Kocky,viem ze to tu riesim dookola a ze uz to niekomu asi aj na nervy lezie, ale ja som uz uplne zufala a dochadza mi fantazia a aj nervy mi odchadzaju ☹ moja dvojmesacna dcerka nevie cez den spinkat, chce ale nejde jej to. Napr dnes od 14hod nespi, my ju s manzelom uspavame v kuse, davam mliecko, ona len unavene pozera,place. A tak to je kazdy den. Od 10, alebo 11 zhruba do 13hod spi vonku. Potom keby som ju chcela dat spinkat do vnutra nezaspi mi. Zaspi este v manduce, ale aj to sa musim hybat a byt potichu ako sa len da. A potom o stvrtej ju davam opat do kocika von, ale to spi ledva hodinku a aj to musim kocikovat, inak place. Ked ma ist spinkat vecer, po kupani, dam jej napapat, lahnem si knej a zaspinka. Ak si knej lahnem poobede, nefunguje to, uz nefunguje ani fitlopta, ani kocikovanie vnutri, ani pri otvorenom okne, ani hudba, ani sama aby zaspala. Ani na prse nezaspi, ani na rukach. Len ziva, cervene ocka, a placka od unavy. Poradte co mam robit, co by ste robili vy? Myslim, ze brusko ju neboli, davam raz denne feniklovy cajik a pekne prdka a kaka. Vobec sa nebudi na bolest. Niejedy sa mi ju podsri uspat na rukach, ale ked ju polozim za 5min.je hore a opat ziva a pod.
tak uz iba vzdy chodit spat do kocika von, ak je to jediny sposob ako polahky zaspi.. asi staci iba aby vonku pri kocikovani zaspala a supnut ju na balkon...nasi zaspavali vzdy iba pri kojeni a vonku v kociku.. ona je este malinka, to sa utrasie.. nestracaj nervy, viem, ake je to tazke, ale chce to len cas.. a suhlasim s tym, co pise zvedavamt, splnit potreby dietata, ziadne nechat vyplakat, hoci nepises, ze to robis, tak si myslim, ze nerobis..
@galaxy ked ti môzem poradit tak skus ku tvaricke prikladat bavlnenu plienku.Tiez sme mali prolemi s uspavanim vo vnutri a nas sa to osvädcilo.moja prva dcerka sa pri nej ukludnila ,stale si ju tahala na ocka.pri mojej druhej dcerke to tiez funguje.davam jej ju od narodenia a bez nej uz nezaspi.Volame ju Niňa
moja ked mala dva mesiace spavala cez den asi 3x po 20min....a pomahalo jedine v kociku a vonku tak som travila velmi vela casu vonku...
nase obe dcerky spavali cez den velmi zle. Starsiu som davala spat 40 minut kym zaspala a spla asi tak 20 min. Ja si vobec nepamatam, ze by ona spala cely den ako to robia novorodeniatka......spala strasne. Od 10 mes. iba raz za den a pred 2 rocikmi prestala spat cez obed uplne. Spala 12 hodin v noci a stacilo. Pri mladsej to iste, akurat ta aspon vedela spat v kociku, tak som ju ako babatko vela vozila po vonku aby spinkala, ale este nemala ani rok a spala iba raz za den a pred druhymi narodkami sme sa s obednym spankom rozlucili nadobro....ako u starsej. Niektore deti ten spanok asi nejak nepotrebuju alebo co. Nase si pospia riadne v noci a hotovo.......ale aspon zasa vecer od 18:45 klud 😀 , no dni boli hrozne kym boli malicke....chce to len vydrzat
Ja ti asi neporadim, ale mali sme to tak isto, niekedy spala za cely den hodinu dokopy a vecer sme ju ukolisali o desiatej... Tiez som mala pocit, ze ju cely den uspavam 😒 no a prisiel treti mesiac a princezna chrni ako podla knizky, nevydrzi dlhsie hore ako dve hodky, potom bud na prse alebo v kociku alebo aj sama zaspi a spi, nezobudi sa 🙂 ja som uz mala nStudovane neurologicke diagnozy, ze urcite je chora, ked nespi, ale nie. Snad sa to coskoro zlepsi, skus to menej riesit, mozno citi, ze si nervozna z toho (co je pochopitelne, ja som bola na prasky). Vela zdaru! 😉
@galaxy no moja staršie spala cez deň asi tak ako
@lubina a k tomu ešte aj cez noc zle 😀 😀 😀 A mladšia spáva trochu lepšie cez deň ale v noci úplne katastrofálne Ak ťa to poteší bola by som nadšená keby toľko vyspávali ako píšeš o svojom drobcovi 😉 Viem si predstaviť že je to hrozné ale pomáha len vydržať. než pôjde do školy tak sa to istotne polepší. 😀 😀 😀 😀 Aj ja si to hovorím ked si podkladám viečka zápalkami.
@galaxy a v noci Ti ako spi?
aj ja som uspavala v manduce, bolo to niekedy narocne, ale potom z toho vyrastla a dalo sa aj inak.
Neskor som zistila, ze mala tzv. tichy reflux, to znamena, ze nezvrackala ale zrejme ju mohla palit zaha v leziacej polohe a preto bola radsej v nosici. Ale moze to byt len jednoducho take obdobie.
Drzim palce...
nám väčšinou zaberie pustený vysávač 😀 ...strašné, no páči s jej to...a aj pustená 😀 práčka
Moj 10t syncek o kociku ani pocut. Este ako tak spi na brusku a najradsej v satke, alebo nosici (Boba). V kociku je tisko 10min a potom spusti krik, ze som nestihala nozkami prepletat ako sme leteli domov 🙂 tiez myslim, ze to ma tichy reflux. Kocik je zaparkovany, uz som sa s tym zmierila, doma pouzivam satku a von chodime v nosici. Takze cerstvy vzduch je a pospi aj 1-1, 5h a ako tak si aj doma porobim. A vysavac funguje aj nam. Pred dvomi tyzdnami sme kupovali novy vysavac a predavacka si myslela, ze som na hlavu, lebo som chcela hlucny 😀 😀
@galaxy mladsia dcerka spavala vo veku Tvojej 3x denne- o 10:00 v kociku vonku a aj to len dovtedy kym sme sa nezastavili, o 12:30 a potom o 16:00- to spavala doma a viac ako pol hodinku teda nespala. V 4.mesiaci presla na dva spanky, zase tak 30-45 minutove. A od 8.mesiaca spava len raz. Ja by som ju nechala tak, mozno nepotrebuje tolko spat. Sice tie prechody su tazke, lebo vtedy to nie je ani-ani, ale skuste. Alebo nemoze byt unavena po posune casu? My sme po posune absulutne neschopni a to cela rodina. Starsia dcerka si dnes dokonca lahla na obed a to uz dva roky nespava. A mladsia dnes o 18:30 zahlasila, ze chce ist od babi do postielky, lebo je unavena a to vacsinou placu obe, ze nechcu ist odtial.
Dalsia vec, ak mozem poradit, neuc ju zaspavat v manduce, lebo trochu priberie a o zopar mesiacov prides o chrbat 🙂
Moj syn spaval v tomto veku cez den kazde dve hodiny 30 min, prvy interval bol z hruba 3 hodiny, 30 min spanok, 2 hodiny hore, 30 min spanok, 2 hodiny hore, 30 min spanok, 2 hodiny hore, 30 min spanok. Mohla si podla neho nastelovat hodinky. mohla som robit co som chcela, nepomohlo. preslo to same (trvalo to 2 mesiace...). teraz je cas, ze je este lahky tak ho nos v manduce - lepsie nemozes spravit. prejde aj to. alebo kludne v kociku - preco nie? aj to prejde.
@galaxy chce to len vydrzat. Aj u nas to tak bolo, kazde dva tyzdna cca som musela vymyslat nieco nove na uspavanie cez den. A po roku som si povedala, ze stacilo spania na prsniku a za chodze v kociary. Ani neviem ako a teraz skutocne zaspava sam. fakt to musis len vydrzat,ine ti neostava
mam doma to iste - 2mesacne dievcatko - rano zaspava na prsniku medzi 8mou a pol10tou to startujeme hned kocikovat. Prespi hodinu a pol niekedy vyse 2, obedny spanok velmi slaby - osvedcilo sa mi ju dat si na seba, ja som v takom pololahu, ona si najde prsnik a na nom zaspi, niekedy aj polhodinu, ale to sa nesmiem hybat. Tak si k tomu hned beriem ovladac od TV, ktoru mam potichunku pustenu. Vecer zaspava potom okolo 16tej az 17tej, budto este idem kocikovat (beriem to ako sport a kedze mam este 5kg navyse od mojej predtehotenskej vahy, tak to beriem ako moznost zbavit sa ich a udrzat sa v tempe), alebo ju skusam dat do vyvetranej a tmavej spalne do postielky, niekedy ju tam davam na viac krat, ale zvacsa sa to podari. Vtedy ju zas uspavam pri kojeni na rukach. Vynimocne sa to podari partnerovi pri hupani sa na fitlopte. Tak prespi niekedy hodinu niekedy az dve. Potom zaspava na noc nieco po 8mej az pol10tej. Do 2 mesiacov sa budila okolo polnoci, potom 2-3 rano, potom 6 rano. S uderom 2mesiacu zacala spavat v noci aj 6 az 7 hodin. V miestnosti kde spi udrzujeme cca 21 stupnov, ale napriklad najlepsi spanok (nocny) mala na chate pri 19tich stupnoch. Prebalovat som ju ale chodila do vedlajsej vykurenej miestnosti, kde som ju potom znovu uspala pri kojeni.
Citala som casto, ze pre dobry spanok je vhodne dojca uvolnit (dotyky, laskanie), hovorit nan tichsie a najma nie vsetci naraz, prestavat mu davat podnety (zvuky, predmety, ludia), dobre nakrmit/nadojcit, davat spat von/do vyvetranej miestnosti, teplota 18-21stupnov a ten kto ho dava spat musi posobit tiez uvolnene.
Je to vsetko o pokusoch a omyloch, raz nieco zaberie inokedy nie. My si obcas vypomahame dokonca aj s pomocou ´white noise´, ktory sme si stiahli z netu do mobilu. Vybrali sme si zvuk vysavaca - monotonne zvuky ako pracka, vysavac,mixer, zvuk motora dietatu pomahaju pri zaspati. Pouzivam najma na chate, kde vo vedlajsej miestnosti kde spi mala je obyvacka, kde sa zvacsa sustreduju navstevy vecer. Takto ich vravu sum vysavaca prehlusi a malu nebudia zvuky odvedla.
Hadam budes moct nieco vyuzit - najma ti prajem silne nervy, snaz sa vzdy dospat. Spanok robi zazraky nielen s dietatom.
teraz máme 2mesiačiky, no už od troch týždňov chodí meszi spánkom a papním na aktívity🙂 +.aktivita je na hojdačke s hračkami a druhá na hracej dečke🙂 tam sa pohýbe, ponaťahuje 🙂
aky caj? ten decky s cukrom?
ak je kojena,pi ten caj ty.
my mame 2,5 mes a donedavna veelmi malo spaval cez den. vacsinou len v autosedacke polhodku.
laktacna poradkyna kazala maleho vyzliect a dat na nahe telo. uz nas nie moc prakticke,kym sa este nekurilo. ked je uz moc nervny,dam ho do babysatky a ponosim,zaspi,ale ties ked sa nehybem,tak sa budi.
nastatie sme od narodenia ucili zaspavat aspon pri pustenej telke,alebo sa rozpravali. tak mu bezne zvuky nevadia. obcas aj teras dnu vymysla, tak len prilozim tak ze lezim vedla neho,kym zaspi. ale uz konecne aj dnu pospi v postielke hodinku,nie len pri mne. treba vydrzat. a hlavne nenehat vyplakat, splnit komplet servis - napapane, sucha plienka, vyprdkane a reagovat na jeho potreby co najskvor,bo ak dlksie caka na spanok,uz sa tazsie vie ukludnit.
drzim palce