše neriešila ešte kým sa ti narodilo druhé bábätko. Teraz môže dcéra brať všetko oveľa citlivejšie, ako kým nemala súrodenca, Najlepšie by bolo, keby ju uspával manžel, nemá zmysel zredukovať počet fliaš, treba ju odstrániť úplne. Tri fľaše mlieka musia veľmi zaťažovať jej tráviaci trakt, tiež nechápem, na čo si s fľašou začínala, keď si dva roky kojila. No nič, pôjde to jedine tak, že fľašu odstránite zo dňa na deň. Najlepšie cez deň, aby bola pripravená, že fľaša skrátka už nebude a najlepšie v piatok večer, počítaj s tým, že bude minimálne dva večery revať. 😖 😖 😖 😖 Ľahni si ty, alebo manžel k nej, mojkajte sa, rozprávajte rozprávku, počúvajte hudbu, ale nepovoľ v žiadnom prípade. Ak rezignuješ po piatich minútach mrnčania a plaču, na druhý de§ bude revať dlhšie, lebo veď minule sa to podarilo....Nijaká iná rada neexistuje, alebo robiť fľaše mlieka ďalej, alebo sa pripraviť na to, že bude cirkus, keď budete odstraňovať zlozvyk, ktorý ste jej vytvorili vy.