Problém s denným režimom 8 mesačnej dcérky

janak159
8. máj 2013

Ahojte, budem rada, ak sa najde niekto kto mi skusi poradit, alebo napise svoj nazor. Dcera ma dnes 8 mesiacov, spava mi cez den este stale tri krat. Problem je, ze poslednych par dni, ma hrozny problem vecer zaspat /dnes po 45 minutach/. chce len lozit po posteli a hrat sa, vyzera ako by ani nebola po celom dni unavena. Rozmyslam teda, ci by uz nemala spinkat len dva krat. Zatial spi tri krat, pretoze cez den pospi iba kratko tak cca 30-45 minut. Prvy doobedny spanok sa jej dari aj 1,5 hodinu, ked som pri nej. Spi takto 9,30 - 11,00 potom 13,30 - 14,15 a posledny spanok 17,00 - 17,30. Doteraz zaspavala vecer cca o 21,00 viac menej bez problemov. Uspavam ju tak, ze si ju polozim na vankus na kolena a mierne ju hojdam. Cez den mi tak spi do 5 minut. S tym prechodom na dva spanky vaham kvoli tomu, ze sa mi zda, ze cez den sa rychlo unavi, vydrzi ledva 2,5 hodiny hore, niekedy trosku dlhsie. Je tiez pravda, ze teraz jej idu horne jednotky, ale neviem, ci to moze mat az taky vplyv na spanok. Dakujem za vase nazory.

mirkave
8. máj 2013

Asi to musis vydrzat.pokial idu zubky,tak je bezne,ze sa spanok narusi.nesil to,prisposob sa tomu.denne spanky si casom dieta same skoriguje a tomu sa prisposobi aj nocny spanok.ked vidim na synovi,ze sa ani zdaleka nechysta na nocne spanie,tak ho necham nech sa pri slabom svetle pohra.sam sa potom pyta na postel a spat

0550
9. máj 2013

no môžu to byť aj zúbky ale náš má 9 mesiacov a spinká len 2 krat už od 7,5 mesiaca nechcel my spať viac krát a potom večer o 19hod. už spinká.Dávam ho okolo 9hod ráno. A potom ide až medzi 2-3hod spať. Pohráme sa ako padne 19hod už je postielke a zaspinká.Ked mu išli zúbky máme 4, tak mal v noci trocha problém zaspať tak som mu dávala na noc Nurofen a bolo dobre aby sa netrápil

zlaticko444
16. máj 2013

My mame teraz presne to iste. Maly ma 8 mesiacov a zaspava kedy ako. Niekedy hned pri kojeni, niekedy az po pol hodine, ked mi v posteli vylezie skoro na hlavu (v postielke nebude teraz sam zaspavat ani za svet).
Spinka este trikrat denne v podobnom rezime ako tvoja dcera. Skusala som mu vypustit ten poobednajsi spanok, ale vecer bol uz uplne hrozny, ani kasu som do neho nemohla dostat a to potom bolo este horsie, lebo v noci bol potom hladny a vycucaval ma kazdu hodinu.
Asi fakt treba len vydrzat, nam sa to kazdy druhy tyzden meni, ci uz sposob zaspavania alebo dlzka a cas spania. Ja mam pocit, ze nemame ziaden spankovy rezim... ze este ked bol najmensi, spinkal najlepsie a cim je starsi, tym je to horsie. Ale tak snazim sa aj jeho potrebam prisposobit. Denne mi tiez vydrzi hore cca 2,5 hodiny, potom sa uz v podstate aj sam pyta spinkat.
Drzim palce.

elille
21. máj 2013

Moja dcerka mala 14. presne 8 mesiacov - určite jej už stačia len 2 denné spánky a som si istá, že tvoja dcérka má až veľa spánku cez deň, preto teraz ťažko večer zaspáva. Skúsila by som na tvojom mieste predsa len cez deň vydržať a dať ju spať na druhý spánok až okolo 14.30 - 15.30. Večer ju môžeš dať spať aj skôr ako o 21.00. Držím palce a ďakujem za tému! aj mne názory pomohli.