Ahoj maminky
Mám dvojmesačnú plne kojenu dcérku .. do teraz vždy spávala pri nás s manželom v posteli ale rozhodli sme sa že ju začneme už dávať do postieľky pretože je to dosť nepohodlne.. ale k veci..
Keďže je dcérka dosť naučená na cumlík tak aj keď zaspáva tak si ho dudka a uspáva sa ním .. lenže problém je v tom že pri zaspávaní je aj 5x vypadne z úst načo sa hneď preberie a začne ho hľadať tak jej ho hneď dám .. lenže teraz keď už nebude pri nás spávať tak sa mi naozaj nebude chcieť postaviť z postele len preto že malej vypadol cumlík :/ Máte na to nejaké typy ? 🙂
Pekný večer ešte prajem maminky
no pekny plan mas, vela z nas taky malo, osobne, moj maly sa naucila spat sam v posteli az ked sa oducil od cumla, teda vedel tam spat, ale nebola som ochotna stavat :D takze bol medzi nami, a ver.... ze 2 mesacny v posteli nie je az takou prekazkou, pockaj ked bude mat 2 a pol a bude cela postel jeho. 😊 spi sice v posteli svojej kazdu noc skoro, ale nad ranom vzdy pride k nam. a prestalo ma to trapit a radsej si uzivam, ze chce byt pri mne, vyrastie rychlo a potom by som lutovala, ze som si to nevychutnala. Maly ma 3 roky a 1 mesiac, a nevyspala som sa poriadne uz 4 roky :D raz to dospim. ked bude dospely, dospely bude dlho, no maly nie 🙂
Skor by som vydrzala a naucila ju spat bez cumlika
Nas malicky tiez zaspava s cumlom ale ked zaspi tvrdo tak mu vypadne a on spi dalej. Neviem si to predstavit ze by som okrem toho ze sa budim v noci na kojenie musela vstavat este aj vkladat cumlik.
Ja som si dala do postele 3 cumle a hneď som mala k dispozicii
Asi záleží od dieťaťa ale ja mojej (13m) nasypem pred spaním plno cumľov do postieľky aby si ho dala aj sama a minimálne 1-2x za noc musím aj tak vstávať aby som jej nejaký podala. O pár mesiacov bude aj tvoja vedieť pohľadať okolo seba aby si ho podala ale fakt záleží od dieťaťa, moja este noc neprespala - začne separačná úzkosť , zuby.. a budeš aj tak nútená v noci vstať aspoň pomojkať a podať cumeľ.
DAKUMEM maminky zatiaľ bude asi najlepsi nápad dať si postieľku čo najbližie k posteli 😁😁
@nika12323 Ja by som si dala postieľku hneď k manželskej posteli. Takze bude spinkať aj s tebou a aj sama v postieľke. Keď jej cumlík vypadne, ľahšie ho pohladas. Popri tom by som ju skúsila odnaučiť od cumlíka. Možno to bude jednoduchšie teraz ako neskôr.