Ahojte, mám taký problém s dcérkou nechce mi poriadne spávať a stále mi pripadá hladná má len mesiac... A aj keď zaspí tak len na chvíľku... po pravde už to moc nezvládam ... prosím poraďte
@monika093 Ak ju kojíš, nemusí byť hladná, možno chce len prsník...Čo sa týka spánku, moja staršia spávala 30 minút - na minútu presne sa vždy po 30 minútach zobudila. Synovec spával 20 minút....Trvalo to nejaký týždeň, ale potom to prešlo. Jedine vonku v kočiari vydržala spať aj 3 hodiny...napochodovala som sa s ňou vonku až až.
kolko ma pocikanych a pokakanych plienok? Hladne dieta ma vodnatu, zelenú a zapáchajúcu stolicu
To, ze malo spinka vobec nemusi byt hladom
Nas maly spaval ako babo polhodinky.. Viac ani panovi, citala som taku studiu,ze u babatiek prebiehaju polhodinove spankove cykly, ktore sa predlzuju cim dlhsie spi,kazdopadnepotej prvej odspatej polhodine sa konci spankovy cyklus a zacina dalsi a babo este nevie prespat ten prechod, vtedy je spanok plytky,akykolvek zvuk ho zobudi..casom sa to zacne predlzovat, u nas takokolo toho 10.mes zacal spavat cez den dlhsie..
Cez den vyskusaj dat spat do satky, tulenie s mamou ju upokoji a pospi, uspech bude aj spanie po polhodkach viac x za den
S tym hladom som to nepochopila.. Co papa? A kolko?
Ak je na UM, tak skus spravit 120, miesto 100
@monika093 hej, som pochopila, keď som si ešte raz prečítala tvoju odpoveď, potom som sa aj opravila, že jej skús zvýšiť trošku dávky, nie veľa možno tak o 10 ml a uvidíš ako zareaguje, potom môžeš skúsiť zas pridať 10 ml. Samozrejme niekde musí byť koniec, ale teda neviem, ako je to u detí na UM.
Ďakujem, vám všetkým za rady
No tak to sa ti asi nezda a hladna je.. Daj jej poriadne najest a neriad sa az tak striktne hodinkami a tabulkou na mlieku, zarob viac, uvidis kolko ti vypije a ked aj vylejes 10-20ml, ale budes si ista, ze je najedena 😉
No a najlepsie lahnut si s nou, nech ta citi
Napadlo ma či ju netrápi mliečko, ktoré pije...(neviem ako dlho už máte túto značku).
Prípadne môže mať reflux a ten ju ruší...negrcká?
Alebo môže začínať už pomaly aj kolika, pred spaním treba pocviciť nožičkami nech si bábo poprdká🙂
Možno však naozaj len túži po spoočnosti🙂
My sme to mali podobne, pomohol nosic v ktorom vzdy zarucene zaspala.. Alebo zaspala pricucnuta namne, tak som si aj ja pospala. Dnes ma mala 4,5 mesiaca a v nosici mi uz nespava lebo vonku je na co kukat... Lenze ja ju neviem uspat ze nijak nikde len namne s tym ze musim s nou nadalej spat. By sa mi hodila daka rada... Lebo ma strasne lahke a kratke spanky (cca30-45minut cez den v niekolkych cykloch)
@monika093 niktore deti maju ten saci reflex taky ,,silnejší,, prosto cucali by často, nonstop. Na dudel treba ,,naučiť,, ako tento nazor sa mnohým nepači, ale u mna to bolo tak. ja som si kupila v DMke ten dudlik pre novorodencov uplne malinky a ponukala som kym ,,chytila,, to trvalo aj 14 dni nešlo to automaticky. Proste ked plakala tak ju utišilo len sanie...samozrejme mala som v naruči, ale ako nahle som k tomu pridala cumlik tak sa upokojila. Tie spanky sa budu ešte menit - je malička.
Odučania sa nebojim..odučilo sa prve dieta oduči sa aj tretie..(druhe dudlik nemalo)
@monika093 Nespí to vôbec, resp. stále spí málo, po trochách? Prečo máš pocit, že je stále hladná?