Problém s vlastnými rukami novorodenca

lulu_bobo
17. júl 2016

Ahojte, prosím o vaše rady a skúsenosti. Mám dvojtýždňove bábätko ktoré má veľký problém s vlastnými rukami. Doteraz vedela zaspať len v perinke so stiahnutými rukami. Avšak teraz vždy keď zaspí, po chvíľke sa strašne snaží, až sa spoti, vytiahnuť si tie ruky von. Keď sa jej to nepodarí hrozne plače a nejde ju utisit. Uspim ju opäť na prse ale hneď ako zaspí začne tie ruky ťahať von a hnevať sa a hneď je hore. Skúšala som jej tie ruky nechať vonku voľné z perinky, ale to vôbec nepomáha, pretože vtedy jej že vadí že ich má vonku. Vtedy sa ich boji, šermuje nimi a bojuje. A zase len plač. Naozaj netuším čo mám robiť. ☹ Prosím, budem vďačná za každý nápad.

lovelysadie
17. júl 2016

@lulu_bobo ahoj, ja by som skúšala uvolniť perinku, nie príliš zatiahnuť..ale to asi už asi skúšala...tak potom mu nedaj perinku. ja som pri 1.babatku pouzivala perinku mesiac, a pri druhom len v nemocnici. Možno aj tvoje je z tych bábätiek, ktoré ju nechcú.

jlp
17. júl 2016

Medzi rucku a hlavicku jej daj na tulenue bavlnenu plienku, alebo svoje tricko ktore po tebe vonia. Mne to u mojich chlapcoch fungovalo a to tricko - bubusku maju do dnes

jlp
17. júl 2016

A presne mozno perinku nechce, alebo skus ulitku al spaci vak

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@lovelysadie bez perinky mi nezaspi, musí byť stiahnuta, aj rúčky aj nôžky potrebuje mať utiahnute :(

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@jlp aj ulitku som skúšala, aj odtiaľ sa len snaží vybrať tie ruky a keď ich vyberie tak je ešte horšie lebo sa ich pu chvíľke boji. Bez perinky sme to skúšali ale bez úspechu, ak v tých teplach mi chuda zaspala len v perinke.

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@jlp vyskúšam 🙂

sibalka21
17. júl 2016

ved ked zaspinka povol perinku aby si pocas spanku mohla vytiahnut rucky

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@sibalka21 len ona ich neznesie potom vonku, niekedy sa jej podarí ich vytiahnuť a potom jej vadia. Celý čas sa snaží dostať ich von a keď ich tam už má tak je zle, aj v spánku sa potom z nich strháva

sibalka21
17. júl 2016

@lulu_bobo my sme mali tiez taky podobny problem, ked sme mu zavinuli rucky tak zaspal ale potom ked ich vytiahol tak sa budil bo ich nevedel ,,ovladat,, 🙂 ale casom to preslo... Ono to prejde, len tazko s tym spankom no... Maly ked mal okolo 2-3 mesiace tak sa to ustalilo .... Treba len skusat a nakoniec si najdete system ktory je pre malicku najlepsi, aj my sme sa trapili a nakoniec sme zitsili ako na maleho :D

fra
17. júl 2016

@jlp brat mojej kamošky ked mal 10-12 rokov ešte stále chodieval na skautske tabory s bavlnenou plienkou, aby vedel zaspať .. true story 😀 😀 😀

jlp
17. júl 2016

@fra moji chalani tak tiez isto budu fungovat. Bez bubusky ani na krok.

tynamartina
17. júl 2016

@lulu_bobo Ja som zrusila perinku, zabalila som malu do plachty, ta išla okolo krku az za chrbat s oboch stran, malej sa to vic pacilo ako perinka a nebolo jej ani teplo. tiez to okolo 3 mesiacoch preslo.Ja ked som malu takto zabalila este som ani poriadne neskoncila a uz spala, prajem vela sil a trpezlivosti

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@tynamartina ďakujem ;)

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@sibalka21 ďakujem pekne, skúšame fakt všetko a už nevieme čo robiť, ale keď si predstavím že mám ten srdcervúcy plač počúvať až do tretieho mesiaca tak ma porazí. Už teraz to nezvladam :(

rheuska
17. júl 2016

Moja nikdy nebola v perinke. Aj ju budili rúčky. A tak som prišla na to, že nechce späť na chrbte. Spávame na boku a aj na brušku. Tak je najspokojnejsia. Viem, ze kvôli SIDS by sa nemalo, ale nejde to inak ak chcem mať spokojne bábätko.

jamika27
17. júl 2016

@lulu_bobo mne tiež nechcel spávať v perinke a budil sa na búchanie ruičkami, na chvíľu pomohlo dať medzi ručičky a tvár plienku alebo hračku. No potom som ho dala na bruško a spával na bruško a prespal mi ak dlhé hodiny. Niekedy som sa až čudovala či dýcha, tak mal hlavičku zaborenú, ale máme monitor dychu, tak to bolo ok ;)

briketa
17. júl 2016

Skus zacat balit len do tenkej muslinovej alebo bambusovej plienky ako burito. Toto je system ako sa zavinuje:

https://www.youtube.com/watch?v=aU1q8bYivM4

Tie plienky su lahsie, nevylucuju uplne pohyb, ale drzia ruky pred reflexnymi zasklbkami.

lulu_bobo
autor
17. júl 2016

@rheuska
@jamika27
@briketa ďakujem skúsime 🙂

simik411
14. feb 2020

@lulu_bobo zdravím mate uz pozerám ze 3roky ale sme na tom presne ako vy, akoby som to ja písala 🙈😅ruky hore dole hore dole ani do zavinovačky ani bez nej. Ako ste to nakoniec vyriešili??? Pomohlo nieco ci len cas? Ah ja uz tiež neviem ako bojovať s tými rúčkami neposlusnymi 😁ďakujem za radu

oksanka1
30. jan 2022

@lulu_bobo toto presne mame aj my..a to ma maly uz 3 mesiace..ako vam to dopadlo s tymi rukami?

oksanka1
30. jan 2022

@simik411 my to iste teraz .. ani dnu ani von, katastrofa..bojujeme celu noc

simik411
30. jan 2022

@oksanka1 waa keď si na to spomeniem no bola som ozaj zúfalá nebolo to dobre ale naučila som ho spat na brušku a bolo dobré keďže ruky mal položené a ťažšie vystreľovali. . Skusaj aj ty.. doteraz spi na bruchu len ma 2r presne. Vydržať čo iné ale viem že to je boj no

oksanka1
31. jan 2022

@simik411 ako si ho naucila spat na brusku? Uspala rozvinula polozila na brucho?

simik411
31. jan 2022

@oksanka1 no už som ho uspavala v kočíku na brušku 🤦 cez deň takto trasenim ,silou čím viac tým lepšie a tak pospal chvíľu hodku cda ale oproti nespaniu na chrbte omg ako sen dlho. A postupne viac a dlhšie zvykol si rýchlo. Večer sme mali zas fit loptu 🤯 do 13mes prosím pekne sme skákali po plafon s mužom a zo dňa na deň utalo a nepotreboval no a keď sme skákali tak opatrne na bruško ukladať ale na začiatku sa na to budil zistil že ho dávam. Jáj nárocne všetko nervy smútok únava sa striedalo ale ušlo to ako každý vraví rýchlo. Skúšajte čo iné no. Plus nášmu ešte biely šum pomáhal nahlas to sú vieš čo kukni ak nie ,ukľudní ich to dobre ozaj nášho vyplo hneď keď začalo hucat a chcel spať ozaj ...