Ahojte,
prosim Vas, ma niektora z Vas podobny problem? Stava sa mi , ze nemozem v noci vobec spat. Mala mi aj niekedy pekne spi, ale ja nie som schopna spanku, Ked sa mi aj podari, tak v noci, ked sa zobudi na kojenie, tak potom uz zaspat neviem. skusala som vsetko mozne uz, a stale chodim ako matoha. Mala ma skoro tri mesiace. V noci obcas vyvadza, obcas spi. Ako ste zvladali takuto situaciu? dakujem za rady 🙂 mlieko, sprchu,sedatif som uz skusala🙂
ahoj, ja som mala rovnaký problém....nemohla som zaspať, kojila som každé 2-3 hodiny...bola som stále nevyspatá a ani včase kedy by som mohla spať som nespala. Noc čo noc to isté. Časom sa intervaly na kojenie budú predlžovať a pospíš si dlhšie 🙂 Moja malá má dnes 3 roky a ja sa stále často v noci budím a neviem zaspať. Stále niečo..predtým kojenie, potom kolo 7-8 mesiacov sa budila o 1-2 ráno a do 4-5 sme sa "hrali", teraz ju pre zmenu stále zakrývam 🙂 Mať dieťa je úžasná vec :D :D Nedala by som ju za nič na svete..
🙂ani ja tu moju🙂 je to poklad🙂
Môže to byť aj pod vplyvom samotnej laktácie. Hormón prolaktín spôsobuje, že dojčiace ženy veľmi plytko spia. Takže predchádzajúce rady s meditáciou sú určite dobré, no a potom možno aj dojčiť v noci potme, alebo v prítmí, neprebaľovať dieťatko v noci, tak aby si sa moc neprebrala. Držím prsty 🙂.. musí to byť veľmi vyčerpávajúce!!!
@peppita a preco mas v noci zaznutu lampicku? Ja kojim vzdy po tme, poleziacky a malu uz potom neprekladam do postielky. Proste co najmenej ukonov, aby si sa neprebrala. Starsia dcera sa kojila v noci kazdu hodinu az do dvoch rokov. Spala s nami v posteli, casom sa naucila obsluzit sama, niekedy som sa ani nezobudila na to, ze kojim ;)
Meditaciu si neskusala? Upokojit dychanie, sustredit sa iba na dychanie. Na nete najdes kopec navodov. Skus obmedzit cez den telku, pocitac, mobil, tablet... a vela pohybu na cestvrom vzduchu.