Moja mala ma 3 roky ..ma vlastnu izbicku zaspavala bez problemov ..vecer o 20-00hod sme ju ulozili dali pusinku a odisli z izby krasne zaspala hned kedze uz poobede nespinka...no posledne 2 tyzdne je to horor...ulozime ju a zacne plac...nekontrovatelny plac a nedokazeme ju utisit ...nechapem preco ta zmena unej ked sa nic take nezvycajne nestalo ...rezim mame od malicka ten isty .... nepomaha dohovaranie ...mojkanie...ani zvyseni hlas ani ignoracia ...teraz ked ju ulozim o 20-00 zaspi okolo 22-00 uz zvycerpania od placu...kazdu chvilku beham hore zanou do izby a ukludnujem dohovaram...skusala som nechat otvorene dvere zapnute male svetielko no nic nepomaha ..ma stym niektora skusenosti? co pomohlo?
ja neviem som s tejto situacie uplne zufala a neviem co robit ...naucit ju nato ze si lahnem snou to nechcem...nechcem aby ona urcovala mne co bude nasledovat ...(aj ked mi trha srdce ked ju pocujem tak plakat) chcem aby aby to bolo take ako predtym ...ale to uz asi nebude ...kazdopadne budem trvat na svojom a nelahnem si knej ani jej nedovolim byt hore ...budem trvat na tom aby si isla lahnut o 20-00 a hotovo ..aj ked 20 krat budem chodit zanou hore a tisit ju ....hadam ju to prejde a uvedomi si ze som tam ...dufam ze ju toto coskoro prejde ....
@monica185 Presne toto iste som mala s dcerkou.vlastne to este tak je.Z postielky isla na postel.vymalovala som jej izbu,zmenila cely nabytok tak aby sa citila vo svojej izbicke,spinkala od 3rokov asi vyse pol roka sama krasne,supeeer a zrazu bum z nicoho nic zacala plakat,cela sa triasla,tak som s nou isla a hovorila nemusis sa bat,my sme s ockom doma.No kazdy vecer to bol horor,nic nepomahalo absolutne nic a doteraz s nou spim.Lenze o par mes. pride babatko tak neviem ako to bude snad bude spat sama,kazdy vecer jej to opakujem ze sa musi naucit spat sama,ved ja som doma.Nic sa jej nemoze stat.No bude to este len zaujimave 🙂
Nasa ma 4,5r a od 2r mame problemy so spanim a zaspavanim. Dokym bola v postielke s nami v spalni nebol problem. Potom sme ju prestahovali do detskej a zacalo to. Hodinove obstrukcie kym vobec lahne do postele, potom citat rozpravky, musime byt kazdy vecer pri nej aby zaspala. Kazdu noc sa aj tak zobudi - cikanie, pitie a stahovanie k nam do postele. Cize som sa vlastne ani 1 noc od jej narodenia nevyspala, neviem si predstavit ked budem chodit do prace. Musim povedat ze som bola tiez na zaciatku zasadova ze bude spat sama, necham ju vyplakat atd.ale nemalo to vyznam, bolo to este vacsie trapenie a ona by bola schopna plakat aj do polnoci 😖
@rainee @hatapkagb o moj boze nepotesili ste ma vobec ☹ ☹ toho sa bojim aj ja ze neprestane zlomi ma a budem ju muset uspavat ...od januara krasne spinkala sama ulozili sme ju dali pusinku privreli dvere a konec ...ani ju nenapadlo vyliezt alebo vymyslat ...nerozumiem...ako keby teraz prisla nato po 6 mesiacoch ze je sama v izbe ..nechapem to vobec ..dookola si premietam kde nastal ten zlom ...preco nekontrovatelne place az ma hysak .....ked ideme vsetci naraz spat tak je klud to jej nevadi ...ale akonahle pocuje ze ideme dole schodmi uz sa trepe von ... tiez sa bojim toho ze keby som ju zacala uspavaat ani to by nemalo konca kraja a trvalo by to tiez dlho ...mozno to vyznie sebecky ale zvykla som si nato ze ju ulozim a mam klud pozeram si serialy ...rozpravam s priatelom ...ze od tej 20-00 mame klud a cas len pre seba ...a nechcem to zmenit ....ale asi mi ine neostane ...lebo ma boli srdce ked ju pocujem tak plakat ..ja by som to aj vydrzala ale priatel ten je makky ako spongia ...ten je schopny chodit hore 30 krat zanou a zakazdym sa knej pekne prihovara bez toho aby bol nervozny ...normalne ho obdivujem ..chcela by som mat jeho nervy niekedy...no nic dneska este skusim nechat zaluzie rozostrete svetielko zapnute a pustim jej radio ...ine ma nenapada ....ked ani toto nezabere skusim uspat ...uvidim ako dlho to bude trvat .... 😕 😕 😕
@monica185 mozno mala zly sen,mozno sa jej daco zdalo ze je v izbe...deti su nevyspytatelne.
Ale kedze tak vytrvalo place asi ma dovod.
Ja na to srdce nemam -s prvym synom som spala v jednej izbe az do 10 rokov -mal paniku z tmy a samoty-hocikedy sa v noci zobudil a hladal ma-tak som to vzdala a spala tam s nim.
Druhy syn bol sice od 15m samostatny v spani,ale tiez sa to po case zlomilo ako u vas a od 3 rokov si liham s nim-mame tam aj Tv takze si pozeram co chcem ,maleho to nerusi, ja ho obcas skrabkam,mojkame sa a potom zaspi a spi v klude.
Pre mna je klud deti prvorady.
Nejneskor do 22 vzdy spi-aj prvy syn spal a to este dospelak spat ist nemusi takze je tu priestor aj pre manzela.....Mne toto vobec navadi.
no u nas to je tiež tak - mame 3,5 ročnu a 2 ročnu a to spia spolu v jednej posteli a aj tak ich musim chodiť uspavať, a to je niekedy aj 2 hodiny, ja by som nedokazala nechať jednu alebo druhu plakať hodiny, ked ma potrebuju, nebude to navždy si vždy poviem, ale chapem aj potrebu mať svoj klud a čas na seba, my s manželom na seba teda moc času fakt nemame z prace pride okolo 7?30 večer okolo 8?30 ukladam deti a kolkokrat to proste trva tolko že zaspim aj ja, najlepšie že čakam dalšie babo, no neviem ako to dam proste bude to ťažké. ale tak dufam že sa baby nejako naučia aspon časom
Ahoj, skus sa opytat preco place, ci sa niecoho boji alebo len chce aby si bola s nou. Pomojkat sa, vysvetlit, ze sa nemusi nicoho obavat, ze uz je vela hodin a je cas ist spinkat...Riesenie, aby si s nou chodila spavat, nie je podla mna uplne najstastnejsie...
myslim ze maloktore dieta pekne od zaciatku spinka same bez problemov, co tak pocuvam v okoli alebo citam na 90% rodicia uspavaju resp. spia s detmi pre klud v rodine alebo sa k nim minimalne deti stahuju do postele. my sme sa tiez zhodli v tom ze ju nebudeme trapit ved nebude to naveky takto a hadam z toho vyrastie....
@winna ona mi nepovie preco place alebo co chce iba place...ale to je taky plac ze ani sama nevie preco place podla mna skusa kolko moze ....tiez to nechcem riesit tak aby som chodila spavat snou ..to v ziadnom pripade...ale dneska to uz mam za sebou ...prekvapivo to trvalo 15 minut ..3 krat som bola zanou hore a naposledy dala aj po zadku ...a toto asi zabralo lebo uz spi ...bola som sa nanu pozret.....fakt som skusala vsetko vyjednavanie dohovaranie prosikanie uplatky nic ... volala som dneska mame a pytala som sa co mam spravit...a povedala mi toto ze jej mam dat po zadku ... dneska ma natolko vytocila ze som jej dala po zadku a sama sa cudujem ze uz spi...vcera mi to trvalo 2 hodiny kym zaspala od unavy s placu ..dnes to bolo 15 minut ....som zvedava ako to bude zajtra....
@monica185 aj u nas toto bolo, rev akoby ju tahali z koze, tiez nic nepomahalo, ani pekne slovo, dohovaranie, zvyseny hlas...nic, vobec nepocuvala, ze sa jej snazim nieco vysvetlit, alebo povedat, az ked sa po 2 hodinach vyrevala, potom uz bolo fajn, niekedy straaaaasne hucala aj 2 hodiny :-/ a vrieskala aj do 22:00 alebo do 22:30, trvalo to asi cca 2,5 mes ( kazdy vecer sa toto vsetko opakovalo )bolo to strasne vycerpavajuce, uz som bola na nervy z toho a potom odrazu z nicoho nic opat v pohode zaspavanie bez revu 😀
@diana_81 tieto 2 noci su uplne ako predtym ...krasne zaspinka normalne nechapem ..teraz neviem co pomohlo ...ci to ze som jej hodila na zadok alebo ju to jednoducho uz nebavilo plakat tolko.Som rada ze ma nezlomila a vydrzala som neustupit jej....neviem si predstavit ze by som ju musela uspavat alebo snou spat,aj ked ju milujem viac nez cokolvek ine ...znova mi spava od 20-00 do 8-30 rana....uplne som happy a velmi dufam ze znova ju to nenapadne potrapit seba aj mna 🙂
V tomto veku sa deti zacinaju bat tmy, moja od 19 mesiacov zaspavala sama aj spavala v izbe sama, a teraz ma 5 rokov a som pri nej ked zaspava, uz asi rok, lebo sa boji tmy. Ked je unavena zaspi za 5 minut, ale stava sa, ze neskor rano vstane, tak vecer zaspava dlho, a nie je to o tom ze ju uspavame.
Jaaajha, no chudatko male, urcite sa daco v skolke alebo vonku prihodilo, moja bude mat 3 roky v oktobri, no este nikdy mi sama nezaspala, neviem, ako ju to naucit vobec, ja si to ani neviem predstavit, ze by sama zaspavala...pravda, ze spi aj cez den 1-2 hodiny, no vzdy som ja alebo tatino pri nej, u nas to vyplynulo z toho, ze od narodenia do pol roka zaspavala s pol az hodinovym placom. Ako ju teraz naucit zaspat samu? Uz je dost velka a vo vlastnej izbe spi od roka...
Toto iste sa nam stalo v tomto obdobi dcerky 3 roky. Vyriešila som to tak, ze si idem zial lahnut s nou. Nemohla by som ju nechat 2 hod. plakat. Neviem, co sa v jej hlavke odohráva, ci ma strach z niečoho a potrebuje ma.
Ked zaspi, potom idem z jej izbicky prec, zobudi sa s placom okolo 3:40, vola mami, mami,. Tak idem k nej opat a zaspime do rana. Do 3 rokov chodievala sama, okolo 20:00, teraz to trva aj do 21:30 - 22:00. Myslim si, ze je to nejaky strach, zacina jej fungovat fantazia, iste sa nieco odohráva aj v skolke.