Problém s poobedným spánkom u 3ročnej dcérky

19. nov 2022

Mladšia dcérka(teraz mala 3 roky) odmieta poobede spať v škôlke a už ani doma nechce..nechce ležať a budí iné deti..
Začala chodiť do škôlky od septembra(prvý mesiac adaptačný, takže týždeň 2h, týždeň 4h, týždeň 6h a potom 7h)
Zvykla tam na chvíľu zaspať..
Ale v októbri sa to zhoršilo..
Úplne začala odmietať tam ísť, ráno hneď začínalo plačom, krikom, hysákmi učiteľka ju vždy musela "odtrhnúť" odo mňa..začali aj zlé sny/mory v noci..a agresívne správanie, keď sa jej v niečom nevyhovelo..
Prešli sme na poldennú starostlivosť..nastali pokroky.. oblečie sa sama, ide sama do škôlky, aj do triedy ide sama, viac sa zapája a komunikuje, ale nechce tam spať a ani doma..záchvaty hnevu sú trocha miernejšie..
Od pondelka máme znova prejsť na 7h starostlivosť, ale ako jej mám vysvetliť, že nemusí spať, ale má ležať a nebudiť iné deti, keď ona je nonstop v pohybe..

larazivago
19. nov 2022

To je bežný problém. Učiteľky nech jej dajú samostatnú aktivitu. A doma ju nenut tiež. Bude ta to stať viac síl, ako keď ju necháš tak. Viem, o com hovorím.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavomira236
19. nov 2022

U nás je spolu trieda polka herňa polka spálená takže určite nemôže sa hrať pokiaľ budú iné deti spat musí ticho ležať...môj syn za 3 roky nikdy v škôlke nespal ale ležal zaspal raz za rok a to som vedela že bude chorý na ďalší deň aj tak boolo

veronika3110
19. nov 2022

@larazivago takto to nefunguje.. jednak dieťa ss nevydrží hrať 2 hodiny samé ticho, ďalej učiteľka musí na deti vidieť, nemôže byt v triede sama a po ďalšie keď to uvidis ostatne deti, budú tak chcite byt aj oni a už nebude spat nikto… nehovoriac o tom keď to uvidis rodičia, ktorí majú tiež takéto pokusy..

lasoli
20. nov 2022

a musis ju davat na cely den?Ak si doma daj nu a pol dna a bud rok uz na cely,hadam 5r deti uz nebudu nasilu spat;)Moje tieu uz nezaspia v skolke maju 3,5.Ale my mame sukromnu a ini len lezi,vypocuju rozoravku a ktore nezspia ,mozu sa ist hrat potichu.Len mi pride zvlastne ekd 5r deti este nitis v skolke spat,tie moje uz nezaspali od 3,5r ziadne.

lasoli
20. nov 2022

a zsa si myslim ze 3 rocne dieta uz musi vediet 30' potichu vydrzat lezat.

slavomira236
20. nov 2022

@lasoli ani predškolak ktorý nespí sa nemôže ísť potichu hrať musi ležať a myši ležať toľko koľko aj 3 ročný u nás od cca 12stwj do 14stej a to je teda dosť dlho

lasoli
20. nov 2022

@slavomira236 a preco spia 5r v skolke?Takw deri uz nespia cez den,nemusia ani lezat ,teda mozu sa hrat alwbo nieco robit.