Problém s večerným dlhým uspávaním u 8 týždňovej

dextella14
20. jún 2018

Ahojte maminky, prosím poraďte lebo som už zúfalá. Mám 8-týždňové dievčatko, ktoré večer vôbec nechce zaspať.. väčšinou sa zobudí okolo 5, nakojím ju a je asi hodinku hore, potom ideme kúpať. Niekedy keď začne zívať stihneme ešte krátku prechádzku kde si na 30-45 min schrupne. Kúpel v pohode, smejká sa ale pri obliekaní to začne- hrozný rev. Reve až kým si ju zase nepriložím na prsník. Potom sa kojí cca 15-20 min, zaspí /lepší prípad/ Po preložení do postielky sa väčšinou zobudí do 10 min a potom uspávame 2 h. Zo začiatku leží v postieľke a dudluje, šermuje rukami- ja pri nej sedím a robím šš Keď už to vyzerá, že už zaspala strašne sa strhne a začneme odznova, po chvíli od únavy už začne revať-beriem ju na ruky kde sa strašne vzpína a viac krát hystericky reve, musím s ňou chodiť a tisnúť si ju k sebe, kým sa neukľudní. Keď už sa jej pretáčajú očká šup do postieľky kde sa väčšinou strhne a zase zobudí.. takto je to každý deň, v spálni sme od 7 a zaspáva väčšinou okolo pol 9-9.. už som zúfalá 😞
Je jedno či cez deň spí veľa alebo málo, s večerným zaspávaním máme stále problém. V noci už potom ok, budí sa 2x. V spálni máme 24,5-25 stupňov a spí v tenkých dupačkach, potom ju na noc zakrývam dekou. Swadlovať ju v týchto teplách nechcem, aj tak si vždy uvoľní ruky.. prosím poraďte..

montemotherone
20. jún 2018

@dextella14 nepochopila som tú prechádzku na začiatku príspevku. To je pred kúpeľom, či po ňom? Už by som to pred kúpeľom neriešila. Vyzerá to tak, že jej bude treba posunúť režim. Niektoré deti sa musia uložiť o 5- tej, niektorým stačí o 7- mej. Neskôr sa ten čas upraví. Tu to vyzerá tak, že vy ten čas prešvihnete a už je príliš unavená... 🤔

akynka
20. jún 2018

Nam pomahalo uspavanie na rukach. Nakojila som ju a zaspala mi na rukach, ale v tomto veku este zaspavala hned na prsniku.. podla mna by ti to ale pomohlo lebo by sa pravdepodobne nestrhla. Na rukach sa citi viac v bezpeci. Alebo skus polohu na bok ked je miminko viac vo vajickovej polohe.
Ked sme mali strasne krizy zaspavala v satke. Aj pri chorobe..
Moja spi so mnou odkedy som sa naucila kojit po leziacky. Postielku som zrusila aby som sa vyspala aj ja.
Viem ze niektore maminiy nechcu babatko ucit na mojkanie...ale tak u nas pomahalo ;)

beky1813
20. jún 2018

U nas zabral spanok na brusku.

17juraj17
20. jún 2018

@dextella14 8 tyzdnove dieta este nema poriadny rezim. Trocha trpezlivosti. A uspavat hodku, dve nie je ziadny dlhy cas. Ono to nie je telefon ze to vecer vypnes a je. My sme jeden cas fungovali ze ja som bol do polnoci a zena od polnoci. Takze nohy do tepla to mas este v pohode 🙂

pininka
20. jún 2018

Urcite treba zavinovat, alebo ulitku. Nasa to sice nechcela, ale ja som jej s dekou, alebo s plienkou prelozika rucky tak,aby sa nevedela vyvliect. Dlho a velmi silno mala ten reflex rozhadzovania ruciek a tiez sme spali na brusku, to bolo naj.

marytesss
20. jún 2018

ked mala naša malá cca mesiac, vždy to bol večer ten istý rituál- sestre (jej mama) ju po kúpaní nakojila a dala mne, aby som ju uspala, kým sa ona šla najesť, osprchovať a pod. celkom dlho to tak fungovalo. rozhodne by som ju nedávala spať tak krátko pred spaním na noc. najlepšie je mať ju na rukách, aspoň pol hodinu po tom, čo zaspí (zdôrazňujem- zaspí, tým nemyslím od momentu ked zavrie oči), cíti sa v bezpečí a potom upadne do hlbokej fázy spánku.

kikusik88
20. jún 2018

U nas toto trvalo do 9-10mes tak ti prajem vela trpezlivosti 😉
Uspacala som na rukach,v satke ako prislo..ona aj zaspalaale za 15min bola hore...behala som k nej ak 5x kym naozaj zaspala...a v druhej izbe ma cakala 2.5r dcerka...bol to horor....uspat malu a behom velku nakrmit,zas k malej a velka pri telke...ked mala zas zaspala dala som spat velku,lrecitala knihu a behom k malej....velka pekne cakala vo svojej postielke a cakala...anjelik bola....zas mala zaspala a behom k velkej docitat a dat spi kat,unyt zuby,to bolo 15min a letim k malej....ked mal muz poobedne tyzden bola som vyflusnuta ako rezanec..ked bol mm doma velku mal na starosti on....nepomohlo nic,ani satka,nosic,na rukach,cumlik,prsnik...na tom mi inak zaspala asi 4x v zivote,inak nie....nejak rychlo vypila co bolo 😂...len vydrzat a najdete si rezim neboj
Uz su velke a spia spolu v izbe,same zaspavaju....dockas sa aj ty

nadula01
20. jún 2018

Ako si to opísala, tak sa strhne a zobudí samu seba, skúste zavinovat do ulity, mam to pomohlo, nás malý chcel byť proste pripútaný až do 4 mesiacov 😁 a hlavne veľa trpezlivosti, maličké 2 mesačne dieťa ešte potrebuje čas na to aby sa zzilo so všetkým

mima86
20. jún 2018

Suhlasim s @pininka urcite skusit zavinovanie, nam to velmi pomohlo.

cartridge
20. jún 2018

@dextella14 neboj nič, bábätko si musí nájsť svoj režim, ale hlavne by som ju stále nevláčila na rukách, pretože si na to zvykne a prechádzka pred spaním takisto podľa mňa nie je pre ňu to najlepšie, ak si na tej prechádzke "schrupne". Pre mňa je 24 - 25 stupňov strašne veľa, je to podľa mňa veľmi veľa aj pre dieťa, skús na noc nechať otvorené okná, možno aj preto tak zle spí, na spanie postačuje kľudne 19 stupňov aj pre dieťa. Treba len vydržať, ono sa to časom poddá 🙂

tenerifka
20. jún 2018

@dextella14 robili to vsetky moje deti a robi to vacsina deti, a vacsinou to prejde po dovrseni 3.mesiaca zivota, proste to z jedneho dña na druhy skonci a dieta zacne normalne zaspavat

timilv
20. jún 2018

My sme tiež strašne ťažko zaspávali asi do 6. mesiaca... Malá možno práve 2-3 týždne pekne zaspinkala v postieľke a potom akoby uťalo a zo dňa na deň koniec. Strašne v nej revala, ale že strašne. Ja som nemala to srdce ju nechávať "vyplakať sa" a manžel tiež nie, tak sme uspávali na rukách. Na začiatku zaspala aj manželovi, ale po nejakej dobe už len mne. Teraz máme 10mesiacov a nejaké 3-4 mesiace už spí len s nami v posteli. Ale tie spánky sú omnoho lepšie, ja aj manžel sme oddýchnutí (našťastie máme veľkú posteľ 200x220cm, takže sa v pohode zmestíme). Ja som bola veľký odporca spania s dieťaťom v jednej posteli, ale po polroku sme to vzdali a presťahovali ju ku nám a pekne spíme všetci traja 😉

misa1992
20. jún 2018

@dextella14 my sme to mali s malou podobne ale ta ani cez den nechcela spat max. Po 15 min.jedine co nam zostavala bolo vydrzat kym s toho nevyrastie.teraz ma rok a pol cez den spi 2 hod. a vecer zaspi o 21:30 a taha az do raaaana.jednoducho je to teraz tazke aj po fyzickej aj po psychickej stranke no treba vydrzat,oma ked zacne mat pohyb potom sa dobije a aj sama vam zaspi 🙂

bluka2
20. jún 2018

Tak ked zaspi pri kojeni, by som ju uz nikam neprakladala, trochu si tu ulahcit. Ak kojis vo svojej posteli...

renatka100
20. jún 2018

@dextella14 jednoznacne spanok na brusku, ma totiz silny morov reflex a tym padom ju rucky stale budia.

dextella14
autor
20. jún 2018

@akynka už mám objednanú šatku 🙂 máme ergobaby nosič ale ten mi príde pre ňu ešte veľmi veľký, je malinká

dextella14
autor
20. jún 2018

@pininka ja som zavinovala do veľkej plienky tenkej ale strašne s ňou bojovala a paradoxne zaspala vždy až keď mala vonku ruky! A zavinovali ste aj keď bolo takéto teplo? My máme v spálni 24-25 stupňov a to som sa už presídlila z horného poschodia na prízemie :(

dextella14
autor
20. jún 2018

@timilv ja ju dávam na ten ,prvý spánok, do postieľky- predsa len je veľmi skoro aby som si o tej 7 šla lahnúť k nej.. či uspala si ju vo veľkej posteli pri sebe a potom odišla? potom v noci keď sa zobudí si ju už aj ja nechávam pri mne v posteli..

dextella14
autor
20. jún 2018

@misa1992 to znie super, nevadilo by mi keby keď bude väčšia spávala cez deň iba 2 hoďky.. vraj ani ja som cez deň nespávala 🙂
No ona síce cez deň spí ale sú to také spánky-driemanie skôr podľa mňa. Väčšinou v kočíku a max 1 hodinu..

pininka
20. jún 2018

@dextella14 moja zaspavala do 7 mesiacov v nosici a tak som ju prelozila, zakryla tenkou plienkou a tam kde mala rucky som jej prilozila maly vankus, taky do ktoreho sa nedarilo zaborit tvar keby sa aj pretocila. A tak spala. Cudne, ale u nas to fungovalo,dovtedy bola v kuse hore. Po 7 mesiacoch spi sama v postielke na bruchu.

dextella14
autor
20. jún 2018

A môžem sa spýtať o koľkej ste kúpali bábätká? My tak medzi 6-7.. pediatrička mi povedala, že je to skoro, že to môžem posunúť aj na 8 ale čo mám dovtedy s ňou robiť, keď už o 6 ručí od únavy.. :(

u2jana
20. jún 2018

@dextella14 kazde dieta je ine. Ja som dceru tiez dava spat o tej 19,00. Dceru som dlho predlho uspavala na fitlopte, ale aj tak sa po prelozeni do postielky zvykla budit. Syna som uz uspavala vedla seba vo velkej posteli. Vzdy som pri nom pockala cca 20-30 min. Vtedy sa zvykol este strhnut a prebudit, ale ked som bola pri nom, tak sa upokojil a potom uz tvrdo zaspal.

pininka
20. jún 2018

@dextella14 to je somarina, treba ju kupat vtedy ked uz vidis ze zacina byt unavena. My sme kupali o siedmej vecer, ale urcite nie striktne, podla toho kedy a ako spali. O osmej uz davno boli v risi snov. Dcerka ma teraz 14 mesiacov a spat chodi medzi siedmou, pol osmov a to uz ma ozaj dost. No ona je aj riadny spachtos, moze spat aj do piatej poobedia, o pol osmej uz sa zasa pyta spat a prespi celu noc.

michaelkanr
20. jún 2018

Podla mna ma dost nabity vecerny program a privela podnetov (kupanie, prechadzka), navyse sa pridava unava z celeho dna a dieta to zo seba dostava placom. Skus nieco ubrat, napr kupat nemusis kazdy den a ani vecer, mozes v priebehu dna. Skus sa uz 2h pred spankom dat do kludu, ticha, nejake jemne svetlo, aby nemala silne podnety a mohlo by sa jej lahsie zaspavat.

lucpro1
20. jún 2018

ja by som povedala, ze si proste este len zvyka na nejaky ten rezim a bude to chvilu trvat takze musis byt trpezliva

timilv
20. jún 2018

@dextella14 na začiatku som ju dávala aj ja na prvý spánok do postieľky. Ten zvyčajne trval okolo dvoch hodín. Len potom sa mi zrazu začala budiť aj po pár minútach, prípadne sa mi ju ani nepodarilo preložiť do postieľky lebo sa hneď s plačom budila (ja viem, zvykla si na veľkú posteľ...) Čím bude väčšia, tým si viac bude uvedomovať, že to nie je vaša posteľ a nebude sa jej v postieľke už vôbec páčiť... Teda to bol aspoň náš prípad ;) Tak my sme to vzdali, vstávať k nej každých 15minút bolo "o hubu" a od cca 6mesiaca už spí len na našej posteli 🙂

lubik87
20. jún 2018

Skús pevne stiahnuť do.perinky . Možno pomôže a pustiť.tichy šum nám pomohla tečúca voda 🙂

zuzana0176
20. jún 2018

No môj malý zaspával večer aj 2-3 hodiny. Nakojila som ho potom nosila na rukach a takto s ním v náručí som presedela koľkokrát aj 2 hodiny. Akonáhle som ho položila do postielky začal veeeelky plač čiže znovu kojenie a uspavanie....☺ preslo to az ked bol vacsi.... nezavinovala som, nemal to rad. Veci netreba silit. Nie kazde babatko je rado "zviazane".

xxxkatka
20. jún 2018

@dextella14 cely problem je v tom, ze dietatko sa ti zobudi o 5 a potom este pospi 30-45 minut (to uz mame 17.45 h.) a ty chces, aby vecer o 19.00 isla spat? Ved ona je prespata. Posun spanok aby sa budila najneskor o 16.00, o 19.00 okup, nadojci a sup spat cca okolo 20.00 h. Nepojde to sice zo dna na den,ale na rezim si celkom rychlo zvykne 🙂 A blbosti typu je este mala na rezim (haha kazde dieta potrebuje rezim a o matke ani nevravim), ze ju treba uspava xy hodin, v satke, nosici a podobe modne vychytavky pust z hlavy. Nebude musiet casom riesit ako 3 rocaka naucit zaspavat sameho a pod.

dextella14
autor
20. jún 2018

@xxxkatka uf 4 h bez spanku.. to by asi nedala.. ona cez den zvladne byt tak hodinu /aj s kojenim/ a potom zacne byt velmi placliva a mrzuta a chce ist spat.. a takto to mame kazde cca 3 hoďky