Problém s večerným zaspávaním

andreamamka
24. feb 2014

Moje dieta ma velky problem s vecernym zaspavanim ... vyskusali sme vsetko od masaze prebalovania polohovania...no proste vsetko ... nepomaha nic . Co ste vyskusali vy ? Mala ma dva mesiace ...nepiste ze je este velmi mala aby sa od nej nieco chcelo ...lebo asi ma nejaky problem ked nechce spat ...cez den normalne zaspi pobavime sa nemame problem ... bezne od 6stej do 10 bojujeme ... stale je nervozna

luba28
24. feb 2014

@andreamamka a brusko??? to väcsinou boli az vecer,...

zara0201
24. feb 2014

Kojis ci ma UM? Moj maly v tomto veku (kojeny) sa akokeby nevedel dojest. Cez den sa v pohode napapal raz za 2-3-4 hodiny, ale vecer od sieste do jedenastej bol kazdu hodinu na prsniku, kym sa volako dojedol, alebo ukludnil, az tak zaspal.

januarova
24. feb 2014

@andreamamka, skusala si ju uspat uz skor pred siestou? mne to robila mala, vzdy okolo 6-6,30 chytila place a nebolo s nou mozne, ani spat, nic. az raz nahodou zaspala vonku okolo piatej a doma sa mi zobudila az o druhej v noci, napapala sa a spala dalej do rana. tak som ju dalsie dni skusala uspavat uz po piatej a zafungovalo to. proste nocny spanok bol u nas uz od 17 - 17,30. Niektorym to bolo divne, ale mne bolo prednejsie spokojne dietatko 🙂

andreamamka
autor
24. feb 2014

Zara0201
Mala pije Bebu , ked ona o takom case vacsinou spi ... a teraz neviem mam ju budit ci ako?? onaa vacsinouu papa okolo tej 6stej alebo o 8smej ...riadim sa podla dna ako mi spinka ..najskor jej davam papat po 4roch hodinach a tak si aj vacsinou pyta ... myslim ze rezim este nebude mat ci ??

luba28
24. feb 2014

@andreamamka nie,budit urcite nie,..ona sa sama zobudi,ked bude hladna,...

jaja865
24. feb 2014

na tuto temu je podla mna vyborna knizka Harvey Karp-Nejšťastnější miminko v okolí. Je o tom ako utisovat aj to najuplakanejsie babatko v obdobi kolik. Skoda len, ze ja som sa k nej dostala len pred nedavnom, ked sme uz ovela starsi. Da sa stiahnut cez ulozto zadara.

zara0201
24. feb 2014

@andreamamka Na rezim je este strasne skoro. Ja som nikdy maleho na jedenie nebudila, aj ked do mna svokra najmudrejsia vrtala. On uz v porodnici v noci prespal 6 hodin!!!! Mne raz nas doktor povedal, ze "normalne" dieta ma pocit hladu, takze budit netreba, treba davat na poziadanie. Ale moze mat taky nepokoj z UM, lebo materske je predsa len ine do bruska a brusko ozaj viac bolieva vecer. Este sa spytam- kupes ju kazdy vecer? My sme kupali kazdy druhy den, ale potom sme prisli na to, ze ked sa okupe, je pokojnejsi, lepsie spal. Tak sme kupali kazdy den, aj 15 minut. Kupali sme v kybliku.

lucka011
24. feb 2014

@jaja865 ahoj. Nenapíšem k téme, ale prečítala som si, že knižka čo si písala vyššie je na uložto. Ja by som ju tiež veľmi chcela. Len ten súbor je zaheslovaný. Nemohla by si mi to poslať na mail, a by sa dalo?

lucka011
24. feb 2014

@jaja865 Tak už som to našla aj nezaheslované,, tak nič 🙂 🙂 😉

jaja865
24. feb 2014

@lucka011 OK 🙂

andreamamka
autor
24. feb 2014

@zara0201
Dakujem za reakciu 🙂 .
Kupem ju kazdy druhy den , aj ma napadlo jej spravit taky kupel len v takej teplej cistej vode ci sa neukludni... skusim to . Ale my ked ju okupeme nezvykne sa nejak extra ukludnit no vyskusam , nic za to nedam ;). Najhorsie je ked ju to chyti aj v noci :( ... som nervozna ja , mala a vsetci ostatny v dome :/ a ja este k tomu z nich...
Pozriem aj tu knihu

lalaboo
25. feb 2014

@andreamamka neskusila si nejaku zavinovacku? my sme asi do 5.mesiaca pouzivali "perinkovu ulitku". myslim, ze zavinutie ju upokojilo...a aj v noci sa s nou lepsie manipulovalo... ale aj my sme si presli obdobim kedy mi pred spanim bezdovodne plakala...preslo to same...

ivka.minnie
25. feb 2014

Moj maly mal isty cas tiez strasny problem s vecernym zaspavanim. Tak okolo 3. mesiaca. Uspavali sme ho s manzelom aj 4 hodiny a bolo to dost vycerpavajuce. Kupila som si aj spominamu knihu ,, najstastnejsi miminko v okoli ´´ . Pomohla, ale na nasho maleho nefungovalo vsetko...Myslim, ze je dobry napad davat babo spat este pred 6 vecer. V dvoch mesiacoch este nemusi presne vediet kedy je nocny a denny spanok. Najlepsie, co Ti viem poradit je , ze Ty sa musis prisposobit babu, lebo babetko nebude robit to co chces Ty.... Jeden cas mi chodil maly spat az o 12.00 vecer, ale vsetko to preslo a pomaly sme si vybudovali denny rezim, ktori sa samozrejme meni 🙂 skus s malickou nebojovat a vypozorovat kedy chce spat a kedy nie... Drzim palce 🙂

sense
25. feb 2014

@andreamamka ak nema koliky, nie je hladna, je sucha nie je jej teplo alebo zima, moze byt vecer pretazena z celeho dna , vela novvych podnetov ...v dvoch mesiacoch uz deti viac vnimaju ako ked sa narodia....

andreamamka
autor
27. feb 2014

@lalaboo zavovacka ? cosi ...to ju este viac rozhadzalo ... rozculovala sa ked si nemohla pokopkat s nozkami ... :/
Ja ju nenutim spat ani po nej nechcem nic nasilu ...viem ze este nebude mat stali rezim ... a tiez viem ze nerozpozna este den od noci ... pyta si jest kazde 4 hodiny .... niekedy ked spi samozrejme ju nebudim papa aj neskor ... Vcera vecer zas... trva to cca od 6stej do pol 10... a ako ju mam ulozit pred 6stou ked napr...o 6stej spinka a o hodinu sa mi aj tak zobudi na hlad alebo sa jej proste spat pred 6stou nechce.. ?? :/