Mesiac pracujem v súkromných jasliach. Práca ma baví, riaditeľka je ústretová, milá žena. Mám však problém, že otvorené máme do 17, dochadzam 15 km busom. Ten mi ide 17,15. Na zastávku to mám 5 minút. Väčšina rodičov príde pol hodinu pred záverečnou. Je tam však jedna mamička, ktorá chodí pravidelne neskoro. V utorok prišla 17,10 to som ešte na bus dobehla e v piatok prišla 17,15 ani nezavolala že bude meškať. Samozrejme som spoj zmeškala a ďalší mi ide až o 40 minút. Poprosiť ju aby dodržiavala prevádzkové hodiny aj keď som v skúšobnej dobe a teoreticky by sa mohla sťažovať riaditeľke keďže doteraz jej to tolerovali?
Normálne povedz riaditeľke, aby to s touto mamickou odkomunikovala
Vysvetli jej aká je situácia
@pribinak veď riaditeľka o tom vie ale keďže je to súkromné zariadenie, snaží sa s každým po dobrom vychádzať.
Tak povedz mamicke, nech ta zavedie domov.za to,xe je to súkromné zariadenie, memoze sa chovať ako hulvat.
Urcite by som to danej mamicke vysvetlila a slusne.
Poprosiť si ju mohla uz aj, ked prvykrat meskala. Druhykrat uz by som bola pri riaditeľke. Nech sa sťažuje ak chce, ale myslim ze aj riaditelke by to vadilo keby bola na tvojom mieste. Nie si povinna cakat ju a potom cakat na bus hodinu.
Je mozne ze ona tiez nestiha z prace ale nejak si to musi skusit riešiť.
@akbara77 minule jeden otecko prišiel 17,10 ale ospravedlnil sa a ponúkol sa, že ma zvezie na zastávku. Bol slušný. Táto mamička je úplne v pohode, pracovná doba pre ňu neplatí.
V súkromných jasliach sa vychádza v ústrety rodičom, nakoľko platia dosť vysoké bubáky za to, aby tam mohli mať deti ... "náš zákazník, náš pán" ... si to napísala, ako keby Ti ďalší bus išiel za 2 hodiny ... ak tam chceš pracovať, budeš sa musieť zmieriť s tým, že sa budeš musieť prispôsobiť ... nemyslím si, že by to riaditeľka riešila a ukrátila sa tak o zisk pre Tvoje dobro.
@simca06022011 Ja som to riaditeľke povedala hneď po prvom rade ale ona na to, že to sa stáva, že zrejme nestíha z práce. Ale mne konci pracovná doba o 17, nie o 17,15.
@petulda333 Veď jasné, že to mamičke vysvetlím slušne. Mňa doma čakajú deti. Tiež mám svoju rodinu. Keď zmeskam spoj, chodím domov večer.
A povedala si to tej mamičke?
Mozno si mysli, ze si autom..
@dzulli1980 aj 40 minút je veľa čakať na zastávke, tiež mám deti a do škôlky som si nikdy nedovolila chodiť 15 minút po prevádzkovej dobe.
Ono to je dost zlozite. Kedze mozno dovod preco je dieta v sukromnej skolke je aj prave ten ze hladala skolku kde moze chodit po dieta takto neskoro na hrane piatej hodiny.
Normalne by som sa maminky opytala slusne ze vies ze je to iste aj pre nu casovo narocne ale ci by sa nedalo aby chodievala hoc len o 5 minut skor ako chodi aby si ty stihla autobus. Mozno sa pokusi byt aj ona ustretova. 🙂
@zmrzlinka2021 Nie, nepovedala
Ja Ti píšem len z osobnej skúsenosti ... skús hľadať robotu inde ... v súkromnej škôlke nikoho Tvoj osobný život nezaujíma ... vždy bude pravda na strane rodiča.
@dzina007 no veď skúsim jej povedať či by aspoň o päť minút skôr nechodila
@dzulli1980 to som pochopila
@dzulli1980 pre kazdeho zamestnavatela plati pracovna doba. Chodila som do súkromných jasiel a riaditeľka zamkynala cize s takýmito deťmi cakala ona sama... A ak ucitelka cestuje miesto o 17:15 domov o hodinu, tak to je rozdiel pre rodinu... Ci ked prides ty k detom domov napr. miesto o 17:45 o hodinu neskor, žiadny rozdiel? 🤦🏻♀️
POvedz jej to.
Mozno fakt neriesi alebo ani nema myslienku na to, ze mas nejaky spoj. Hned slusne, asertivne povedat, ze kedy ti ide bus a proste musis ho stihnut.
Bez toho, ze budeme komunikovat svoje potreby a realitu, tazko mozeme ocakavat, ze ta druha strana sa bude nejako chovat.
A tá matka vie Aká je tvoja situácia?
@simca06022011 veď to, je to obrovský rozdiel prísť z práce 17,40 alebo 18,30.
@simca06022011 Žiadny rozdiel ... muž ma plnohodnotne nahradí ... viac ma, prosím, neoznačuj ... ďakujem.
@pribinak
@zmrzlinka2021 nie, matka nevie, že mi ide spoj a ďalší o trištvrte hodinu. Len som nevedela, či jej to povedať, keďže som v skúšobnej a môže sa na mňa sťažovať
@dzulli1980 nehnevaj sa,ale ked raz je otvorene do 17,tak pridem nacas. Ani do obchodu ta nepustia 10min po zatvoreni a tiez tam clovek necha kopu penazi. Za dalsie,ved ona ma tiez rodinu a nevies ako dlho cestuje. Kvoli mamicke co nevie prist nacas ona pride o skorov2h domov neskor
Nie či by aspoň o 5 min skôr nechodila, to je ZLE
Nirmalne jej povedz, že ak nestihneš bus, falši ti ide až o 40 min, že máš tiež doma malé deti. Že chápeš že raz za čas sa to podari každému prísť neskôr, ale nie neustále
Jasle sú to 17.00 hod, proste musí rešpektovať čas
Môže sa na teba sťažovať, ok, ale chceš to takto nechať?
Problém treba riešiť hneď na začiatku, nie po 3 mes.
@petulda333 ešte teraz v lete sa to dá. Ale v zime budem čakať zamknutá v škôlke trištvrte hodiny na ďalší bus alebo na zastávke? Mám dve školopovinné deti na dolnom stupni, musím sa s nimi učiť, porobiť v domácnosti. Tá hodina mi veľmi chyba, keď prídem neskôr domov.
Povedz jej to ak bude meškať... Mozno ma pristup ako tuto pisajuca vyssie, ze ved plati súkromné jasle tak bude chodit ako sa jej bude dať. Kazda zena ale netúži po pracovnej dobe 1,5h ist domov, aby akurat tak deti uložila spať.
Ono skor ci neskôr sa to bude opakovať, aj s inými/novými rodičmi, čiže bude treba si zvykať ze pravidelne sa to bude riešit s rodicmi😁
Pani riaditeľka sa podľa mna nemá coho báť, na jasle su poradovniky 😂
@pribinak skúsim jej to slušne vysvetliť. Ja viem, že je to súkromné zariadenie ale slušnosť káže dodržiavať otváracie hodiny. Deti som občas dávala postrážiť do súkromných jaslí na pár hodín, keď som išla k lekárovi a vždy som ich vyzdvihla načas do konca pracovnej doby. Žiadne náš zákazník, náš pán.
@simca06022011 veď to máme tam veľa žiadosti, prekvapuje ma arogancia niektorých mamičiek, že veď platím, tak prídem kedy sa mi zachce.
Vždy o 17 posledné dieťa oblečiem, obujem a čakáme v šatni ale niektorym rodičom je to jedno, že je po pracovnej dobe.