Problém s nočníkom u 16-mesačnej dcérky

lenkalea7
27. jún 2024

Mám 16mesacnu dcérku veľmi rozumnú krásne rozpráva je dosť samostatná,len máme problém s nočníkom...je chápava vie čo sa do neho robí...občas sa jej podarilo vycikať tak sme tlieskali aj išla cikanicku splachnut...raz sa jej malo podarilo vykakať a to začala veľmi plakať nechápala čo to z nej vypadlo... hocikedy keď cíti povie že ide cikať tak si sadne na nočník...ale nechce si dať dole ani oblečenie ani plienku keď má...neviem čo robiť..už som celkom zúfalá...

tamta
27. jún 2024

Zúfalá? Ešte nemá ani rok a pol.. Co od nej prosím ta chceš? Ze je na svoj vek rozumná je v poriadku ale ešte asi nie je na ten nočník úplne pripravená..
Netlac na nu lebo dosiahneš pravý opak.. Fakt nemáš dôvod byť zúfalá... 🙈

simca06022011
27. jún 2024

este ma cas

esmee3
27. jún 2024

Dieťa treba najskôr učiť až od 18mesiacov.. nechápem aka zúfalá kks

lenkalea7
autor
27. jún 2024

@lenkalea7 zle som napísala mesiace malá už mala 2 roky aj 4 mesiace má

pribinak
27. jún 2024

Zúfalá? Akože z čoho? Má 16 mesiacov

Za mna, skôr ako v 2 rokoch ani nemá zmysel začínať rieist nočník a odplienkovanie

lenkalea7
autor
27. jún 2024

@lenkalea7 V septembri má ísť do škôlky ale len bez plienky :(

janica_
27. jún 2024

@lenkalea7 mas cas trenovat cez leto. Musis zistit co na nu bude platit, ci ked bude uplne vyzlecena a ocika si nohy, alebo ked bude mat mokre oblecenie. Nas mal teraz 3 roky 3 mesiace, od marca chodi do skolky a az teraz sa podarilo ze chodi do nocnika na velku. Co sme sa mu naslubovali a narozpravali, ukazovali, vysvetlovali a nic. Boli sme na dovolenke teraz 5 dni mimo domu a ta zmena prostredia v nom urobila vela. S cikanim to trvalo dlho, niekedy som prezliekla aj sest krat za den a trvalo to aj vyse mesiaca nez vydrzal a kazdy den to bolo inak.

lenkalea7
autor
27. jún 2024

@janica_ no teraz mám pocit že od včera nekakala...včera bola na holo a na ten nočník si vždy sadne len oblečená ani za svet vyzliecť...a dnes ráno sa zobudila a kričala že prebaliť že je pokakana..i keď nebola..tak mám pocit že to teraz zadržiava :( neviem či ju na teraz nechať nech trochu zabudne aby nemala stres...lebo keď ju prosím aby si sadla na nočník začne plakať...aj keď som to skúšala aj hravou formou..

janica_
27. jún 2024

@lenkalea7 ved nemusi uplne kazdy den ist. Skusala si ju dat aj na zachod? Ci by sa jej nepacilo viac? My ked sme mu to spominali casto tak sa az zacal budit par noci po sebe s nocnou morou. Musis skusat vselico a dufat ze to pride, nikto ti neporadi nic zarucene podla mna lebo na kazde plati nieco ine. Drzim palce

lenkalea7
autor
27. jún 2024

@janica_ ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová....na záchod ani za svet

miimss
27. jún 2024

@lenkalea7 my sme si veľa čítali knižky o nočníku, nohavičkách a hovienkach. Fakt asi niekoľko mesiacov. Pre ňu bola neskutočná motivácia že dostane nohavičky aj som ich jej ukazovala. Dokonca som jej ich aj dala lebo veľmi chcela a keď sa pocikala tak som jej vysvetlila že cika a kaká sa do nočníka a že nohavičky dostane až keď to začne robiť. Vrátila som plienku a znova sme čítali veľa vždy keď chcela. Potom som ju začala dávať na nočník vždy ráno ako sa zobudila lebo som mala odsledovane kedy kaká. Kým sedela na nočníku zas si pozerala knižku a keď sa tam vykakala tak s nadšením hovorila že aha hovienko... Zatieskalli sme si išli sme ho spolu spláchnuť.... Tak sme to robili niekoľko dní .... A čo sa týka cikania. Využila som počasie kedy pršalo asi tri dni jednoducho som zobrala plienku. Cikala veľa a všade. Stále som opakovala cika sa do nočníka. Až na 4 deň sa zobudila o 5 ráno a vraví mami chcem cikať. A odvtedy začala cikať do nočníka. Jasné že sa v prvé dni stala aj nehoda no každým dňom to bolo lepšie.

sisska96
28. jún 2024

Skús ju často dať na nočník. Hoci aj každú hodinu. Alebo pusti vedľa nej vodu

lorin29
29. jún 2024

@lenkalea7 ja som skúšala najskôr pred 2 rokom malej a to vôbec musela som vrátiť plienky... Odplienkovala som ju keď mala 2r a 6 mesiacov a to tak že ráno som zobrala plienku nenechavala som na holo je to podľa mňa blbosť a ešte môže dieťa aj prechladnutí keď sedí na zemi.
Prvý deň bolo minimálne 15 nehôd...Myslela som že nie je pripravená ale bola...Ďalší deň bolo cca 7 nehôd ale už som si povedala ze plienku nevrátim a postupne tých nehôd bolo čoraz menej....A podotknem ze ten prvý deň cikala do nočníka len raz

lenkalea7
autor
29. jún 2024

@lorin29 no máme problém a kakanim...ona sa do nočníka nevykaka pýta si plienku...ak jej ju nedám plače..a nevykaka sa...a s cikanim...ak máme iba gatusky ona mi sama povie že ide cikať...ale gaťky dole ani sa svet...radšej sa nevycika...

lenkalea7
autor
29. jún 2024

@lorin29 ak je napríklad na holo a chce sa jej cikať vycika sa... samozrejme tlieskame aj maškrtu sme zato dali...

lienka.7
29. jún 2024

@lenkalea7 mam to podobne🤦‍♀️ ak chceš, pokojne napis ss