Problém so spánkom mesačnej dcérky

galaxy
23. okt 2013

Rada by som si nechala od vás poradiť,prípadne len tak prečítať aký názor na vec máte vy. Či je všetko ok,alebo len ja robím z komára somára 🙂
Jedná sa o spinkanie mojej dcérky - 1mesačnej. Neviem,ja som myslela,že takéto detičky fungujú aspoň do dvoch mesiacov tak,že napapajú sa,prebalia sa a spinkajú a tak dookola. Ale u nás to teda tak nefunguje. Vstávame tak okolo 8hod. ráno, niekedy pred 8hod. Ešte nemá ani očká otvorené už musí papať (Resp. si myslím,že chce) potom sa zobdudí, ja ju prebalím, chvílu si mrkoce, len tak pozerá a potom zase papáme, potom plač a jedoško na prsníku,tak ju dám preč a uspávam aj hodinu na fitlopte. Niekedy pekne spinká potom.Ale zväčša to je tak,že položím ju,spinká 15-20min a už je hore.Niekedy aj 5min. Tak potom toto celé sa takto opakuje až asi do 11hod.kedy ju dám spinkať von.Tam spinká tie 2-2,5hodinky. Potom zase sa opakuje to čo ráno - niekedy ak má dobrý deň, zaspí mi v nosiči tak na hodinku. Vnútri spinkať nechce vôbec inak. Ani v kočíku 😒 (Niekedy sa stane,že ani vonku) Občas si dám z DolceGusta Latté,ale zase si myslím,že tam nie je toľlko kofeínu,že by kvôli tomu nespala.
A druhý problém so zzaspávaním je teda večer,resp. v noci. Prebalujem ju v noci len raz (ak je pokakaná,tak samozrejme idem aj viackrát,ale to je málokedy) Lebo to ju samozrejme preberie a zase uspávanie nám trvá aj hodku-hodinu a pol. Každú noc sa mi budí na to,že si chce poprdkať.Spí so mnou v posteli,takže ja len cítim ako sa naťahuje a kope nožičkami. Ak ju dám predtým do perinky,tak ju napolovicu mimo nej. Budí sa takto,vôbec neplače,takže ja jej dám hneď prso, niekedy zaspinká hneď ale po 5-10min. asi sa začne naťahovať,kopať nožičkami, robiť grimase,jazýček vyplazovať,ale neplače (niekedy si poprdí,inokedy nie) a potom zaspí.Takto sa to opakuje aj 5x po sebe. potom zaspí. Takto bývame hore aj 5-6x. Neviem či to je espumisanom,čo jej dávame. Vôbec neviem.
Je to normálne,alebo čo robiť,poraďte.....Ešte ma napadlo,či nemôže byť hladoš,ale to si zase myslím,že by plakala,nie??? Lebo teda na prsníku mi vôbec nezaspí. Aj to keď papá, napapá sa-potom sa nejako odsaje,takže mi bradavkou prechádza cez jej horné dásienka,tak jej ju vyberiem.Trošku si poplačká a potom zaspí.

trish22
23. okt 2013

Ahoj, podľa mňa je to normálne. Každé dieťa je iné. Niktoré spí viac, niektoré menej. Tvoj spáva menej, ale podľa mňa sa to časom upraví. Mojej kamarátky malá nespávala cez deň vôbec.
Keby bola moc hladná tak by podľa mňa plakala. Určite to zaberie veľa energie a si z toho moc vyčerpaná, ale chce to trpezlivosť. Ak ju treba uspávať na rukách tak sa striedajte s mm, ak sa dá. Ak spinká vonku v kočíku tak to je dobre. Aspoň sa vyspinká. A ty si tiež pospi vtedy ked ona spinká, aby si sa moc nevyčerpala. V noci jej skús dudlík. Aj keď som neni zástancom dudlíka, ale niekomu to pomôže. Môj dudušku nemal nikdy, ale dobre spával. Možno ju budia aj tie prdíky. a espumisan je práve na to dobré, takže asi to nemá z sepumisanu. A nebude to ani z tej latte, neboj. To obsahuje strašne málo kofeínu. proste maličká nepotrebuje toľko spánku.
Podľa mňa bu´d kľudná, nie je to nič také. 😉

trdielko31
23. okt 2013

Z latté to nebude určite 🙂 ja som pila normálne kávu, aj Colu som si sem tam dala ak mi zle trávilo a spával. Podľa mňa nie je dostatočne unavená na to aby ti dlhšie spala. Normálne ju nechaj hodinku hore, aj dve, nech si mrnčí, rozpráva, ty sa jej prihováraj, ukazuj jej hračky a tak. A potom skús ju uspať. My sme mávali režim, že hodinu hore, hodinu, dve spal, potom zasa, neskôr sa to upravilo na dve hodiny že bol hore.... V noci som sa mu nikdy neprihovárala, pri jemnom svetle prebalila, nakojila, dala dutku a uložila do postielky, zhasla.... Bez toho aby som povedala slovko, on si pomrnčal a zaspal. V pol roku mal obdobie, že bol nad ránom cca hodinu hore, vtedy som si ho dala k sebe, ale zasa som mu nič nepovedala, nechala som zhasnuté a on sa uložil sám. A to som do roka uspávala na rukách, ale v noci nikdy.

salome_82
23. okt 2013

Pri čítaní tvojich riadkov som si zaspomínala 🙂 Podľa mňa je to normálne 🙂 Vždy sa musím smiať, keď niekde čítam, že novorodenec spí 20 hodín. Neviem kde tieto čísla nabrali 🙂 Jediné čím ťa môžem povzbudiť je to, že sa to zlepší. Čím bude bábo väčšie, tým to bude jednoduchšie. Teraz sa venuj len dojčeniu a spaniu - tvojmu - spinkaj spolu s bábätkom, veľa oddychuj, kašli na domácnosť 🙂 Neviem ako to bude u vás, ja som začala od ukončeného druhého mesiaca robiť dcérke spánkový režim, z časti to bolo možné aj preto, lebo dcérka si sama určila začiatok nočného spinkania na 19:00. Prečítala som si o spánkovom režime Giny Ford, ale nie celú knižku, len to, čo som našla na nete. Bolo tam, že si vymyslím (nepamätám si to presne), že 3. mes. dieťa potrebuje byť od zobudenia do hodiny a pol opäť v posteli. Takže keď sa dcérka zobudila o 8:00 hod. ráno, tak o 9:30 už opäť ležala v postieľke a fakt to fungovalo, oveľa rýchlejšie a ľahšie zaspala. Dnes má 9 mes. a hore vydrží 2,5 až 3 hodiny a keď ju uložím, do 15 min. spinká. Tak skús niečo takéto, možno to pomôže, aj keď vraví sa, že niektoré deti nie sú režimové.

piacere
23. okt 2013

Prvý mi od narodenia spával v noci dobre, v postieľke, bez uspávania, nakojil sa, položili sme do postieľky a spal (aj keď sa teda budil na papanie každé dve hodiny). Súhlasím s názorom vyššie, v noci som sa mu nikdy neprihovárala, aby pochopil, že je noc, nehrá sa, aby sa proste nastavil na režim deň/noc. Ale ako píšem, bolo to bezproblémové dieťa, čo sa týka nočného spánku. Ani večer ho nebolo treba uspávať, dali sme do postieľky a spal. Cez deň mal režim cca hodina hore, hodina spánok a takto dookola, ale ak som chcela, aby cez deň spal, musela som ho stále hojdať v kočíku alebo lehátku. Cez deň mi v postieľke spávať nechcel. V kočíku vonku nespal, reval ako tur, kočík sme zrušili, spával len na balkóne za stáleho natriasania....

Tento druhý zbojník mi v noci nechcel ani za svet spávať v postieľke, nedokázali sme ho do nej po uspaní na rukách uložiť tak, aby sa neprebral a neopakoval sa znovu uspávací kolotoč. Takže sme postieľku v noci zrušili (vlastne ju zatiaľ používame len na plienky, vlhké utierky, hračky a deku z manželskej postele 😀 ). Večer zaspáva tak, že si ho okolo 22-23.00 položím k sebe do postele, nadojčí sa a obaja zaspíme ani neviem ako. Potrebuje ma cítiť. Hlávku otočí ku mne, nos zaborí medzi prsia a chrápe ako starý chlap 😅 Cez deň má "režím" 2-2,5 hodiny hore, 1-2 hodiny spánku, opäť ako pri staršom, väčšinou musím hojdať nonstop nohou lehátko, ináč ho preberie aj kýchnutie komára... V kočíku spí aj 2-3 hodiny vonku, ale musí byť sýty, ináč utekáme so zvukom sirény...

Dolce Gusta sa neboj, ja pijem denne jednu šálku klasickej kávy, ináč by som nefungovala, ale teda zásadne len skoro ráno, už okolo obeda by som si nedala.

Čo sa týka espumisanu... no neviem, neviem... my sme začali ním - nezaberal, potom sme prešli na sab simplex, zaberal minimálne. Tak sme kúpili Coliprev, tie zaberajú, ale občas ho trápia aj tak prdíky, tak som sem-tam šupla aj sab simplex a dám ruku do ohňa, že po ich podaní sa ešte viac pučil, tlačil, reval... tak už dávam len Coliprev a Pupík.

Viem, že je to vyčerpávajúce, ale ver, že tieto spánkové režimy sa min. do dvoch rokov ešte stokrát zmenia. Môj starší začal napr. spávať celú noc až v 2,5 roku, keď som nemilosrdne zrušila nočnú fľašu mlieka... Dovtedy buntošil...

Pevné nervy... o cca 15 rokov sa isto vyspíme a budeme ich ráno ťahať z postele za nohy 😀

margaretka99
23. okt 2013

ja mam 6 tyzdnovu dcerku a trapime sa podobne ako ty, len s tym rozdielom, ze ona casto place. Jednoducho sa napapa, odgrgne, prebalim ju, chvilku je pokojna a potom zacne rev. Niekedy je pokojna, ale niekedy to je boj. Cez den ked ju ulozim spat tak je niekedy kazdych 5 minut hore. Ja uz len cakam, ze sa to casom zlepsi, lebo zacinam nevladat. Tak snad to vydrzime a o par mesiacov (tyzdnov?) z nej bude usmievave dievcatko.

zahradka76
23. okt 2013

to,ako sa Ti mala sprava je uplne normalne. Kojene deti sa casto budia. Kolko ma pocikanych plienok za 24 hod? Posielam Ti k tomu link: http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli... Ja som naucila syna zaspavat na prsniku. Uplne malicky zaspal aj satke.

jerry
23. okt 2013

Každé bábätko je iné a to je svätá pravda, moja staršia cez deň spávala (kým sa zmestila do kočíka, tak len vonku v kočíku aj keby fúriky padali ) v noci spávala, nestihla si ani odgrgnúť a už bola v hajanoch. Mladšia bola iné kafé, prvý mesiac bola hore každú hodinu cez deň detto, do roka som ju uspávala skackaním na fitlopte (vravela som si však do puberty z toho vyrastie 🙄 ). Krsňa do tretieho mesiaca len spalo a papalo. To čo píšeš je podľa mňa úplne krásne normálne bábätko, užívaj si starosti aj radosti, potom Ti bude za tým všetkým smutno 😢 . Obyčajne do tretieho mesiaca potrebuje malé nájsť svoj denný aj nočný režim.